sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hankitreenejä

Ollaan nyt parina päivänä käyty kahlailemassa lumessa Neesan kanssa. Heppakin on tuntunut pitävän siitä:) Perjantaina oltiin ainakin tunti jumppaamassa hangessa ja kyllä näki, että hevonen oli tehnyt töitä. Se ei kuitenkaan tuntunut kauhean väsyneeltä, vaikka oli ravannut hangessa ristiin rastiin. Koska ulkona ei ollut kuin muutama pakkasaste, pesin koko hevosen. Se pääsi sitten talliin herkuttelemaa heinällä ja lämpimällä melassivedellä. Tarkoitus oli ratsastaa Nasserillakin, mutta kun minulla on hirveä nuha ja tuulikin voimistui, jätin sitten väliin.


Eilen ratsastin Nasserilla ensimmäisenä, jotta sekin pääsisi kahlaamaa lumessa. Menin tietenkin ilman satulaa, koska Nasserin masu ei kestä vielä satulavyötä. Siinä olikin sitten huumoria mennä toppahousuilla, kun hevosen selkä on kuin luistinrata. Ei siitä meinannut tulla mitään! Hevonen oli niin innoissaan ja olisi vain juossut lujaa... Ja minä sitten yritän pysyä kyydissä, kun hepo pomppii kuin kumipallo. Pysyin kuitenkin kyydissä ja sain Nasserin ratsasteltua jotenkin. Kävin riisumassa ja kuivattelemassa hevosta pesarissa. Kun rupesin loimittamaan sitä, huomasin jotain merkillistä. Loimi oli pieni! Ajattelin, että nyt on hepo kasvanut tai loimi kutistunut. No näinhän se oli, että loimi oli kutistunut. Se nimittäin pestiin viime viikolla ja nyt se oli vähän kärsinyt siitä... Loimi sattuu olemaan jotain villasekoitusta, joten on vähän pesukoneessa kissahtanut. Onneksi se oli vielä ihan siedettävän mittainen, joten kyllä sitä kotona käyttää.

Sitten vein Nasserin talliin ja hain Neesan. Kävin nopeasti laittamassa sen valmiiksi, koska hämärsi jo. Menin samalle pellolle kahlaamaan kuin Nasserilla. Nyt oli satulakin, joten kyydissä pysyttiin ihan hyvin. Ratsastelin noin 40 min ja tulin pois. Hoidin hepan talliin ja pian lähdettiinkin äidin kanssa kotiin. Tänään en ehdi ratsastamaan, koska lähdemme tuttujemme luo Tervakoskelle, joka sijaitsee lähellä Riihimäkeä. Tulemme tiistaina kotiin ja postailu jatkuu taas silloin.

Kysyisin teiltä lukijoilta tähän lopuksi, että minkälaisia toppaliivejä käytätte ratsastaessa? Minukin pitäisi sellainen ostaa, mutta en ole varma, millainen olisi hyvä. Laittakaa kommentteja, millainen liivi teistä on hyvä, mutta hinnaltaan kohtuullinen:)

tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluna

Ajattelin nyt vähän kertoilla aatosta, kun eilen en ehtinyt pahemmin koneella olla. Aamulla tuli katottua vähän liikaa tv:tä... Lisäksi Esko-kissa järjesti aikamoisen ohjelmanumeron lahjapaketin nauhoista. Se repi ja huitoi niitä, sainpa siitä kuvankin, kun se istui kuusen alla.

Joulukissa istuu kuusen alla.
 Vähän myöhemmin sitten syötiin ja lähettiin tallille. Kävin hakemassa Neesan pesupaikalle ja sovitin sille sitä ulkotoppista, mikä ostettiin Seinäjoelta. Loimi oli väärän kokoinen, mutta onneksi sen saa palauttaa ja vaihtaa toiseen. Pitää katsoa, jos löytyisi kokoa suurempi. Satuloin Neesan ihan rauhassa ja nakkasin sille vielä topparatsastusloimen selkään, pakkasta oli kuitenkin -13. Menin itse ratsimaan Neesaa kentälle ja äiti kävi Nasserin kanssa pellolla kahlaamassa. Ennen ratsastusta kuitenkin kaivoin kameran esiin ja yritin mitä ihmeellisimmillä tavoilla saada Neesan edustavaksi kuviin ja kerrankin se onnistui! Neesa oli oma suloinen, hörökorvainen, suurisilmäinen ja pörröinen pumpulipallo joka kuvassa.





Ratsastuksen sijaan Neesa olisi mielummin keskittynyt pellolla liikkuvaan Nasseriin. Pian neiti kuitenkin alkoi kulkea kunnolla ja esitteli parhaita puoliaankin vähän. Muoto säilyi kivana ja heppa liikkui hyvin eteen. Ratsastin pääasiassa voltteja ja keskityin taivutteluun. Lopuksi hieman lisäiltiin laukkaa ja ravia. Hevonen myötäsi loppuraveissakin ja annoin sen kävellä pitkin ohjin jonkin aikaa.


Loppukäyntejä
 Kun tulin selästä alas, näpsäisin vielä muutaman kuvan. Neesa oli vieläkin yllättävän kuvauksellinen ja sain pari hyvää kuvaa. Pian lähdettiinkin hipsimään pesariin, kun kuvaajan sormet eivät kestäneet enempää kuvia:)


Love you!

Sitten hoidettiin hevoset porukalla ja mentiin sisälle hillumaan. Pian aukaistiinkin lahjat ja paketeista löytyikin kaikkea tarpeellista ja ihanaa. Saimme pikkuveljen kanssa kaksi leffaa yhteiseksi lahjaksi ja mehän katsoimme molemmat putkeen... Alla on nyt muutama kuva lahjoista, mutta sain muitakin lahjoja, joita nyt en vain jaksa luetella:D

Kingslandin ratsastussukat
Uusi penaali! Vanha olikin jo ihan mäsä, mitähän sille on tapahtunut?
Nämä ostettiin jo jokin aika sitten Kaustisen raveista, mutta laitoin nyt niistäkin kuvan tänne.
Ihana Kingslandin softshell!
Kingslandin ihana huppari


Brädin ja Neljän Ruusun uudet levyt, Brädi kuunneltu jo ihan puhki...

Joulupäivänä kiipesin luonnollisesti taas Neesan selkään. Kävimme äidin ja Nebraskan kanssa melko reippaalla maastolenkillä. Kiertelimme metsäteitä ja kävimme kääntymässä yhdellä Saulin pellolla. Huomasimme samalla, että kahdesta kuusesta olivat latvat lähteneet livohkaan... Joku oli näköjään tarvinnut niitä olohuoneensa nurkkaan. Neesa ei paljon kuusista piitannut, vaan se paineli kotiin niin lujaa kuin pääsi. Hoidimme hepat talliin ja lähdimme kotiin päin. Nyt en ole sitten muuta ehtinytkään kuin kirjoittaa tätä postausta:)

maanantai 24. joulukuuta 2012

Arvonnan mainostus!

Nyt vain kaikki osallistumaan arvontaan, joka pidetään Millan blogissa!
Alla on kuva palkinnoista, joita voi voittaa. Värin saa valita itse;)

Kuva c Milla Kojonen!

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Lomaa!

Perjantaina vihdoin ja viimein alkoi joululoma. Aamulla käytiin kirkossa ja sitten äkkiä koululle todistuksia hakemaan. Ihan hyvä toikkarihan sieltä tuli. Keskiarvo oli tasan 9:) Kavereiden kanssa vaihdeltiin vähän pieniä paketteja ja yhden kaverin paketista löytyi sellainen lahja, josta on pakko laittaa kuva. Kaikki kaverit olivat taas onnistuneet ostamaan ihania lahjoja.

Yhdestä paketista löytyi tämmöinen:)
Koulun jälkeen sitten vain äkkiä kotiin. Tarkoitus oli vähän siivoilla ennen tallille menoa, mutta innostuinkin asiasta... Huoneestani lähti kolme roskakorillista tavaraa ja huonekalut vaihtoivat paikkoja. On ainakin hetken aikaa siistiä.

Pian päästiinkin lähtemään tallille. Pakkasta oli vain vaatimattomat -16, joten kävimme vain lyhyellä lenkillä äidin & Nebraskan ja Saulin & Parenskin kanssa. Parenskin valjaissa oleva kulkunen kilisee kuin ennen vanhaan ja luo mukavaa joulutunnelmaa. Menimme yhdelle pellolle kiertämään pari kierrosta ja vähän ehdittiin hölkätäkin. Neesalla oli taas eri käsitys hölkkäämisestä: raukalla oli niin hauskaa, että se vain kaahasi ympäri peltoa ihan innoissaan. Annoin sen sitten  mennä, kun se ei ole päässyt hetkeen aikaan irrottelemaan kunnolla.

Eilen oli niin kylmä, etten ratsastanut. Kävimme pyörähtämässä Seinäjoella ja Neesalle saatiin kotiloimeksi musta ulkotoppaloimi, kun sillä ei oikein ole mitään paksumpaa loimea. Loimi ei ole kovin kaksisen näköinen, mutta kyllä se kotona kelpaa. Täytyy ottaa siitä kuva myöhemmin, kun ehdin. Nyt sitten vain odotellaan joulua ja lahjoja;) Ja hyvää joulua kaikille blogin lukijoille ja seuraajille!

Lopuksi edes yksi perjantaina otettu ratsastuskuva. Laatu vähän kusee, kun alkoi jo hämärtämään... Mutta täytyy jonain päivänä oikein asioikseen ottaa kuvia tänne tekstin koristukseksi.

Tässä on tainnut mopo karata lapasesta...

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pieni ja hassu hevonen

Nyt on vihdoinkin saatu kaikki kokeet tehtyä ja suurin osa saatu takaisinkin. Siihen nähden, miten pitkiä alueita yms. on ollut, niin kaikki ovat menneet suhteellisen hyvin. Paras numero on ollut 10- ja huonoin 8-:) Mutta nyt koulusta (eli tylsääkin tylsemmästä aiheesta) takaisin hevosiin. Olen taas pystynyt ratsastamaan kentällä, kun siihen on satanut kunnon lumikerros päälle. Neesan mielestä töihin pääsyhän ei ole ikinä oikein kivaa, mutta luulenpa, että sekin on tykännyt edes vähän... Virtaa heposessa on ainakin ollut, vaikka muille jakaa. Ratsastelut ovat jääneet aina illaksi, kun koulussa ja läksyissä menee oma aikansa. Onneksi kentällä on kunnon valaistus niin ei pimeäkään haittaa treenailua. Valmennuksistakin on ollut nyt pientä taukoa ja näyttää, että se jatkuu vielä ensi viikonkin... Ensin on liikaa pakkasta, sitten valmentaja on kipeä ja nyt luultavasti vetoautoa tarvitaan jossain muualla... Mutta saapa Neesakin pitää vähän lomaa hyppäämisestä. Tämän kuun lopussa tai viimeistään tammikuussa aloitetaan kunnon treenailu tulevaa kisakautta varten.

Perjantaina saapui Haminasta Neesalle tilattu HV Polon korvahuppu.
Treenailusta puheen ollen, Neesa on käyttäytynyt viime aikoina kentällä vähän hassusti. Keskiviikkonakin se säpsähteli ihan olemattomia juttuja ja saattoi lähteä yht`äkkiä laukkaamaan ilman mitään varoitusta. Pian säpsähtelylle löytyikin aiheuttaja. Vai pitäisikö sanoa aiheuttajia. Kentän viereisestä puusta nimittäin hyppäsi kauhealla kamikazeloikalla alas kissa. Pian sen perässä tuli toinen. Kissat hyppäsivät ihan Neesan turvan eteen ja arvatkaa, säikähtikö tammaparka ihan hirveästi. Kissat etenivät pitkillä loikilla kentän poikki tallin pihaan ja painiskelivat hetken siellä. Sitten ne tulivat istumaan kentän uralle. Pian Neesa kuitenkin uskalsi laskea päänsä alas ja katsella toista kissaa vähän matkan päästä. Neesa huomasi nuo pienet karvapallot vaarattomiksi eikä enää välittänyt niistä.

Pukki kävi Ratsukellarissa, luvassa on siis hevosaiheisia lahjoja;)
Toissapäivänä toistui sama, mutta säikkyily ei johtunutkaan kissoista. Naapuritalon pihalla tehtiin jotain ja mies, joka siellä hääri, piti otsalamppua päässään. Neesa oli aivan kauhuissaan, eikä peräänanto tullut kysymykseenkään. Ratsastus jäikin hieman latteaksi, koska Neesa keskittyi vain pelkäämiseen ja hypähtelyyn. Se pelkäsi vielä silloinkin, kun talutin sitä pihan poikki pesarille. Onneksi se rauhoittui pian sisälle päästyään. Täytyy kyllä myöntää, että Neesa on välillä aika hassu, vaikka vaistojensa varassahan se vain elää.

Eilen oltiin pitkästä aikaa maastossa ja kyllä hepoissa olikin virtaa. Neesa olisi vain halunnut laukata lujaa, Nebraska teki kummallisia loikkia, hyppi paikallaan ja oli paineissa. Parenski oli varmaan porukan normaalein:)

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ilmajoen seuraestekisat

Eilen käytiin pomppaamassa seurakisoissa Ilmajoella. Kisat alkoivat vasta yhdeltätoista, joten aamulla sai onneksi nukkua vähän enemmän. Tallille lähdettiin tietenkin ajoissa, mutta heppa oli päässyt vasta puoli tuntia sitten ulos, joten sain mennä ensin pakkaamaan varusteita. Tavaraa saikin ottaa mukaan tavallista enemmän, koska talvella loimiakin tarvitaan toisella lailla kuin kesällä. Pian sainkin tavarat kasaan ja sain lähteä pyydystämään Neesaa tarhasta. Hevonen oli onneksi puhdas ja kuiva, eipä mennyt putsaamiseen kauaa:) Sitten vain hepo koppiin ja kohti kisoja.

Perillä oltiin joskus kahdeltatoista. Kävin katsomassa meneillään olevaa luokkaa, jossa muutama kaverini ratsasti. Kohta pitikin mennä laittamaan omaa ratsua kuntoon ja kävelyttämään sitä. En ehtinyt kauaa kävellä, kun piti mennä jo tutustumaan rataan jalan. Rata oli ihan perushelppo: ei mitään vaikeita teitä tai käännöksiä. Sain suunniteltua kaikki tiet ja oikaisut ajoissa, joten sain lähteä takaisin Neesan luo.

Hyppykuvat on ottanut Emilia Taipalus ja muut äiti. Kiitos vielä Emilialle kuvista!
80 cm

Noin se hyppää ihan innoissaan:)


Verkassa Neesa tuntui ihan hyvältä ja tosi virkeältä. Olisiko tuo johtunut innostuksesta vai siitä, että heppa on ollut kevyemmällä liikunnalla? Luokka, jota menin, oli sellainen, jossa sai mennä vapaavalintaisia korkeuksia 80 cm alkaen. Menin sitten ne samat 80 ja 90 cm.

Kasikymppi meni tosi hyvin lukuunottamatta muutamia kyttäilyjä. Neesa laukkasi hyvin eteen ja hyppäsikin kivasti. Perusrata mentiin tarkasti ja rauhassa,  mutta kun päästiin uusintaan niin eikun vaan lisättiin hanaa ja tiukennettiin kurveja. Lopputuloksena oli 0/0 ajassa 18.10 ja sillä hetkellä luokan johtoon:) Olin Neesaan tosi tyytyväinen.


Säiliön tyhjennys... Mutta muuten söpö kuva hepasta:)
Ysikymppi oli vielä ratsastamatta ja sainkin edellisen radan jälkeen mennä melkein heti takaisin verkkaamaan maneesiin. Neesalla oli ensin jalkojen paikat vähän hakusessa, mutta muuten verkka oli ok. Radalla Neesa tuli ykköselle ihan hyvin, mutta minun estelyistäni huolimatta otti esteen eteen töpöaskeleen ja PUDOTTI ykkösen... Loppurata sujui muuten ihan kivasti. Pudotus ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan, koska edellinen rata meni niin hyvin.

Luokassa sijoittui kolme ratsukkoa ja jippii, me olimme toisia! Yksi kaverini meni hieman lujempaa ja päästeli ohitsemme, mutta ei se mitään. Olin Neesaan todella tyytyväinen, kun se kumminkin meni 80 cm radan virheittä. Saaliiksi oli siis saatu sininen ruusuke ja tyytyväinen mieli. Kunniakierros suoritettiin hieman vauhdikkaasti, mutta mitä se nyt haittaa:-)?


Tyytyväisin mielin takaisin autolle:)

maanantai 3. joulukuuta 2012

Viikkokatsaus

Kirjoittelu on pikkuisen jäänyt, mutta nyt on taas pitkästä aikaa inspiraatiota postailla. Kerron nyt  lyhyesti viime viikon tapahtumista.

Maanantaina saapui Hööksiltä tilattu paketti. Paketista löytyi pipo, pehmustesarja ja uudet kannukset.
Pipon ostin, koska vain halusin sen. Pehmustesarjakin tuli hetken mielijohteessa tilattua, samoin kannukset... No saahan sitä nyt joskus vähän ostella jotain kivaa:)



Tiistaina minulle soitti kesken koulupäivän Aviisin toimittaja ja hän kysyi, että koska voisi tulla tekemään minusta ja Neesasta lehteen juttua. Juttu tehtäisiin sen aluekisavoiton takia. Olin hieman hämmennyksissä, mutta sovimme, että toimittaja tulisi käymään lauantaina klo 12. Aviisi ei todellakaan ole Helsingin Sanomien tapainen sanomalehti, vaan "vähän" pienempi media, mutta lehti kuitenkin.

Keskiviikkona ratsastelin kentällä vain käyntiä, koska pinta oli ihan järkyn kova. No sainpa taivuteltua hepan oikein kunnolla läpi. Torstaina olin rohkea ja uhmasin kylmää tuulta ja pakkasta. Ratsastin Neesalla lähipellolla ja ei se kyllä mikään nautinto ollut... Ilma oli kylmä ja hevonen halusi takaisin talliin syömään. Sain kuitenkin vähän ravailtua.

Perjantaina oli niin kylmä tuuli, että ratsastelut jäivät kokonaan. Kävin tallilla muuten vain hoitamassa hevosia ja Neesan haavaa, jonka se oli tarhassa saanut jalkaansa. Onneksi se osittautui pieneksi raapaisuksi, joka puhdistuksen jälkeen kummasti kutistui. Valkoisessa hevosessa veri näkyy turhankin hyvin ja haava voi vaikuttaa suuremmalta kuin oikeasti onkaan. Illalla tallin päätyyn lisättiin siniset jouluvalot tunnelmaa luomaan:)

Lauantaina kävi toimittaja. Hän kuvaili ja kyseli vähän kaikenlaista. Juttu ilmestyy luultavasti ensi keskiviikon lehdessä. Kun toimittaja lähti, kävimme Neesan kanssa ratsastamassa pellolla äidin ja Nebraskan kanssa. Tämän pellon pohja olikin tasaisempi kuin aikaisemmin mainitsemani, joten siellä saattoi vähän muutakin kuin kävellä. Tiet ja kenttä ovat ihan mahdottomia ratsastaa, joten jäljelle jää vain heinämaat. Onneksi niitä on lähistöllä riittämiin. Illalla menin käymään vielä nuortenillassa ja nauramisen aihetta riitti koko illaksi:) Aamulla minulla olikin sitten kurkku kipeänä...

Sunnuntaina käytiin Kaustisella raveissa ja enpä viitsi niistä kertoa muuta kuin sen, että ihan putkeen ei mennyt. No ensi kerralla uudestaan, sitähän tämän hevosurheilu on. Hevostarvikeautosta mukaan tarttuivat kahdet uudet hanskat ja linimenttiä. Neesalla en ehtinyt ratsastaa, kun reissuun meni matkoineen yli kuusi tuntia. Neesahan tietysti nautti, kun sai laiskotella...Se ei ole päässyt hikoilemaan koko viikolla, mutta jahka sekin aika taas tulee.

Tämä oli nyt vähän tälläinen köppäänen postaus, mutta keskiviikkona on Maijan valkku ja yritän kirjoitella siitä. Lisäksi lauantaina on kisat, joten niistäkin varmasti postailen myöhemmin. Tässä on neljän päivän lomakin, joten eiköhän sitä tule jotain kirjoiteltua:)