lauantai 31. elokuuta 2013

Pikku puuhastelua ja kisailua

No huhuh, taas on jäänyt tämä blogin pito hieman vähemmälle. Mutta eipä nyt ole oikeastaan tapahtunutkaan juuri mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Ajattelin nyt kuitenkin väsätä tällaisen pienen postauksen ja kertoa vähän, mitä meille kuuluu.

Viime viikolla kävin tiistaina hyppäämässä Merlinillä vielä ennen kisoja. Hepassa oli aikasta kivasti virtaa ja hyvin hypytkin onnistuivat. Kokeilimme sitten ihan puhtaasta mielenkiinnosta laittaa maneesiin 100 cm:n pystyn. Merlin selvästi huomasi, että nyt on tosi kyseessä ja ylittikin esteen hienosti pudottamatta.

Keskiviikkona Neesalla oli hieronta ja hepo kyllä nautti siitä silminnähden! Jalkojen venyttämisestä heppa ei kauheasti perusta, mutta antaa toki tehdä sen. Edellisen viikon kinnauskohdat tuntuivat jo pehmeämmiltä. Neesa sai hieronnan takia vapaapäivän rastastuksesta, joten ratsastin Nasserilla maastossa pienen lenkin ja liikuttelin Rustinkiakin kentällä. Rustinki on päässyt yllättävän nopeasti jyvälle tästä hommasta, vaikka vielä täytyykin välillä pysähtyä tuijottelemaan tammoja. Torstaina pääsin koulusta jo puoli kahdelta, joten kävin ratsastamassa Neesan ja Nasserin kentällä. Kävin välillä kotona ja menin sitten puuhailemaan kaikenlaista pientä.

Perjantaina oli kauan odotettu taksvärkkipäivä, jihaa! Se tiesi minulle ratsastelua ja varusteiden putsailua. Neesalla kävin ratsastelemassa metsässä ilman satulaa ja laukkailtiinkin vähän sänkkärillä. Neesa säpsyili vähän väliä kaikenlaista pientä, mutta selvisimme kuitenkin kunniakkaasti kotiin. Nasserilla oli "kenttäpäivä". Hevonen yritti ensin luistaa hommista, mutta hyviäkin pätkiä saatiin ajoittain, varsinkin ravissa hevonen tuntui jo aika kivalta. Lähdin sitten molemmat ratsastettuani kotiin syömään ja kävin vielä illalla putsailemassa Neesan kamat sunnuntain seuran mestaruuskisoja ajatellen.

Lauantaina sainkin ajella heti aamusta Alahärmään, sillä olin lupautunut Millan Merlinin kisahoitajaksi. Kisat pidettiin Vetelissä, joten ei meillä ollut sinne kovin pitkä matka. Perillä olimme hyvissä ajoin ja ehdimme katsoa käynnissä olevan luokan loppuun. Menimme sitten laittelemaan hepoa valmiiksi ja Milla kävi lämmittelemässä. Radalla Merlin ja Milla tekivät tosi tasaisen ja nätin suorituksen. Toinen tuomari arvosteli Millan loppupeleissä neljännelle sijalla, mutta toisen tuomari oli toista mieltä, koska hän arvosteli parin sijalle 19! Olimme aika kiukkuisia tuloksesta, koska vaikka rata oli yksi kisojen parhaimmista, niin monta heikompaa suoritusta meni ohi. No, toivottavasti kyseinen tuomari arvostelee seuraavalla kerralla ratsastuksen eikä pärstäkertoimen mukaan. Olimme kisoista takaisin tallilla joskus iltakuudelta, laittelimme hevosen kuntoon ja minä ajoin vielä kotiin ratsastelemaan Neesalla.


Kävin Neesalla ensin maastossa ja kokeilin sitten lopuksi hypätä yhtä pientä estettä nähdäkseni, miltä se tuntuu kisoja ajatellen, mutta kas kummaa, hevonen vain kielteli! Itkuhan siinä pääsi, kun en enää tiennyt, mitä tämä nyt oikein on. Sanoin äidille, miten hevonen käyttäytyi ja päätin siitä paikasta, että Neesa jää kisoista pois.

Aamulla ajoin taas Alahärmään ja lähdimme sieltä kisapaikalle Merlinin kanssa. Ennen lähtöä etsimme Millan kameraa, joka oli kateissa. No, se löytyi kaapista. Matka jatkui ja olimme perillä hyvissä ajoin. Rata oli ihan simppeli: paljon linjoja ja selviä kaaria. Verkkasin Merlinin ravissa ja laukassa ja hyppäsin pari hyppyä. Radalla hevonen kuitenkin hieman temppuili, joten tuloksena oli hylky 80 cm radalta. Ihmettelimme, että mikäs nyt oikein on. Sitten vasta tajusin, että hevonen jännittää oksereita. Ysikympissä hevonen tuntui yhtä menevältä kuin ennenkin, mutta nyt rohkaisin sitä hyppäämään oksereiden yli puheella. Juttelin sille melkein koko radan hiljaisella äänellä ja kas kummaa, saimme hyväksytyn radan yhdellä kiellolla. Ilman kieltoa olisimme olleet kolmansia, mutta pääasia, että hevonen hyppäsi radan nyt läpi. Lisäksi olin tyytyväinen, koska Merlin käytti kroppaansa yllättävän hyvin ja hyppäsi suurella varalla esteiden yli.
Hoplaa, yli vaan! Kuvan on ottanut Heidi Sjöblom.
Nyt maanantaina ja tiistaina olen ratsastanut molemmat hevoset normaalista ja huomasin, että Nasserin haava on jo ihan ummessa! Pian sillekin saa varmaan jo satulan selkään. Neesalla kävi keskiviikkona hieroja ja sovittiin nyt, että pidetään ensi viikolla taukoa ja katsotaan sen jälkeen, miltä hevonen tuntuu.

Minä taas olen odottanut meneillään olevan puintiajan loppumista ja minulla onkin siihen aika pätevä syy: nimittäin se, että minun pitäisi päästä kokeilemaan paria myyntihevosta! Olen etsinyt uutta estehevosta ja nyt olen löytänyt myyntitallin, jolla on kivan oloisia estehevosia. Kokeiltavaa siis riittää. Tästä reissusta tulee sitten myöhemmin postausta, jos ja kun se on ajankohtainen. Nyt puinnit saatiin tänään loppuun, jippii!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti