lauantai 7. huhtikuuta 2012

Seuraestekisat Jalasjärvellä

Eilen olimme siis Jalasjärvellä Nasserin kanssa seuraestekisoissa. Lähteminen Jalasjärvelle ei ollut aluksi edes varmaa, koska matkaa oli n. 100 km. Päätimme kuitenkin lähteä, vaikka siinä menisi kyllä koko päivä. Heppa sai matkustaa kisoihin uudella trailerilla, jonka saimme maaliskuussa. Traileri oli pakko uusia, koska edellinen paloi helmikuussa. Matka kisoihin sujui hyvin, Nasserkin käyttäytyi mallikaasti kuten aina.







Luokkani alkoi vasta 13.35, joten meillä ei tullut kiire. Hyppäsin luokan 4 80cm/90cm/100cm, itse menin 80cm ja 90cm. Paikka oli uusi ja vieras ratsastajalle ja hevoselle, jonka johdosta Nasser oli hieman normaalia jännittyneempi. Veryttely onnistui vain maneesissa, koska ulkokenttä oli niin kauheassa kunnossa. Verkka kesti n. 10 min, jonka aikana sain hepan taipumaan ihan kivasti, mutta kun verkkaesteen alla oli laine, niin Nasser hieman empi ja pysähtyi. Pysähdyksestä johtuva horjahdus sai ratsastajan jatkamaan matkaansa, ilman hevosta tietenkin, jonka jälkeen heppa katsoi minua hölmistyneenä, mutta ei sentään kysynyt, että miksi istuin maassa. Pääsin satulaan ja jatkoin verkkaa. Nasser aivan kuin hoksasi, että tuosta pitää hypätä ja teki koko loppuverkan ajan hienoja hyppyjä.

alue-este Nykarleby 2011 (c) Josefin Back
Ensimmäinen rata sujui hyvin, mutta toiseksi viimeinen perusradan este putosi.  Pudotus johtui siitä, että päästin hevosen liian äkkiä hyppyyn ja se laskeutui jo ollessaan esteen päällä. Tätä pudotusta lukuunottamatta rata oli ihan super. 90cm radan verkka sujui kivasti, hypyt oli pyöreitä ja sujuvia. Radalla Nasser oli tosi hyvä, mutta otti tämän samaisen esteen alas perusradalla, voi itku! Tällä kertaa päästin sen liian lähelle, jolloin tuli pikkuaskel ja taas pudotus. Molemmilta radoilta siis 4vp vain sen takia, että ratsastaja toheloi. Nasser teki koko päivän ajan hienoa työtä, joten heppaan voi olla tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti