sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Aurinkoinen viikonvaihde

Koko viikonlopun ajan pakkanen on pysynyt hyvin vähäisenä ja aurinko on paistanut. Kerrassaan hevosihmisten unelmakelit harrastaa! Itse olen ollut molemmat päivät pääasiassa ulkona hevosten kanssa. Kelataanpas aivoja ajassa taaksepäin ja katsotaan, mitä olen oikein puuhannut aiemmin viikolla ja nyt viikonloppuna.

En oikein edes muista, mitä muuta olen tehnyt maanantaina ja tiistaina, kuin ratsastanut Neesalla perusjuttuja. Keskiviikkona oli Maijan valmennus Nurmossa. Ja on kyllä pakko hehkuttaa vähän, sillä Neesa oli niin SUPER! Harjoiteltiin kolmen esteen linjaa (sellaista ''kiemuraa''), jossa piti ensin saada heppa taipumaan esteen jälkeen oikean pohkeen läpi ja sitten seuraavan jälkeen vasemman pohkeen läpi. Neesa tuli hyvin, kunhan mä vain muistin ratsastaa kunnolla eteen. Sitten tultiin ihan perus okseri-pysty linjaa viidellä askeleella. Okserit olivat tällä kertaa syviä, ihan vain Neesan takia, jotta se tottuisi niihin. Päivän tehtävässä tultiin ensin maneesin keskeltä se ''kiemura'' linja oikeasta kierroksesta, okseri-pysty linja, okseri lävistäjältä ja sitten viimeiseksi vielä se kolmen esteen ''kiemura'' linja, mikä tultiin ensimmäisenäkin, mutta nyt se tultiin vasemmasta kierroksesta. Neesa tuli tämän radan kaksi kertaa. Esteet pysyivät siinä 85 cm kieppeillä, koska okserit olivat nyt tosi syviä, eikä haluttu, että heppa alkaa kiellellä sen takia, että haukataan kakusta liian iso pala kerralla :D Valmennuksesta jäi kuitenkin todella hyvä fiilis molemmille! Tälläiset onnistumiset antavat aina hirveästi lisää intoa treenata vain enemmän.


 Torstaina saatiin kenttä aurattua ja ratsin Neesan silloin palauttavasti, koska keskiviikon treenit olivat aika rankat. Perjantaina kävimme kaveriporukalla Seinäjoella shoppailemassa, joten Neesalla oli vapaapäivä.

Eilen menin tallille puoli kahden aikoihin. Menin hakemaan Neesan tarhasta ja kävin maastossa reippaalla lenkillä jumppaamassa pehmeässä lumessa. Saatiin neidillekin oikein kunnolla hikeä pintaan ja heppa selvästi tykkäsi, kun sai laukata reippaasti eteen. Lenkin jälkeenkin heppa oli pesutuvassa vielä ihan pirteä ja iloisin mielin. Loimittelin ja pintelöin sen jalat ja vein sen talliin. Neesan mielestä parasta tässä kaikessa oli lopuksi saatu kuuma melassivesi, jota se joi kuin viimeistä päivää, aivan kuin vesi yrittäisi karata...Sitten hain seuraavan ratsastettavan, nimittäin Nebraskan. Nebraskalla ratsastin kevyesti kentällä, keskityin lähinnä siihen, että heppa taipuu rehellisesti kropastaan. Ratsastuksen jälkeen hoidin hepan ja vein sen talliin kuivattelemaan.

Talon vanha rouva on sähäkkä pakkaus.
Tänään heräsin puoli yhdeksän aikoihin ja menin heti muiden perässä talliin. Äiti oli jo päästänyt Neesan pihatosta ja toi sitä talliin syömään aamukauroja. Neesa tulee syömään kaurat aina talliin, koska käyttömääränsä takia se tarvitsee sitä vähän enemmän kuin muut. Pihatossa se ei aina ehdi syömään kaikkea itse, kun joku muu ahmatti tulee napsimaan sen kupilta. Neesa löntysteli irrallaan tallin ovesta sisälle ja hörisi mennessään kuin kysyäkseen, että ovatko sen kaurat varmasi jo ruuhessa:)

Söpöin rakas <3



Toinen rakas <3
Sitten laitettiinkin hepat ulos ja minun piti lähteä kirkkoon, jotta saisin riparipassiin puuttuvan kirkkomerkkini. Tulin kirkon jälkeen lukemaan fyken kokeisiin ja sitten lähdinkin tallille. Ratsastin Neesalla kentällä ja keskityin siihen, että heppa kulkee oikein päin. Sitten kun sain sen hoidettua talliin, lähdin kotiin lukemaan ussan kokeisiin ja muut ottivat hevoset sisälle, kun olivat ensin tulleet Simpsiöltä.


Neesan oli pakko saada tutkia kentän aidalla roikkuvaa toppaliiviä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti