lauantai 18. elokuuta 2012

Patriin luottamustehtävässä

Viime sunnuntaina oli rakuunaratsastuskulkue Isossakyrössä ja postaus tulee vasta nyt... Koittakaa kestää, mutta nyt viikonloppuna minulla on enemmän postausaikaa.

Tapahtuma oli järjestetty 1700-luvun markkinoiden yhteydessä. Kulkueen kolmella ensimmäisellä oli yllään rakuunapuku, kahdella seuraavalla lottapuku ja lopuilla ratsastajilla kisavaatteet. Patriinalla oli varusteinaan Suomen armeijan satula ja suitset. Varsinainen kulkue alkoi vasta kahdeltatoista, mutta meidän piti olla paikalla jo yhdeltätoista, jotta kaikki alkuhässäkät saataisiin järjesteltyä. Patriina käyttäytyi koko ajan esimerkillisesti, vaikka se ikävöikin kotiin jäänyttä Sinileetä. Porukassa oli kymmenen ratsukkoa, jotka aseteltiin parijonoon ja edessä käveli yksi hevonen ja takana toinen. Neesan piti olla viimeisenä kulkevan orin parina, mutta toisin kävi, kun tamma järjesti pikku yllätyksiä perjantain harjoituksissa. Joten Neesa jäi kotiin.  Kulkue tuli tietä pitkin muodostelmassa, jossa Patriin oli ensimmäisessä parissa keulahevosen takana. Ratsastajajoukko kiersi vanhan kirkon pihassa ja palasi koululle, josta kulkue lähti. Yleisöä oli paljon joka puolella.
Tämän jälkeen hevoset lastattiin trailereihin ja kuskattiin Isonkyrön uudelle kirkolle, jossa suoritettiin seppeleenlasku sankarihaudalle. Hevoset käyttäytyivät hyvin ja päivä oli erittäin onnistunut kaikin puolin. Patriin sai vielä jäädä traikkuun syömään, kun kävimme markkinoilla pyörähtämässä. Sitten lähdettiinkin jo kotiin, koska vaavi odotteli jo mamia takaisin. Voi että, kun se oli iloinen, kun näki Patriinan, vaikkei sillä mitään hätää ollutkaan.


Ja sitten lopuksi vielä hieman asiaankuulumaton kysymys. Olen pitkän aikaa miettinyt, miten tuota tekstikenttää saisi levennettyä. Jos joku osaisi neuvoa, niin voisi laittaa kommettikenttään viestiä.

1 kommentti:

  1. Voi ei oon taas ihan unohtanu sun sähköpostin! Siis tota tekstikenttää saa levennettyä, kun meet ulkoasun asetuksiin ja sieltä mallin suunnittelu työkaluun, josta sitten valitset "säädä leveyksiä" niin sieltä saat sitä muutettua. :) Toivottavasta tajusit edes jotain :D

    VastaaPoista