lauantai 21. huhtikuuta 2012

Onnistunut valmennus ja heinäpellettejä

Nasser kotimaisemissa


 
Oltiin siis eilen Lapualla Vainionpään Riinan estevalmennuksessa Nasserilla. Verkkat tehtiin itsenäisesti ja aloitettiin sen jälkeen hyppätä kahta estettä, jotka oli sijoitettu kahdeksikoksi. Ensin puomi, kaksi laukkaa ja pysty, C-päätyyn ympyrä, puomi, kaksi laukkaa, okseri ja ympyrä L-päätyyn. Verkkaesteet olivat aluksi vain n. 70-80 cm, mutta parin kerran jälkeen okseri nostettiin asteittain 100 cm asti. Tämä unohdettiin hetkeksi ja alettiin harjoitella linjaa, jossa oli puomi, kaksi laukkaa, pysty, neljä laukkaa ja pysty. Korkeus oli aluksi n. 80-85 cm. Sitten vielä viimeisen linjan kimppuun. Pysty, viisi laukkaa ja kaarevalla tiellä pystylle. Lopuksi hypättiin rataa, jossa osa pystyistä nousi 105 cm ja okseri oli koko ajan 105 cm. Muut esteet olivat 95-100 cm korkuisia. Nasser oli verkassa aika virkeä ja vähän malttamaton. Puomeille jalat eivät halunneet aina osua oikein, mutta esteille sai kerättyä ne kasaan. Okserin laineet olivat muka kamalia, mutta ei silti ottanut alas tai kieltänyt kertaakaan. Jätettiin hevonen onnistuneeseen fiilikseen ja ajateltiin seuraavalla kerralla hilata puomeja 10 cm ylöspäin! Riinankin mielestä Nasser ylitti tasonsa ja hyppäsi tosi iloisesti ja hyvin. Saa taas olla ylpeä mun kullastani:).

Tämmöinen 'ihanuus' seisoo meidän pihassa. Koko kone ei mahdu kuvaan..
Ihmettelette varmaan tuota otsikon toista osaa vähän. Tarkennetaanpa asiaa siis hieman. Torstaina tallin pihaan oli ilmestynyt jokin järkyttävän iso härveli. Koneen käyttötarkoitus on sellainen, että sinne laitetaan pyöröpaali ja kone murskaa sen heinäpelletiksi, jotka voi käyttää lämmitykseen. Koneita on kaksi, toiseen laitetaan paali ja kone murskaa sen ja sitten murskattu paali kulkee hihnaa pitkin toiseen koneeseen, joka sylkee lopulta heinäpellettejä. Koko piha on täynnä kaikkea moskaa ja kamalia koneita, mutta päästäänpä ylimääräisistä paaleista eroon. Niitä kun kertyi viime vuonna hieman liikaa.... Hevoset ovat olleet vähän ihmeissään, koska piha on täynnä kaikkea outoa, mutta koneet lähtevät ensi viikolla pois ja tilanne normalisoituu.

Keskiviikkona Neesalla kävi hieroja, heppa oli niin tyytyväisen näköinen käsittelyn jälkeen! Sunnuntaina on kisat Cavallossa ja siitä tulee postaus sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti