tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tampereen hevosmessut 2015

Moikka! Olette varmaan saaneet jo monen bloggaajan blogista lukea viime viikonlopun messuista, mutta tässä tulee nyt vielä yksi postaus. Lähdettiin siis lauantaina äidin kanssa ajelemaan kohti tamperetta jo varhain aamulla. Perillä oltiin joskus 9:30 ja saatiinkin kipittää heti lippujonoon, joka olikin ehtinyt venyä jo aika pitkäksi. Onneksi kassoja oli paljon, joten päästiin sitten nopeasti sisälle. Saatiinkin mennä suoraan katsomoon varailemaan hyviä paikkoja, koska kymmeneltä alkoi Elmo Jankarin ja Sannna Siltakorven kenttäklinikka. Sanna ratsasti itse yhdellä 5 vuotiaalla puoliverisellä ja toinen klinikkaan osallistuva ratsukko oli kisannut kenttää jo vaativalle tasolle asti. Klinikka oli ihan mielenkiintoista katsottavaa, varsinkin kun ratsut olivat ihan erilaisissa vaiheissa. Vaativaa kisannut esittelikin muutaman vaikeamman tehtävän ja itseä meinasi kyllä välillä vähän hirvittää ne hurjimmat maastoesteet. Hyvin ratsukko kuitenkin selvitti tehtävät!:)




Klinikan jälkeen lähdettiin vähän kiertelemään kojuja. Tarkoituksena oli etsiä minulle uusi kisapaita ja sehän löytyikin yllättävän helposti Reunokselta. Paidan lisäksi mukaan tarttui parit saapassukat. Muuta messuilta ei oikeastaan jäänytkään käteen. Kaikkea kivaahan siellä olisi ollut, mutta kun minulla nyt ei oikeastaan ollut mitään sellaista tavaraa, joka olisi välttämättä tarvittu heti. Säästyipä ainakin rahat. Ratsukellarilla oli tosi paljon kisahousuja alennuksessa, mutta suurin osa niistä oli joko liian isoja, tai kokopaikkaisia. Itse en kokopaikkaisista housuista perusta, kun ne ovat jotenkin niin tahmeat. Pian mentiinkin takaisin katsomoon odottelemaan, että päivän esteluokat alkaisivat. Ennen sitä pari veikeää shettistä kävi esittäjiensä kanssa esittelemässä Joensuun kuninkuusraveja, jotka ravataan elokuun alkutaipaleella.


Ennen esteluokkia areenalla kävi pyörähtämässä vielä kouluratsukko ja westerniä harrastava ratsukko. Parit esittelivät ensin omia juttujaan ja puolivälissä ratsastajat vaihtoivat hevosia. Vaikka alla ei ollutkaan omaa hevosta, niin meno näytti ainakin katsojan silmiin tosi näppärältä!



Sitten päästiinkin itse esteluokkiin. Eli areenalla ratsastettiin Agrimarket Junior -ja pony trophy. Luokkien voittajat lunastivat itselleen luokkavoiton lisäksi myös paikan tämän vuoden HIHSiin. Poniluokassa nollaratoja tuli tosi vähän, johtuneeko siitä, että areena on aika kapea ja yleisö valtavan lähellä. Tilanne oli varmasti monelle ponille aika jännittävä, mutta ihan mallikaan näköisiä suorituksia ratsukot kuitenkin tekivät. Kimo oli päivän väri, sillä kolme ensimmäistä sijoittuneista olivat kaikki kimoja, ja älyttömön kuuman näköisiä yksilöitä! Junior Trophyssa puomit pysyivät jo vähän paremmin ylhäällä, vaikka tuplanollia ei montaa nähtykään. Minun mielestäni kaikki vetivät kuitenkin tosi nätin näköisesti, varmasti areena oli kisaympäristönä jo aika jännittävä monelle hevoselle, ja miksei tietty ratsastajillekin. Yleisö kuitenkin istui heti aidassa kiinni, mikä luo aina oman paineensa.









Kokonaisuudessa messut olivat tosi onnistuneet ja kivaa oli kuten aina. Esteluokkien jälkeen lähdettiin ajelemaan kotiin ja käytiin vielä liinaamassa Ollia pikkuisen, jottei se olisi ihan tönkössä. Vaikka olihan se saanut olla koko päivän laitumella, ettei sen tarvinnut sisällä könöttää, kun ilma oli niin hieno :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti