sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Comeback

Tänään olimme yli vuoden tauon jälkeen Ilmajoella seuraestekisoissa. Kisat alkoivat yhdeltätoista, mutta hyppäsin vasta viimeisessä luokassa, joten meidän ei tarvinnut lähteä ajelemaan kisapaikalle kovin aikaisin. Heräsin joskus vähän ennen yhdeksää ja menin suoraan talliin siinä toivossa, että ehtisin vielä aamuruokintaan. No, en ehtinyt, mutta pääsin kuitenkin laittamaan hevosia ulos. Kun hevoset oli saatu ulos, menin itse syömään. Hilluin sisällä syötyäni jonkin aikaa ja menin sitten laittelemaan tavaroita kasaan. Tavaraa tulikin melkoisesti mukaan, koska ulkona oli pakkasta siinä määrin, että loimia oli otettava miljoona mukaan... Sain kuin sainkin tavarat mahtumaan valjaskasseihin. Menin sisälle vielä hetkeksi ja lähdin pian hakemaan Nasseria tarhasta.


Hevoset olivat tietenkin tallustaneet tarhan viimeiseen nurkkaan, joten sain kävellä jonkin verran saadakseni hevosen kiinni. Onneksi Nasser antaa aina kiltisti kiinni, vaikka olisikin ollut ulkona vasta vähän aikaa. Vein hevosen pesariin, jossa laittelin sen kuljetuskuntoon. Kun oli aika lastata hevonen kyytiin, niin muut olivat vielä hakemassa poikia talliin. No, päätin ruveta lastaamaan yksin. Luovuin kuitenkin ajatuksesta, kun huomasin, että lastaussilta oli jäässä ja saranoista lähti kamala narina, kun sen laski alas. Tästä Nasser saikin oivallisen syyn ryhtyä tanssimaan... Hevonen rauhoittui pian ja suostui kävelemään kiltisti perässäni traileriin. Matkaan pääsimme hyvissä ajoin.

Perillä olimme joskus puoli yhden aikaan, mutta olimme perillä ihan liian aikaisin. Kisat olivat edenneet oletettua hitaammassa temmossa, joten saimme istuskella katsomon puolella lähemmäs puolitoista tuntia. Äiti ja Sauli kävivät välillä autossa, koska siellä oli lämpöisempi. Minä nappasin Nasserin enkkuviltin kainalooni ja kipitin se päälläni katsomoon.

Lopulta sain mennä ottamaan oman hevosen ulos. Nasser oli varsin virkeällä tuulella ja poukkoili pitkin pihaa, kun kävi taluttelemassa sitä vähän ennen satulointia. Satulonnin ajan hevonen oli aika rauhaton, mutta tyyntyi, kun kiipesin selkään. Nakkasin sille vielä enkkuviltin hetkeksi selkään, jotta sen lihakset lämpenisivät nopeammin. Taivuttelin hevosta molempiin suuntiin ja ravailin vähän. Äiti kävi ottamassa viltin pois, jotta pääsin laukkailemaan ilman putoilevaa peittoa. Pian olikin rataan tutustuminen. Rata oli aika simppeli ja hyvin hahmotettavissa. Luokan korkeutena oli 80 cm tai isompi, menin itse näin aluksi vain 80 cm. Suunnittelin muutaman oikaisutien ja menin takaisin ulos hevosen selkään. Nasser oli entistä hankalampi, kun menin sen selkään. Hevosessa oli niin paljon energiaa, että se tuntui räjähtävän käsiin. Onneksi pääsin pian verkkaamaan maneesiin. Nasserkin rauhoittui. Verkka meni kokonaisuudessaan ihan ok, harjoittelin muutamia oikaisuja.








Söpö pikku hepo <3

Starttasin verkkaryhmäni ensimmäisenä. Vatsanpohjassa tuntunut jännityskin katosi sopivasti ennen rataa. Perusrata mentiin maltillisella temmolla ja pitkillä teillä. Uusinnan alkaessa tehtiin tiukat tiet ja pitemmissä väleissä painettiin hanaa. Tuloksena radalta oli tuplanolla ajassa 25,59. Olin ihan fiiliksissä, koska en uskaltanut edes odottaa näin hyvää tulosta. Jännitimme sijoitusta aika kauan, koska luokassa starttasi tosi monta hyvää ratsukkoa. Laitoimme Nasserinkin jo traileriin, koska en enää uskonut sijoittuvani. Pian kuitenkin tuloksia kuulutettiin ja olin tullut toiseksi!

Olin tosi iloinen ja tyytyväinen hevoseen. Viime vuosi oli Nasserin kannalta aika kauhea. Kaksi kertaa sen vatsaa jouduttiin leikkaamaan ja välillä olo oli hyvinkin epätoivoinen. Leikkaava eläinlääkärikin ehdotti hevosen lopettamista. Tässä sitä kuitenkin ollaan, mutta se on vaatinut uskoa melkein mahdottomaan ja paljon työtunteja sekä haavan hoidossa että hevosen kuntouttamisessa. Nasser on melkoinen sissi!

Vähän ruttuinen rusetti...


15 kommenttia:

  1. Wau, hienoa Sini ja Nasser!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mahtavaa kuulla Nasserin kilpailevan voitosta suomen kärkihevosen kanssa.
      On teillä ollut kivenkova usko paranemiseen, neljäkertaako se leikattiin kasvaimesta?
      Toivotaan terveenä pysymistä ja pärjäämistä kovan kamppailun jälkeen teille.

      Poista
    2. Juu, Nasserille on suoritettu kaksi pientä ja kaksi todella suurta leikkausta, jossa vatsaa jouduttiin leikkaamaan laajalta alueelta. Ja kiitos, toivotaan, että hevonen pysyy kunnossa! :)

      Poista
    3. "Suomen kärkihevosten" Älä nyt viitsi liioitella. Ihan seuratason ratsukot oli kisaamassa ;) Mutta hyvä Nasser ja hyvä Sini. Siitä se taas lähtee :)

      Poista
    4. Kaikki ratsukot eivät toki kuulu suomen kärkinimiin, mutta joukossa oli muutama sellainen hevonen, joilla on kilpailtu todella kovatasoisissa kilpailuissa+ratsastajat ovat kisanneet isommissakin kisoissa, joten kaikki eivät olleet vain seuratason ratsukoita ;)

      Poista
  2. Seurakisat mutta kilpailijat olivat tosi hyviä, onhan niiden tuloksia kansallisella tasolla voittaneinakin.
    Vanha viisaus pitänee vieläkin paikkansa, tyhmältä aukee suu ensin, myöhemmin vasta ehkä
    silmät

    VastaaPoista
  3. Itse kisaan alue- ja kansallisella tasolla, joten tiedän ketkä ovat Suomen kärki RATSUKOT! Koskaan EI puhuta pelkistä hevosista tässä lajissa. Mutta niin kuin sitä sanotaan, joka päivä voi oppia uutta, kun pitää mielen avoimena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla vain häntäpäässä kilpailuissa jos edes olet kilpaillut?
      Tietysti nimestäsi voimme nähdä tuloksesi, mutta sitä noin ääliö tuskin julkaisee.
      Hevosten pärjäämisistä et ainakkaan tiiä mittään.
      Sinin kannattaisi tehdä rikosilmoitus, sieltä selviäisi anonyymin henkilöllisyys!

      Poista
    2. Taidat olla sama jota joku sanoikin jo taliaivoksi, kun anonyyminä solvaat toisen
      blogia?

      Poista
  4. Voi vauvelit teitä! :)
    Luuletko anonyymi että poliiseja todella kiinnostaa mitä joku toinen anonyymi on jossain blogissa kirjoitellut ja vieläpä ihan asiaa, eikä mitään solvauksia. Ihan pikkaisen on poliiseilla tärkeämpiäkin juttuja!

    VastaaPoista
  5. SINUT ON HAASTETTU :)

    http://katajamasa.blogspot.fi/2013/12/haaste.html

    VastaaPoista
  6. miksi et pidä hevosillasi alaturparemmiä? Hevonenhan pääsee aukomaan suutaan eikä kuolaimilla ole mitään vaikutusta ja virkaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokenut tarvitsevani sitä, eikä kukaan valmentajistanikaan ole todennut sitä hevosilleni tarpeelliseksi:) Arabeja pyritään muutenkin ratsastamaan mahdollisimman yksinkertaisilla varusteilla ja jos niiden päähän tunkee liikaa tavaraa, remmeistä saatta olla enemmän harmia kuin hyötyä.

      Poista
    2. Olen nähnyt hyvin monen hevosen toimivan moitteettomasti vaikka suu on auki.
      Myöskin olen nähnyt monen menneen esteiden ohi turparemmet kinnitettynäkin.
      Taitoa on ratsastaa kuten myös Sini tekee vähillä avuilla.
      Raveissa monet myös juoksee suu auki ja on hyvin ohjilla, koska ohjastajat osaavat ohjata tarkasti ajokkeitaan.

      Poista