perjantai 18. lokakuuta 2013

UB Horse Show 2013

Torstaina saimme äidin kanssa kammeta itsemme ylös kellon ollessa vasta 4:45. Laitoimme itsemme lähtökuntoon ja lähdimme ajamaan kohti Seinäjoen juna-asemaa. Juna lähti seitsemän aikoihin ollen hieman aikataulusta jäljessä. Matka taittui sukkelasti ja pian olimmekin Pasilan asemalla.

Areenalla kisat olivat jo päässeet hyvin käyntiin, kun pääsimme paikoillemme. Menossa oleva luokka oli Amateur Tourin finaaliluokka, korkeudeltaan 90cm. Ehdimme nähdä vain muutaman ratsukon ennen kuin luokka loppui. Seuraavaksi käyntiin pyörähtikin Amateur Tourin 100 cm:n finaaliluokka. Ratsukot tulivat tutustumaan areenaan ja joukossa oli yksi poni, joka oli aika mahdoton. Poni pukitteli, keuli ja potki kaikkia, jotka osuivat sen tielle. Ratsastajana oli joku nuori tyttö, jonka ilmeestä näki, että tilanne oli hänestä karmiva. Radasta kyseinen ratsukko suoriutui muuten ihan hyvin, mutta virheitä alkoi tulla ponin kuumestessa radan loppupuolella. Minun kävi oikeasti vähän sääliksi tyttöä, koska poni oli selvästi liian vahva ratsastajalleen. Onneksi molemmat kuitenkin selvisivät radalta ehjin nahoin. Luokan voitti Anniina Takanen upealla Karino III kimollaan. Poni oli kerrassaan suloinen ilmestys, kun se tepasteli radalle korvat hörössä.


Anniina Takanen ja Karino III
Jenny Aarnio-Wihuri ja Banja
Sitten alkoikin päivän viimeinen Amateur Tour finaaliluokka. Siinä oli korkeutta jo 110cm. Luokassa oli muihin nähden aika vähän hyppääjiä. Ratsukot tulivat areenalle tutustumaan ja joukosta pisti heti silmään yksi pari, Emmi Laasa ja El Samuel. Hevonen liikkui todella kootusti ja minusta se muistutti lähinnä kouluhepoa. Ratsukko esitteli kaiken maailman koululiikkeitä muiden laukkaillessa ja kurvaillessa areenalla.  Täytyyhän estehevosen osata sileän juttujakin kontrollin ja muun parantamiseksi, mutta tämä hevonen esitteli varsin monenlaisia liikkeitä:) Epäilykset osoittautuivatkin turhiksi, kun oli ratsukon vuoro lähteä radalla. Hevonen hyppäsi tosi hyvin ja vikkeläkin se oli. Pari tekikin pohja-ajan. Luokan voittoon ratsasti kuitenkin Jasmin Hippeläinen Wodkalla.

Emmi Laasa ja El Samuel nappasivat 2. sijan
Sofia Geay ja Padishahh



Luokan loputtua kävimme hieman kiertelemässä myyntikojuja. Ensimmäisenä silmääni osuikin kisatakki, joka oli aivan ihana! Takki oli hieman samantyylinen kuin Animon kisatakit. Jätimme takin kuitenkin rekkiin ja jatkoimme matkaamme eteenpäin. Takki olisi ollut aivan ihana, mutta järjen äänenä toimiva äiti muistutti, että minullahan on melko vähän käytetty kisatakki kaapissa henkarilla. Seuraavaksi rupesinkin etsiskelemään kypärää. Sovitin muutaman Charles Owenin malleja, mutta kaikki niistä olivat liian isoja! Pienin koko, jota kokeilin, oli 56... Pääni on aivan liian pieni :D Muutama Samshieldkin kävi päässä, mutta kaikki olivat takaraivolta epäsopivia. Seuraavaksi päähän päätyi Lami-Cellin Swarovski kypärä, joka oli suureksi hämmästykseni paras niistä kypäristä, joita sovitin.  Kypärä oli kaiken lisäksi nätin näköinen kiiltävine Swarovski strasseineen. Päädyin ostamaan sen hyvän istuvuuden ja ulkonäön perusteella.

Kuvan osoite

Kävimme hakemassa vähän syömistä ja menimme takaisin katsomaan luokkia. Luokka oli Junior Tour-120cm. Hevoset rupesivat olemaan aika suuria, kun mentiin noihin korkeuksiin. Luokka eteni aika mukavasti syödessä ja samalla katsellessa radalla eteneviä ratsukoita. Luokan voitti jalasjärveläinen Miisa Pulkkanen Timberland-tammalla.


Iisa Huttula ja Captain Forewer
Laura Keistinen ja Loverass
Petteri Paanasen hevonen Castello Z päätti, että sarjan ensimmäinen este on väärän värinen.
FIUUU, jalat ylös, tuumi Carla Laineen ratsu Zulona

Miisa Pulkkanen ja Timberland

Palkintojenjaon jälkeen luokkien välissä pidettiin tauko. Kävimme vielä hypistelemässä muutamissa kojuissa myyntitavaroita ja kiertelimme areenaa. Tauko kului kuitenkin nopeasti ja pian alkoikin Nordic U25 Tour-130 cm luokka.  Oli kiva katsoa noita nuorten ratsastajien luokkia. Luokassa sattui muutamalle ratsukolle pieniä kömmähdyksiä, joiden takia osa hevosista päättikin olla hyppäämättä.

