keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Miten menee niinku omasta mielestä?

Moikka! Viime kirjoituskerrasta onkin jo kuukausi, kylläpäs se aika vaan rientää... Tässä välissä on taas ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä. Ollaan treenattu, käyty kisoissa, treenattu vähän lisää ja touhuttu kaikenlaista hevosten kanssa. Varsallakin on nyt ollut jo jonkin aikaa virallisesti nimi. Tamma ristittiin hetken miettimisen jälkeen Soliseeksi. Nimi sopii minun mielestäni tuolle varsalla kuin nenä päähän. Ikää pikkuisella, vaikka eihän se nyt enää niin pieni ole, onkin huomisesta lähtien kokonaiset kaksi kuukautta.



Ilmat ovat pysyneet niin viileinä, että paarmakausi ei ole oikeastaan edes kunnolla alkanut täällä meillä. Hevoset saavat siis olla päivät ulkona, eikä niitä ole tarvinnut hakea suojaan päiväksi. Ollikin on saanut olla parina lämpöisenä yönä ulkona, mutta nyt se on siirtynyyt takaisin talliin. Ollaan treenattu nyt aika tasaiseen tahtiin koulua ja esteitä. Käytiin myös Alavudella 14.6. power cupin- koulukarsinnoissa. Kyllä, me kävimme kouluaitojen sisällä, ja tulos nyt oli mitä oli... Mutta annettakoon armon käydä oikeudessa, koska en ole mikään koulutuuppari, eikä Ollikaan ole ilmeisesti ennen tuota ollut ikinä koulukisoissa. Onnistuimme kuitenkin epäonnistuneesta koulukokeesta huolimatta luovimaan tiemme finaaliin, joten 7.8. pakataan Olli sekä kaverini hevonen traikkuun, ja otetaan suunnaksi Lahti!

Parit estekisatkin on hypätty. 13.6. käytiin Ylistarossa hyppäämässä I-tason kisoissa 90 ja 100 cm. Ysikympissä sijoituttiin seitsemänsiksi, vaikka uusinnasta otettiinkin yksi puomi. Metrissä saatiin kuskin mokan takia 4vp perusradalta, mutta Olliin olin silti tyytyväinen. Viime lauantaina käytiinkin Kurikassa II-tason estekisoissa hyppäämässä nuo samaiset korkeudet. Ysikympistä saatiin sarjalta 4vp, mutta rata oli muuten hyvä. Metrissä kaikki meni aika hyvin ja saatiin tuplanolla kohtuun hyvällä ajalla. En ratsastanut aikaa juuri yhtään, sillä halusin kivan nollan. Lopputuloksissa oltiinkin sitten ensimmäiset, jotka eivät sijoittuneet. Harmittihan se aluksi, mutta tästä on nyt kuitenkin hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja, jotka hypätään varmaankin vasta 1.8. Ylistarossa.




2 kommenttia:

  1. Hei! Bongasin blogisi arabihevosten takia. Meille on tulossa ylläpitoon arabitamma ja olisin halunnut kysyä sinulta varusteista. Satulan löytyminen tuntuu olevan haastavaa arabin selkään, mitkä koulusatulat (jos sinulla on ollut) ovat sopineet sinun arabeillesi. Suitsetkaan eivät tunnu kaikki sopivan... oletko käyttänyt meksikolaisia, vai mitä suitsia? mitä kokoa olet itse käyttänyt satuloissa ja suitsissa? Minkä kokoisia loimia olet hankkinut arabeillesi? TIetysti nekin ovat yksilöitä, mutta kyselen nyt kuitenkin :) Kiitos jo etukäteen vastauksestasi! T. heppaimmeinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tiedän tunteen, satulaa on kyllä vaikea löytää. Koulupenkeistä on vähemmän kokemusta, estesatuloista on sopinut mm. prestigen meredith ja Barnsby. Itselläni on käytössä Trekker Master -merkkinen joustorunko koulupenkki, joka on sopinut molemmille. Suitset ovat ihan normaalit nivelsuitset, itse yritän välttää suitsia, joissa on paljon remmejä ja muuta härpäkettä, koska arabeilla päävehkeet ja muu pyritään aina pitämään mahdollisimman yksinkertaisena. Meksikolaisetkin kyllä varmaan käyvät ihan hyvin:) kannattaa vain rohkeasti kokeilla ja kuulostella hevosta, mikä tuntuu parhaiten sopivalta! Loimien koot riippuvat todella paljon merkistä, mutta Neesan ja Nasserin loimikoot liikkuvat siinä 130-145cm tienoilla, riippuen tosiaan aina hieman merkistä!:)

      Poista