tiistai 10. syyskuuta 2013

Etsii etsii

Nyt koko viikonloppu meni aika tiiviisti uuden kisahevosen etsinnässä. Lauantaina lähdettiin aamulla jo puoli seitsemän aikaan kohti ensimmäisen hevosen kotitallia. Aamu meni vähän sähellykseksi, koska tarkistin sähköpostin joskus ennen kuutta, ja sinne oli tullutkin viesti, jossa kerrottiin, että hevonen onkin omistajien luona, eikä Valkeakoskella... Saimme kuitenkin puhelinnumeron, johon soittaa ja löysimme reittihausta osoitteen. Matkalla pysähdyttiin vain kerran, joten olimme ensimmäisessä paikassa joskus yhdeltätoista.

Kyseessä oli 4-vuotias tamma ''Ellu''. Sillä oli ratsastettu vasta kaksi kuukautta. Hevosen suku oli aika kiva ja myyjä kehui sen luonnetta todella paljon. Kehut eivät osoittautuneet turhiksi, sillä hevonen oli todella miellyttävä, silmät olivat lempeät ja luonne rauhallinen. Hevonen oli myös todella selväpäinen ikäisekseen. Kyselimme hepasta hieman ja kokeilin ratsastaa ja hypätä sillä. Sileällä se tuntui ihan kivalta, samoin hypätessä. Se oli todella herkkä ja omalla moottorilla toimiva. Tämä hevonen kiinnostaisi tosissaan, mutta se taitaa olla turhan nuori.


Ajelimme Ylöjärvelle ja kävimme parissa hevostarvikeliikkeessä ja syömässä. Sitten päätimme extempore käydä eräällä myyntitallilla, kun nyt kerran olimme Tampereen suunnassa jo valmiiksi. Kauhean sähellyksen ja monen uukkarin kautta kuitenkin löysimme tallin. Omistaja itse oli Ypäjällä, mutta tallin ratsastuksenopettaja lupasi tuoda kokeiltavat hevoset paikalle ja katsoa ne meidän kanssa läpi. Kokeilin kahta hevosta. Toinen oli 5-vuotias ruuna, joka oli aika laiska. Hevonen ei meinannut liikkua millään eteen, eikä se tuntunut muutenkaan omalta. Sitten vuorossa oli 6-vuotias tamma. Se oli reipas, mutta hevonen kulki vain pää pilvissä ja vastusteli kättä aika paljon. Olisin kokeillut vielä yhtä isompaa ruunaa, mutta muutaman askeleen käveltyäni sen kanssa, huomasin sen ontuvan. Kiittelimme ratsastuksenopettajaa ajasta ja lähdimme takaisin kotiin.

Sunnuntaina kävin kokeilemassa yhtä 8-vuotiasta tammaa, joka asustelee tässä ihan lähellä. En itse ollut huomannut koko hevosta, mutta minun ollessani lauantai-iltana Power Parkin päättäreissä, kotiväki oli bongannut hevosen netistä ja sopineet ajan seuraavaksi päiväksi. Ajelimme sitten aamulla naapurikuntaan. Paikalla oli jo ratsukon valmentaja, jonka omistaja oli pyytänyt kokeiluun mukaan. Omistaja toikin hevosen pian paikalle ja ensivaikutelma oli, että vau. Hevonen oli tosi kaunis ja aika sopivan korkuinen. Kiipesin kyytiin ja ratsastin ensin kaikki askellajit läpi+kokeilin laukanvaihtoja. Veera oli tosi kivan tuntuinen ja herkkä ratsastaa. Lisäksi se omasi oman moottorin ja kiihtyi heti nollasta sataan :D Kokeilin hypätä sillä vähän rataa valmentajan valvonnassa. Veera hyppäsi ihan kivasti, mutta koska se ei ollut mikään jättiläinen ja sillä oli hypätty pienehköjä esteitä, metrin esteet tuottivat hankaluuksia. Verkkasin sen loppuun ja kävelytin sitä vielä hetken. Kiitimme valmentajaa ja omistajaa ajasta ja lähdimme kotiin. Tämä hevonen oli myös kiva ratsastaa, mutta tyyliltään ehkä turhan samankaltainen kuin Nasser.

Oman tallin kuulumisista sen verran, että Patriin todettiin viime viikon tarkastuksessa tyhjäksi, joten ensi kesänä ei haassa pompi varsaa. Tosin Sinilee on niin hupsu, että siinä taitaa vielä olla varsaa tulevanakin kesänä.

8 kommenttia:

  1. Meinaatteko vielä etsiä kisahevosta sinulle? Entä yritättekö enää astuttaa ollenkaan Neesaa tai Patriinaa? Tehdäänkö Sinileellä joskus varsoja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsellaan katsellaan hevosta juu. Neesaa ei ainakaan enää yritetä astuttaa, sitä on yritetty jo niin monta kertaa, eikä tuloksia syntynyt siltikään. Patriinaa yritetään varmaan ensi vuonna. Sinilee on vielä niin nuori, että sen tulevaisuudesta siitoksen suhteen vaikea sanoa mitään :D

      Poista
  2. Noin raakalla 4 vuotiaalla ei ratsasteta kilpaa vielä hetkeen. 4v tarvitsee ratoja, jossa sen itseluottamus kasvaa ja hevonen kehittyy luustoltaan vielä 6 vuotiaaksi asti, joten osta ihmeessä joku vanhempi ja kokeneempi. Sillä voi kisata voittoaikaa kisoissa ihan tosissaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, siksi hevonen jätettiinkin omistajalleen, eikä se lähtenyt meidän mukaamme.

      Poista
  3. Miksi turhaan tuhlata myyjän aikaa moisella "renkaan potkimisella", nuori ikähän oli tiedossa etukäteen?

    VastaaPoista
  4. Missä toi Veera tamma on myynnissä? Kiinnostuin siitä hevosesta heti. Voisitko linkittää myynti-ilmoituksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoitus oli Hevostallinetissä 7.9. Löysin saman ilmoituksen kuitenkin tältä sivulta: http://www.ratsut.fi/kaikki-hevoset/24-yleishevoset/4532-8-v-upea.html

      Poista
    2. Kiitos :)En ollut huomannut kyseistä hevosta, kun ei siinä ole kuvaa.

      Poista