Tiia-Liisa Saarinen ja Damingo V/H Dingenshof
Vera Elopuro ja Unette L
Petra Heikkisen Tamaran mielestä keltainen väri ei sopinut päivään ollenkaan :D

Emme jaksaneet lähteä luokan jälkeen enää kiertelemään, joten katsoimme kaksi seuraavaa luokkaa heti putkeen. Näistä luokista ei ole kuvia, koska kamera alkoi oikutella akun vähetessä kovaa vauhtia. Viimeinen luokka, jonka ehdimme katsoa ennnen asemalle lähtöä, oli Black Horse Nuoret hevoset 5 vuotta. Korkeus oli 110 cm ja luokassa oli tuomariarvostelu. Luokassa starttasi 10 ratsukkoa. Tuomareiden nimiä en muista, mutta jotakin maineikkaita setiä ne olivat :D Testiratsastajina luokassa toimivat Henri ja Kaarlo Kovacs. Luokka eteni siis seuraavasti: Areenalle otettiin sisälle kaksi ratsukkoa kerrallaan. Kukin ratsukko hyppäsi vuorollaan 9 esteen radan, jonka aikana tuomarit arvioivat suoritusta. Radan jälkeen he antoivat pisteitä ratsastettavuudesta ja hypyistä. Kymmenen ratsukon joukosta Dolanda ja Maarja Martinson, Courtney Love ja Marika Rättö sekä Obora's Santhe ja Andrea Kuhlefelt pääsivät toiselle kierrokselle. Kaikki saivat samat pisteet eli 24.5. Selkään kiipesivät nyt vuorostaan Henri ja Kaarlo. Henri ratsasti muistaakseni Obora's Santhella ja Kaarlo Dolandalla ja Courtney Lovella. Ratsastajat kokeilivat, kuinka hevoset kuuntelevat ratsastajaa ja hyppäsivät niillä hieman. Pienen mietiskelyn jälkeen tuomarit kysyivät ratsastajien mielipidettä. Henri vastasi englanniksi, että hevonen on todella kiva, mutta vielä aika vihreä. Kaarlo vastasikin suomeksi, että hänestä Courtney Love oli todella hyvä, mutta saisi käyttää kroppaansa vielä enemmän+hänestä hevosen laukka ei ollut kiva. Kaarlo piti enemmän Dolandasta, joka kuulemma kuunteli hyvin ja hallitsi kropan käytön. Voittajaksi selviytyi siis Dolanda, joka arvioitiin 5-vuotiaiden luokan lahjakkaimmaksi.

Courtny Love ja Marika Rättö

Dolanda ja Maarja Martinson kunniakierroksella
Luokan loputtua lähdimme kohti junaa. Päivä sujui oikein mukavasti upeita ratsukoita katsellessa. Ensi vuonna uudestaan:)

14 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia :) Millä kameralla kuvasit? Upea toi uusi kypärä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kuvasin Canonin PowerShot SX240 HS kameralla:)

      Poista
  2. Tuli tuosta El Samuelista mieleen, että tottahan toki estehevosen täytyy osata myös sileän jutttuja! Se helpottaa huomattavasti sitten esteillä, kai sinullakin on valmennuksessa niitä opetettu?Jos ei, vaihda valmentajaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on opetettu minulle heti kun aloitin ratsastuksen:) Hevonen tuntui osaavan niitä sileän juttuja jo niin pitkälle ja hyvin, että siksi se pisti joukosta heti silmään:) Hevosellahan on kilpailtu kenttääkin, joten sillä näytti olevan molemmat puolet hyvin hallussa!:)

      Poista
  3. Miten sait noin läheltä kuvia? :D Ja oliko siellä paljon porukkaa, näytti olevan katsomot tyhjillään? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rajasin kuvia jälkeenpäin aika paljon ja me istuttiin rivillä kaksi. Torstaisin on aina aika tyhjää, koska isommat luokat hypätään vasta la-su :)

      Poista
    2. Aa ok! :) ihan hyvä laatu noissa silti on!

      Poista
  4. Käytkö myös kouluvalmennuksissa? Jos et, niin harkitse asiaa vakavasti. Se on ehdoton edellytys, jos haaveilet isoista luokista. Ilman kouluratsastusta et tule pärjäämään niissä. Niinkuin tänään HIHS kommentaattorikin toiminut Nina Fagerström sanoi: 70% esteratsastuksesta on sitä kouluratsastusta. Eli suhde treeneihin tulisi olla 2 koulua ja 1 esteitä valmentajan silmän alla.

    VastaaPoista
  5. Hevoseni on todella kuuma ja tarvitsee paljon ¨päänvaivaa¨ ennen rataa. Varsinkin tälläisissä tilanteissa. Pääasiassa kilpailen kenttää, jossa koulu on todella suurena painona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän ja menonne näytti kyllä todella hienolta!:)

      Poista
  6. pääsin yhteen kuvaan :) haluutko tulla blogin lukijaksi?

    VastaaPoista
  7. Petterin hevosen nimi ei muuten ole conally vaan castello :D näin vuotta myöhemmin hyvä tulla ilmoittamaan XD

    VastaaPoista