sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Aasinkorvat sulivat pois!

Ihmettelette varmaan tuota otsikkoa vähäsen. Jotkut varmasti muistavat, kun kerroin yhdessä postauksessa, että Nasser käyttäytyy kuin aasi. No nyt kerron miksi otsikko on: Aasinkorvat sulivat pois!

Eilen aamulla kello soi 6.30. Luvassa olivat alue-estekilpailut Ylistaron Mäkipohdossa ja kisat alkoivat klo 9.00. Olin ilmoittanut Nasserin 80 ja 90 cm luokkiin. Ajattelin, että nyt kaikki peliin matalemmassa luokassa ja korkeampaa vain kokeltaisiin ihan huviksemme. Ajoimme tallille, heppa kuntoon ja matkaan. Perillä olimme hyvissä ajoin ja sain mennä kävelemään aika pian rataa. Rata sisälsi jonkin verran tehtäviä, mutta ei ollut erityisen vaikea eikä helppo. Luokassa starttasi 37 ratsukkoa ja lähdin numerolla 35. Verkkailin Nasserin viereisellä raviradalla ennen kuin menin lämmittelyyn hyppäämään.
90cm:n pelottavin este, onneksi kotona on samanlainen.
Aluksi heppa oli ehkä vähän tahmea, mutta heräsi, kun käytiin verkkaamassa esteitä. Radalla Nasser oli todella mukavan tuntuinen kädelle ja kuunteli oikeasti, mitä ratsastaja tahtoi. Rata sujui ilman suurempia kommelluksi ja tuloksena siis 0/0 ajassa 33,12! Olin niin onnellinen, koska emme ole saaneet tällä kaudella yhtään tuplanollaa aluekisoissa. Luokassa sijoittui 10 ratsukkoa ja olin 11! Vähän harmitti, kun en sijoittunut, mutta ei se mitään, koska hevonen meni niin hyvin, ilman kyttäilyä ja tulos oli molemmilta osuuksilta 0vp.


90 cm luokassa oli jo 43 hyppääjää ja itse lähdin aika alkupäässä, numerolla 16. Minulla ei ollut ensimmäisen suorituksen jäljiltä mitään paineita ja ajattelin, että jos päästään hyväksytysti läpi niin hyvä. Verkkasin vain muutaman hypyn, ettei heppa väsyisi liikaa. Rata oli vähän vaikeampi kuin edellinen ja siellä oli paljon erikoisesteitä mm. suomenliput, ukkonen ja salama sekä
Se on niin hieno <3
tiilimuuriportit.
Nasser oli radalla hyvin kuulolla ja eteni hyvin. Esteelle nro. 4, jonka alla oli ukkonen ja salamaportti, Nasser yritti jarruttaa. Sain kuitenkin pohkeet kiinni ja heppa hyppäsi 95 cm okserin paikaltaan! Ajattelin, että nyt se este hajoaa aivan varmasti, mutta puomit pysyivät ylhäällä. Seuraavana oli luvassa este, jonka alle oli laitettu kaksi suomenlippuporttia. Heppa hieman kyttäsi ja hyppäsi taas 90 cm pystyn paikaltaan muttei pudottanut. Loppurata sujui hyvin ja sain tulokseksi 0/0 ja ajaksi 34,50. Otin vain varman päälle ja ratsastin aika rauhallisesti ja tarkasti. Tämä oli ensimmäinen puhdas ysikympin alueratamme. Olin ihan sekaisin enkä tajunnut, että olin saanut tuplanollan. Laitoimme hepan traileriin, koska ajattelimme ettemme sijoitu kuitenkaan. Menimme katsomaan vielä muutaman radan, jolloin yksi tuttumme sanoi, että väliaikatuloksissa olin neljäntenä! Jäimme jännityksellä odottamaan ja hui kauheaa, luokassa sijoittui 11 ratsukkoa ja olin 7:)! Luokassa vain 8 ratsukkoa selvitti radan puhtaasti.  En osannut odottaa sijoitusta ja olin ihan onnessani.

Pieni heppa 'isolla' radalla.
Tälläisinä päivinä muistaa, miksi kilpailen Nasserilla. Aina, kun sillä joskus sattuu tekemään nappisuorituksen, se on niin mahtavaa. Nasserin kanssa onnistuminen on kuin voittaisi lotossa. Olen siitä niin ylpeä:) Äiti ei saanut kasikympin radasta kuvia, koska jännitti niin paljon:). Mutta ysikympin radalta saatiin pari kuvaa.





maanantai 21. toukokuuta 2012

Ihan fiiliksissä!


Missä ne ratsastajan jalat heiluu?:)
Olimme eilen Ylistaron harjoituskisoissa. Mukaan lähti ainoastaan Nasser, koska sillä on tarkoitus mennä myös aluekisoihin. Lähdimme hyvissä ajoin matkaan ja saavuimme perille hyvissä ajoin. Kisat alkoivat vasta klo 14, joten aamulla ei tarvinnut herätä aikaisin. Kisapaikalla oli aika tuulista, mutta heppa ei siitä juurikaan piitannut. Starttasin 70-80 ja 90 cm. Kisoissa oli monta muutakin seuraani kuuluvaa ratsastajaa, joten tuttuja tupsahteli vastaan yhtenään. Verkassa Nasser kuumeni, mutta tuntui kuitenkin aika kuuliaiselta eikä yrittänyt temppuilla yhtään! 70-80 cm meni mielestäni ihan hyvin. Hevonen ei kyttäillyt tai sählännyt. Tuloksena oli siis puhdas rata ja punavalkoinen ruusuke:)

C Sofia Hietakangas
Luokkien välissä oli hengähdystauko. Pian sain kuitenkin nousta takaisin selkään ja mennä verkkaan. Heppa tuntui aluksi ehkä hiukan lässähtäneeltä, mutta terävöityi kivasti. Rata oli tyylillisesti parempi kuin edellinen, mutta hups, ratsastaja alkoi puskea hevosta esteelle ja viimeinen tuli alas. Eikä! Hevonen meni kuitenkin tosi kivasti ja pudotus oli mun moka. Nyt olisi sitten tarkoitus mennä aluekisoihin. Meen siellä varmaan 80 ja 90 cm:)

C Sofia Hietakangas
Riinan valkku peruuntui, joten kävimme perjantaina pyörähtämässä Mallatin Katin opissa. Katin tunti oli tosi kiva ja valmentajakin tykkäs Nasserista. Hyppäs tasaisesti ja oikeilta paikoilta. Hieno Nasser!
Neesalla en nyt voi ratsasta, koska sillä on saikkua. Saa heppa nyt vain laiduntaa kavereiden kanssa ja parantua rauhassa. Patriinan varsominenkin on jo pian käsillä ja taloon saadaan taas vaavi:) Keskiviikkona varsan pitäisi syntyä, mutta katsotaan ja odotellaan, mitä tapahtuu.



Neesa syö koko suulla


Kiitos vielä Sofia Hietakankaalle kuvista.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

The Versatile Blogger Award


Kiitos Millalle haasteesta.:)

1. Kiitä bloggaajaa, jolta sait haasteen.
2. Lisää The Versitale Blogger Award-kuva postaukseesi.
3. Kerro 7 satunnaista faktaa itsestäsi.
4. Nimeä 15 bloggaajaa.
5. Ja kerro heille haasteesta!

Fakta 1

Olen erittäin kilpailuhenkinen ja haluan olla aina paras oli kyse sitten koulusta, ratsastuksesta tai mistä vain. Harvoinpa se vain osuu kohdalle:). Ratsastus on kuitenkin opettanut, että aina on parannettavaa, onnistuneen suorituksen jälkeenkin.

Fakta 2

Olen todella lyhyt n. 155cm. Joskus vähän tympii tuo pituus, mutta ei se kamalasti ole haitannut. Pituuteni ansiosta minua on alettu koulussa kutsua vaahtosammuttimeksi, koska yhdennäköisyys on kuulemma selvä:)

Fakta 3

Rakastan kissoja! Olen jo pienenä pitänyt näistä ihanista karvapalloista ja oman kissan sain vajaa 4 vuotta sitten. Nytkin se istuu minun vieressäni ja kirjoittaa blogiani. Oman kissan lisäksi meillä on ns. adoptiolapsia kaksi kappaletta:) Ensimmäinen sanani on kuulemma ollut kissa.

Fakta 4

Olen ratsastushousujen painajainen. Nykyisetkin housut ostettiin minulle vuonna 2011 marraskuussa ja ovat nyt jo kuluneet puhki! Ovat hieman kovalla kulutuksella....

Fakta 5

Olen ainut seiskaluokkalainen koulussani, joka ei ole facebookissa! En vain jaksa tai ehdi käydä siellä, joten sekin 'huvitus' on jätetty suosiolla väliin. Kaverit ovat pyytäneet minua liittymään ainakin sata kertaa, mutta en jaksa/halua mennä sinne.

Fakta 6

Olen henkeen ja vereen esteratsastaja. Kouluratsastus on ihan ok, mutta se on niin hidasta ja tarkkaa. Kokeilin sitä joskus ja totesin, että olen liian villi tälläiseen:)


Fakta 7

Kun mennään huvipuistoon niin minä olen aina se, joka valitsee kamalimmat laitteet ja kiljuu kovimmalla äänellä. Kaverit yrittävät, että ei siihen, mutta minä menen jo ja kiskon perässäni laitteeseen:) Onneksi yleensä en joudu kiskomaan, koska he tulevat vapaaehtoisesti mukanani.

Ja tähän lopuksi haastan

Annin
Miinan
Jennan
Veran

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Jaksaa vielä....

En ole kauheasti päivitellyt, koska ei oikein ole tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Olen ratsastellut molemmilla hevosilla ihan normaalisti ja Helin kanssa on vähän hypätty. Myös Nasserin kanssa hypättiin lauantaina vähän kotona. Tarkoitus on hieman siedättää hevosta, että se pahuksen kieltely ja kyttäily loppuisi joskus. En nyt oikein keksi mitään kirjoitettavaa, joten laitan sen sijaan teidän lukijoiden iloksi muutaman kuvan.

Kyllä sinne saaviin mahtuu toinenkin pää:)
Pyyhin turpani Nasseriin..

Siis onks sulla äiti jotain mulle?

Mä tiedän, että mä näytän niin hyvältä!(siis heppa)
Otsikko oli siksi tuollainen, koska koulu loppuu pian ja vielä pitäisi jaksaa ottaa ns. loppukiri. Se on kyllä aika vaikeaa, kun talliin on tulossa varsa samalla viikolla, kun minulla on neljät kokeet, jipii.... Mutta eiköhän se tästä ala pian helpottaa. Teen tai luultavasti ainakin yritän tehdä postauksen Ylistaron harjoituskisoista, jos niistä on mitään kirjoitettavaa...
Ville ja Kalle?? Vai siis hä?!:)

tiistai 8. toukokuuta 2012

Nasser on aasi, otin projektiratsun


Ei ole kauheasti huvittanut kirjoittaa sunnuntain kisoista, koska Nasser temppuili - jälleen -  ja ns. irtisanoi työsopimuksensa. Rata ei ollut kauhean hankala eikä siellä ollut kuin pari normaalia porttia, mutta paikka oli uusi ja lämmittely eri paikassa. Verkassa hevonen oli todella jännittynyt, vaikka teki ihan ok hyppyjä koko ajan. Lähdin nro. 19 ja meitä oli 34 lähtijää. Sain mennä valmistautumaan maneesiin, kun toinen ratsukko suoritti rataa. Nasser oli pelokas ja säikky, pelkäsi kaikkea olematonta. Verkkahypyn otti hyvin ja sain lähtömerkin. Nasser tuli ensimmäiselle esteelle erittäin huonosti, mutta meni yli. Toiselle esteelle teki vähän normaalimman hypyn. Sitten oli kolmannen esteen vuoro, jonka alla oli tavallinen portti. Nasser tuli tosi hyvin esteen eteen ja oli jo lähdössä hyppyyn, kun päättikin ettei hyppääkään! Sain hepan kasaan ja uusi yritys. Jouduin käyttämään aika rajusti ääntä, että Nasser meni yli, huonolla ja kantikkaalla hypyllä. Neljännelle arpoi ensin, mutta sain sen yli. Loput neljä estettä sujuivat hiukan paremmin. Tuloksena siis 4vp perusradalta ja kiukkuinen ratsastaja. En tajua, mikä tähän riivatun hevoseen aina menee, kun paikka on uusi ja vieras. Tai siis tajuan. Se on niin heikkohermo ja niin arabi.....! Sille ei ole ikinä sattunut radalla mitään tai missään tilanteessa, jossa on hypätty, mutta kun se on välillä niin pässi! Tuli sellainen olo, että tämä hevonen on ihan syvältä ja inhoan sitä koko elämäni, koska se on niin typerä välillä. Vaikka se pystyy ja osaa, mutta kun ei sitten millään. Ehdin inhota itseänikin tässä välissä, kun mietin, mitä taas tein väärin. Videon katsottuani sain kuitenkin varmistuksen, että heppa vain töpeksi koko homman. Onneksi se on niin söpö, ettei sille voi olla kauaa vihainen. Siispä uutta matoa koukkuun.....

Kiukustuneena hain tallista Helin, laitoin sille estesatulan selkään ja vein kentälle. Sinne oli laitettu kaksi puomia ja ristikko korkeusluokkaa 50 cm. Taivuttelin hepoa, mutta kankeahan se oli, kun on entinen ravuri. Hyppäämisestä Heli kuitenkin innostui eikä epäröinyt tai kiellellyt ollenkaan! Ihanaa, kun on tuollainenkin hevonen tallissa. Helihän ei ole alunperin ratsu, mutta pikkuhiljaa opetellaan asioita. Eihän se vielä mitään osaa, mutta kovasti se on mukana ja haluaa oppia. Hiljaa hyvä tulee.
Heli kesällä.

Seuraava kädenvääntö Nasserin kanssa tulee olemaan Ylistarossa 20.5. Käydään aluekisoja varten harjoittelemassa... Kyllähän minä silti Nasserista vielä pidän, vaikka se on välillä vähän muuli:)









sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Valmennus ja Arabihevos-Cupin tulokset


Eilen oltiin Lapualla Riinan estevalkussa. Tehtiin Nasserin kanssa vähän kevyempiä harjoituksia, koska sunnuntaina on kisat. Aloitettiin verkkaamaan ensin pienellä sarjalla. Tultiin se ensin pari kertaa ravissa, nostettiin ja tultiin laukassa. Harjoituksen tarkoituksena oli testata ns. hevosten voimakkuutta. Tämän jälkeen tehtiin vähän ketteryysharjoituksia. Nasserilta ne sujuivat todella helposti ja hyvin. Viimeisenä harjoiteltiin kaarevaa linjaa, jossa oli pysty, viisi laukkaa ja okseri, jonka alle oli laitettu laineet. Lopuksi tultiin rataa korkeudella 95-100 cm. Nasser suoritti radan kielloitta, mutta otti sarjan a-osalle jonkin oman sähellyksen ja pudotti. Tultiin vielä sarja ja kaareva linja uudestaan. Sarja puhtaasti, mutta nyt putosi linjalta! Yritettiin sitä ainakin kolme kertaa, lopuksi tuli puhtaasti. Minun pitää itse vain muistaa pitää Nasserin kanssa esteen päällä aika napakka tuntuma. Riina kehui, että Nasser tuli esteille tosi halukkaasti ja iloisella ilmeellä, eikä kyttäillyt yhtään. Riina sanoi et samalla fiiliksellä kisoihin niin hyvin menee.

Tänään äiti rupesi katsomaan sukupostista Neesan tietoja ihan huvikseen ja hupsista, tiedoissa oli jotain outoa. Sukutaulun yläpuolella luki: Suurkilpailusaavutuksia 2011 ja Arabihevos-Cupin kolmas sija! Rupesimme sitten Sahyn sivuilta katsomaan, että mihin tässä oikein on osallistuttu tietämättämme. Siellä luki, että pisteet lasketaan Kipan tulosten perusteella ja laitetaan arabiratsukot järjestykseen. Arabeja on kilpakäytössä niin vähän, että Neesa oli ihan vahingossa pompannut pronssille. Aluksi, kun kuulin tästä olin aivan, että mitä? Nyt pitäisi osallistua käyttöarabikilpailuun, jos vielä ehtisi mukaan.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Pinteleitä ja taantuma

love you!
On ollut vähän taukoa kirjoittamisesta, mutta tässä nyt tulee pieni kooste viime ja tämän viikon tapahtumista. Tiistaina käytiin eläinlääkärissä Neesan kanssa, koska sen jaloissa oli vähän häikkää. Ei mitään vakavaa kuulemma, mutta saatiin lääkkeet ja ohjeet pintelöidä ainakin aluksi joka päivä. Torstaina ja perjantaina ei oikeastaan tapahtunut mitään erikoista, ratsastin Nasserilla ja hoitelin Neesaa.  Lauantaina ratsastin Neesalla ilman satulaa ja lähdin maastoon. Äiti ja Sauli menivät eri reittiä, koska Neesalla saa vain kävellä. Maasto oli tietysti hepan mielestä pelottavaa ja se yritti monta kertaa kääntyä kotiin. Puolessa välissä lenkkiä Neesa säikähti jotain näkymätöntä mörköä ja hyppäsi sivuun. Arvaatte varmaan, miten siinä kävi. Äkkinäisen liikkeen takia minulta meni tasapaino ja hups, roikuin hevosen kaulan alla. Neesa jäi hienosti odottamaan, että pääsenkö kaulalta takaisin selkään vai en. Aikani siinä ähellettyä totesin, että on pakko tulla alas. Siinä sitä sitten oltiin ja mietittiin, pitääkö minun ruveta kävelemään, vaikka vieressä on hevonen. Käveltyäni jonkin matkaa hoksasin ison kiven, jonka päältä pääsin takaisin selkään. Matka jatkui sen jälkeen normaalisti.

Sunnuntaina ratsastin Nasserilla kentällä. Tein ympyröitä, taivutuksia ja pohkeenväistöä. Heppa olisi vain halunnut laukata eikä mennä kiltisti. Samana päivänä Heli täytti 10vuotta:) Maanantaina tein Nasserilla taivutuksia ja pesin sen, koska tiistaina olisi alue-estekisat. Neesalla taivuttelin ilman satulaa ja heppa meni erittäin kivasti. Aikani kuluksi vielä letittelin Neesan harjaa.

Huonosti letitetty harja:)
Tiistaina herätys oli 6.30. Sitten vain tallille, heppa kuntoon ja menoksi. Määränpäänä olivat Pietarsaaren aluekisat. Pääsimme perille hyvissä ajoin ja katsoimme seuraluokkaa. Sitten lämmittämään omaa ratsua. Tarkoituksena oli mennä 80 ja 90 cm. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, koska Nasser hylättiin kolmannelle esteelle! Esteen alla oli kamala, punainen laatikko, joka täytti koko esteen alaosan.... Otimme hevosen 90cm pois, koska se vain pelleili. Kyseessä olivat kauden ensimmäiset ulkokisat ja ehkä se vaikutti asiaan hieman. Ei se mitään! Nyt otetaan suunnaksi Koivusalon kisat 6.5.

Neesan jalat ovat alkaneet parantua ja ovat jo hyvät. Lisäksi talliin saadaan vauva vajaan kolmen viikon päästä, kun Patriin varsoo!:D