lauantai 10. lokakuuta 2015

Kisakausi 2015 on taputeltu

Moikka! Nyt kisakausi 2015 on sitten virallisesti meidän osaltamme ohitse! Kausi oli kokonaisuudessaan ihan hyvä, vaikka alku olikin pientä säätämistä ratsastajan osalta. Sijoituksia kertyi kuitenkin ihan mukava määrä, ja saatiin sitä paljon ylistettyä kokemusta. Ollin kanssa pitää edetä aika maltillisesti, jottei hevonen ottaisi itseensä liian nopeasta etenemistahdista. Yhteinen sävel on löytynyt hyvin, vaikka vieläkin on paljon asioita, joita pitää vielä vähän fiksata. Maltti on kuitenkin valttia tämän hevosen kanssa, kyllä tästä vielä hyvä tulee!

Viime viikolla käytiin hyppäämässä seuran estemestaruuksissa. Kotiintuomisiksi saatiin A-estemestaruudesta pronssia. Olli oli hirveän nihkeä ja aika huonosti ratsastettavissa noissa kisoissa. Se oli ollut hieman samanlainen edellisviikonlopun valmennuksessa, mikä sai minut jo hieman huolestumaan. Mietin ensin, että olisiko vika hampaissa, mutta Olli kuitenkin hyväksyi tuntuman ihan hyvin, joten se ei tuntunut kauhean todennäköiseltä vaihtoehdolta. Aloin sitten ajattelemaan, voisiko Ollilla olla hiekkaa mahassa. Sehän on syksyllä aika yleinen vaiva hevosten keskuudessa. Ainoa ''oire'' oli kuitenkin vain pieni tahmeus ratsastaessa ja hypätessä. Päätin sitten ihan varmuuden vuoksi syöttää Ollille sen viiden päivän psyllium-kuurin, josko siitä olisi jotain apua. Kuuri loppui keskiviikkona, ja kas kummaa, Olli tuntui jälleen normaalilta. En sitten tiedä, sattuiko sillä vain olemaan pari huonoa päivää, vai oliko sen vatsaan päässyt kertymään vähäsen maa-ainesta. Pääasia on, että hevonen on jälleen normaali, virkeä Olli!

Tänään avattiin hallikausi Kauhajoen II-tason kilpailuissa, jotka olivat samalla meidän kisakautemme päätöskisat. Sileällä verkatessa Olli tuntui jälleen laiskahkolta ja jännittyneeltä. Työstin sitä aika pitkään ravissa, koska halusin sen oikeasti rennoksi ja kunnolla avuille. Vähitellen Olli rentoutui ja alkoi liikkui ihan kivasti, joskin vieläkin hieman liihottelemalla. Esteverkka pidettiin maneesissa, siellä Olli heräsi oikein kunnolla. Se tykitteli menemään ja oli hyvin virkeän oloinen. Hypyt olivat kivan pyöreitä ja laukkakin pyöri ihan uudella tavalla! Sama fiilis säilyi radalle asti, tuloksena nollarata ja viides sija!:)




Metrissä Olli oli vielä virkeämpi. Sain pidellä sitä jo jonkin verran, jottei meno olisi mennyt ihan villiksi. Luokan arvosteluna toimi AM5, ja siinä ratsastettiin pikkucupin viides osakilpailu. Alkurata meni hyvin, kolmannelle esteelle Olli kuitenkin otti kiellon, koska ratsastin sen niin huonoon paikkaan. Ihan oikea veto hevoselta. Se tiesi varovaisena hepona olevansa okserin seassa, jos lähtisi hyppäämään niin huonosta paikasta. Loppurata oli aivan super, ja olin todella tyytyväinen, vaikka itse mokasinkin. Olli toimi kuitenkin niin hyvin ja teki aivan mahtavia hyppyjä, joten en jaksanut kieltoa kauaa harmitella.

Näistä tunnelmista on hyvä jatkaa treenikaudelle ja suunnata katseet kohti seuraavaa kisakautta. Toivottavasti hevonen pysyy terveenä, jotta päästään jatkamaan tästä fiiliksestä kauden 2016 kilpailuissa! Keskiviikkona Olli käy eläinlääkärillä tarkistuttamassa purukalustonsa tilanteen, ja jossain vaiheessa se saa pitää pienen rokotusloman. Palaillaan!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti