maanantai 23. maaliskuuta 2015

Niin mikä kesä

Moikka! Hiljaiselon aikana on taas ehtinyt tapahtua kaikenlaista, mutta ikinä en ole jaksanut muotoilla niitä postauksen muotoon. Josko tämä tästä taas lähtisi uuteen nousuun. Valmennuksissa ollaan käyty ihan normaaliin tahtiin ja parit kisatkin on hypätty. Nyt alkaa oikeasti tuntumaan, että kuski on saanut jutun juonesta kunnolla kiinni ja pikkuhiljaa asiat alkavat sujua. Paikkojen kanssa ei ole enää läheskään niin paljon säätöä ja pohjekin pysyy jo suhteellisen hyvin paikoillaan hypätessä, vielä pitää toki harjoitella. Suurin ongelma nyt on ehkä se, etten uskalla rentouttaa kättäni tarpeeksi ennen estettä, vaan jään vain pitämään vastaan, mikä kostautuu kummallisena hyppynä ja aika usein puomina. Uskon kuitenkin, että kyllä tästä vielä hyvä tulee, kunhan vaan jaksaa tehdä töitä paljon!



Mutta hupsista, missäs niitä töitä teet, kun pohjat ovat aivan jäätäviä. Kyllästyin pari viikkoa sitten jäiseen kenttään, joten kaivoin lapion esiin ja kirjaimellisesti nakuttelin koko kentän pinnan auki ja Sauli kävi sitten auraamassa jäät pois niin, että saatiin hiekka näkyviin. Pohja olikin pari päivää ihan siedettävässä kunnossa, kunnes viikonloppuna alkoi taas pakastaa ja pohja meni sementiksi... Onneksi ollaan kuitenkin päästy käymään valmennuksissa aika tiheästi, niin on sitten edes jossain päästy menemään kunnolla. Maneesilla ollaan käyty itseksemmekin pariin kertaan treenailemassa, mutta joka päivä ei kuitenkaan ehdi sinnekään ajelemaan, joten nyt on vain kestettävä.

Äiti on ilmeisesti salakuvannut mua...
Viime viikon kouluvalmennuksessa tuli Maijan kanssa puheeksi, jos Ollille kokeilisi vaihtaa kuolaimeksi kolmipalan oliiivin sijasta. Olli toimii tuolla nykyisellä muuten ihan jees, mutta se jää suustaan ajoittain hieman passiiviseksi, ja sillä kestää ajoittain joidenkin pidätteiden läpimenossa hieman liian pitkään. Ajateltiin vain, että se helpottaisi minun omaan ratsastustani jonkin verran, jos Olli olisi suusta pikkuisen reaktiivisempi. Tänään satoi niin sakeasti, mutta katsotaan huomenna, miltä polle tuntuu sileällä uuden kuolaimen kanssa, ja jos ei suju, niin vaihdetaan oliiviin takaisin.


Kisoissa on käyty pariin kertaan. Toiset menivät, no, ei ihan putkeen ja eiliset jo paremmin. Ensimmäiset olivat maaliskuun kahdeksas päivä, niistä saatiin pari puomia ja närkästynyt kuski. Kisojen jälkeen kotona keskityin kaiken muun lisäksi 110% rentoon käteen, koska se tässä nyt harraa. Eilen käytiin taas pomppimassa pari luokkaa, toisessa sijoituttiin neljänsiksi ja toisessa saatiin yksi turha puomi kuskilta. Harmittihan se aluksi, mutta rata oli muuten niin paljon parempi kuin kuun alussa hypätyissä kisoissa, että ei se kauaa jaksanut suututtaa. Seuraavat kisat hypätään vasta huhtikuun puolessa välissä, joten tässä on nyt hyvin aikaa hioa kaikkea. Jotenkin musta myös tuntuu, että Olli tulee hyppäämään paremmin ulkokisoissa kuin hallissa, mutta ei sitä saa kuitenkaan käyttää tekosyynä puomeihin. Sovitaan niin, että tämä on vain alkukankeutta, kyllä tämä tästä lähtee sujumaan :)

1 kommentti: