keskiviikko 14. elokuuta 2013

Viikonlopun pärinöitä

Koulut ovat taas alkaneet ja päivät ovat kyllä semmoisia, että huhhuh. Lukkarikaan ei ole mikään häävi, seitsemän tunnin päiviä on kolme ja sitä rataa... Olen liikutellut heppoja ihan normaalisti kentällä ja maastossa. Olen mennyt sen kaksi hevosta päivässä, jos ei ole satanut. Nasser on mennyt välillä tosi hyvin, mutta eilen sillä oli joku ihme kiukuttelupäivä :D Mikään ei olisi hepoa huvittanut ja niin edelleen. Olisiko se johtunut siitä, että edellisenä päivänä en päässyt ratsastamaan sillä, koska satoi vettä aivan kaatamalla koko illan. Neesalla olin eilen maastossa ja heppa liikkui pikkuisen normaalia jäykemmin, joten sitä kävi tänään hieroja katsomassa, löytyisikö siltä jumeja, mutta eipä hepasta mitään suurempaa paljastunut.

Lauantaina kävin ratsastamassa Millan Merlinillä ja oli kyllä tosi kivaa. Merlin oli aivan innoissaan, kun pääsi hyppäämään vähän ja sen huomasi siitä, miten hevonen liikkui. Se paineli korvat hörössä hienosti yli kaikista esteistä. Saa nähdä, eksytäänkö tässä vielä kisoihinkin. Keksimme sitten Millan kanssa, että lähdetäänpä katsomaan seuraavana päivänä joukkue-estemestaruuskisoja. Sovimme, että hyppään jostakin Millan kyytiin ja ajetaan katsomaan kisoja niin, että nähtäisiin metrin luokka alusta asti. Päivän lopuksi kävin vielä liikuttamassa Nasserin. Neesa oli ratsastettu jo aamulla.

Sunnuntaina suunnistimmekin Millan kanssa Seinäjoelle katsomaan kisoja. Matka kului mukavasti jutellessa hevosista, mutta perillä meitä odotti pieni yllätys: osuimme keskelle jalkapallopeliä! Olimme aivan, että siis mitä?! Olimmekin ihmetelleet perille saapuessamme, miksi paikalla oli niin vähän autoja. No siksi, että siellä ei ollutkaan mitään estekisoja... Kumpikaan ei jostain syystä ollut tarkistanut kisapaikkaa ja Milla sitten katsoi kännykällä kipasta, että missäs ne kisat nyt sitten ovatkaan. Netistä selvisi, että ne pidettiin Ylistaron Mäki-Pohdossa. Hyppäsimme naureskellen autoon ja totesimme, että tästä lähin kisapaikka tarkistetaan kahteen kertaan. Onneksi Ylistaroon oli vain lyhyt matka, joten ehdimme paikalle juuri silloin, kun käynnissä oli metrin rataan tutustuminen. Etsiskelimme itsellemme paikan ja aloitimme kuvaamisen. Sää oli iha hyvä, joten kuvista tuli aika kivan värisiä ja tällä kertaa meikäläisen pikkukamerakin pysyi vauhdissa mukana.
Emma Häggman ja Sky III

Julia Haikonen ja Grenada II

Inka Hjelt ja Captain Hook

Pinja Jyllilä ja Zodiac Star

Frida Fredriksson ja Night de Tus

Vaihdoimme luokan puolessa välissä kuvauspaikkaa ja kohta lähdimme katselemaan myyntipisteitä, joita kisapaikalla oli muutama. Mitään ei tarttunut mukaan, joten kävimme syömässä, kun nälkäkin alkoi jo olla.
 
Tanja Karjalainen ja Calhoun Stone
Saana Pulkkanen ja Vilagro
Emma Peltonen ja Beach Boy B
Piia Nuottivaara ja Pepita IV
Maija Pajula ja Tosca XXVI
Matti Sorvari ja Zeko's Pouliche
Mari Mäntysalmi ja Camillo
Metrin luokka saatiin noin kahdessa tunnissa suoritettua ja sitten nostettiin rataa ja kisaajat menivät kävelemään rataa. Menimme sitten sinne muiden sekaan kävelemään, tietäisipä ainakin vähän, mille esteelle suuntaa kameran seuraavaksi. Luokka alkoi ja paikalle eksyi yksi Millan tuttu, joka jäi hetkeksi juttelemaan. Kympin luokka eteni tasaisella temmolla ja joukkueiden välinen taisto mestaruudesta kävi tiukaksi. Lähdimme kuitenkin pois siinä vaiheessa, kun kaksi ensimmäistä ratsukkoa oli startannut.

Miisa Pulkkanen ja My Melody
Julia Haikonen ja Grenada II
Emma Peltonen ja Beach Boy B
Hannah Sjölund ja Little Harry
Lähes viiden ja puolen tunnin seisoskelu alkoi tuntua jaloissa ihan kivasti ja molemmilla oli kuitenkin vielä omia hommia tekemättä kotona. Ajelimme sitten rauhassa takaisin kotia kohti, Milla heitti minut yhdelle pysäkille josta sitten käpsyttelin kotiin. Oli kyllä tosi kiva päivä, vaikka tällä kertaa molemmat seisoivatkin katsomon puolella:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti