tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ostin hevosen!

Siinä se nyt on! Orlando, eli tutummin Olli, on 7-vuotias trakehner-ruuna, joka on kisannut ulkomailla nuorten hevosten esteluokkia 110 cm tasolle asti.


26 kommenttia:

  1. Onnea! :) Kerros nyt äkkiä lisätietoja!
    - minkä kokoinen kaveri on kyseessä, millainen ratsastaa yms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Olli on n. 157cm korkea, ratsastaessa se on herkkä ja miellyttämisenhaluinen. Lisätietoja tulee kyllä, kunhan tässä päästään tutustumaan hevosen kanssa kunnolla :)

      Poista
  2. Miksi ostit uuden hevosen? Eikö vanhat kaakit enää kelpaa? ;DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vanhoissa ole mitään vikaa, mutta josko tällä pääsisi hyppäämään jossain vaiheessa isompia luokkia :D

      Poista
  3. Hey! Kuka osti? Sinullako lukiolaisena varaa ostaa hevonen? Give me a brake! Rikkailla on aina niin helppoooooooooooooooooooo!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan itse ostin Ollin :)

      Poista
    2. Ai ihan omilla rahoilla maksoit? Täytyi sitten olla halpa hevonen.. Aika harvalla 9. Luokkalaisella on hevoseen rahaa...

      Poista
    3. Voi pyhä jysäys. Ensin täällä anonyymit muistuttelee joka viikko Siniä, että hevoset on minun nimissäni. Ettei vain unohtuisi. Sitten, kun tyttö ostaa hevosen, täällä taas joku napisee, että et varmana ostanut. Ovatko nämä niitä samoja tyyppejä, jotka notkuvat tuolla hevostalli.netissä vinkumassa joka asiasta?

      Itse tiedä hyvinkin tarkasti tämän geissin taustat. Hevosrahaston kerääminen on pitkänsitkeää hommaa. Siihen ei riitä vuosi tai kaksi, vaan se vaatii systemaattista toimintaa. Siihen ei jokainen peruskoululainen kykene, mutta kyllä niitäkin löytyy. Jos kuudentoista vuoden ajan kerää rahaa, laittaa säästöön kaiken liikenevän, niin kyllä viivan alle jää jotain. Säästämisen kohde on toki tarkentunut vasta muutamia vuosia sitten.

      Tämä hevonen on ostettu viikko-, pullonpantti-, synttäri-, joulu-, kesätyö-, rippi- ym.rahoilla. Harvalla ysiluokkalaisella on rahaa hevoseen, mutta tällä tytöllä oli, koska teki unelmansa eteen kovasti työtä. Nyt on aika nauttia sen hedelmistä. Toivottavasti asiasta jauhaminen loppuu tähän.

      Sauli


      Poista
    4. Jaa, notkuuko Saulikin hevostalli.netissä, kun vinkumisista niin tietää. ;)
      Hyvin on pitänyt pulloja juoda/keräillä sekä saada hyvät tukot seteleitä jouluisin&synttärinä että hevosrahat saa kasaan, ei tämä tyttönen ainakaan kesätöitä ole tehnyt vielä eläissään. Mutta, toivotaan että polle pelittää!

      Poista
    5. sulle säästäminen taitaa sitten olla ihan vieras käsite, jos et oo huomannu että kyllä sitä rahaa vaan kertyy kun ei kokoajan oo ostelemas jotaki turhaa :-D samaa puhelinta voi käyttää viis vuotta putkeen ja sillä periaatteella. ja Sauli puhuu ihan asiaa, huvittavaa kun täällä on aina kateelliset vinkumas joka asiasta. sulla tais mennä oma säästöoperaatio pieleen?

      Poista
  4. sinihän on ysillä, ei lukiossa!

    VastaaPoista
  5. Uskomatonta! Onko se teiltä kadehtijoilta jotenkin pois, jos Sini saa/ostaa uuden hevosen? Pöyristyttävää kateutta! Turha täällä on anonyymina haukkua ja kadehtia, ellei itsellä ole selkärankaa säästää omaan hevoseen.

    Onnea Sini uuden hevosen kanssa ja toivottavasti nämä kateellisten kommentit eivät himmennä iloasi uudesta hevosesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan täällä näköjään vielä fiksujakin lukijoita! :)

      Poista
  6. Ihan hyvin voi tuon ikäisellä olla jo omia rahoja säästössä että pystyy hevosen ostamaan. Itsekin ostin aikanaan IHAN niillä omilla säästöilläni hevosen ja myös 9 luokalla. Ja jäi vielä säästöön rahaakin sen jälkeen. Hevonen ollut mulla jo seittemän vuotta. Että on ihan ihmisestä kiinni pystyykö niin tekemään/ halusta muttei se mahdotonta ole :) Onnea Sinille! - M

    VastaaPoista
  7. Mistäpäin tämä hevonen sinulle tuli? Ostitko suoraan ulkomailta? Vai onko kotimaista tuotantoa?
    Onnea Sini ja tsemppiä tulevaisuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olli on tullut viime elokuussa Suomeen Virosta. Hevonen on ostettu Lempäälän Ratsastuskeskuksesta. :)

      Poista
  8. Ei anneta muiden pahan olon tarttua, vaikka kuinka yrittävät.

    Onnea uudesta hevosesta ja kaikkea hyvää jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tehdään ja kiitos paljon! :)

      Poista
    2. Onhan se helppoa, kun äidin miesystävä hoitaa ja elättää omat hevosensa ja sinun Ollisi.

      Poista
    3. Kaikkien meidän alaikäisten takaa löytyy aina joku aikuinen, eikö niin. Minä en tunne ainakaan yhtäkään ikäistäni, joka yksin pyörittää tallia ja maksaa kaiken itse. Joten helppoa on; minulla ja sadoilla kaltaisillani.

      Poista
  9. Mä ostin paremman hevosen kuin sulla on. Ei ne hevoset paljon maksa. Ylläpito yms.maksaa. Mun äidillä ei ole miesystävää, joka maksaisi hevoseni ylläpidon. Joten huom.oma isäni maksaa monta sataa euroa joka kuukausi tallin omistajalle. Ruoka, vitamiinit, eläinlääkäri, kengittäminen. Kaikki kalliita. Hevosen ostaminen pienin menoerä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut hyvästä hevoskaupasta. Kuten jo edellisessä vastauksessani sanoin, meidän kaikkien alaikäisten takana on joku aikuinen. Sinulla se on isä, minulla Sauli. Olemme onnekkaita, kun meillä on mahdollisuus tämän kaltaiseen kalliiseen harrastamiseen. Lakihan ei sinällään määrää, kuka kenenkin harrastuksen maksaa. Oli se sitten kummin kaima tai kuka tahansa.

      Ylläpito omassa tallissahan ei maksa mitään. Tallin rakentaminen ja maa sen alla ovat ilmaisia, vettä ja sähköä vaan tulee jostain. Heinät ilmestyvät paaleissa tallille ja kaura on valmiina laarissa. Ei tarvitse kyntää, äestää, kylvää, puida eikä kuivata. Kengittäminen on helppoa eikä maksa mitään. Puhumattakaan, että niitä hevosia pitäisi kotitallissa hoitaa. Kyllä ne karsinat pysyvät puhtaina ja hevoset hakevat kauransa kaapista.

      Kyllä elämä on ihanaa. Niin rattoisaa kuin tämä kommentointi onkin, ajattelin lopettaa p**skan jauhamisen tähän viestiin. Jokainen hevosten kanssa tekemisissä ollut tietää, että oli se hevonen missä tahansa, rahat ja hevoset eivät pysy samassa talossa. Hevosihmisten on turha kadehtia toisiaan, olemmehan samassa veneessä.

      Poista
    2. Niin hevosia annetaan ilmankin, mistä tiedät toisten maksaman hinnan?
      Mistä päättelet omistavasi paremman hevosen?
      Laita omatalli kun vieraassa on niin kallista.

      Poista
    3. Hei, ei hevosten elättäminen ole ilmaista omassa talliskaan ellet tiedä, kokeile.
      Vapaata on hyvin vähän. Hyvät hevoset kyllä maksavat aina, ellei osta uransa
      huipun ohittanutta rikkinäistä/vaivaista konia tai nuorta opettamatonta.
      Ylläpito ei tule vuodessa paljon maksamaan, eläinlääkäriä ei terveet tarvitse!














      Poista
    4. Itse maksan täysihoidosta 850kk+kengitys ja muutkulut ilman kilpailuja.
      Kallis harrastus tämä on, mutta helppoa on kun toiset hoitavat valmiiksi.
      Osto kyllä on suurin menoerä ja vielä kerralla maksettava.
      Eipä minulla muita harrastuksia sitten ole enkä tarvitse.

      Poista