torstai 10. tammikuuta 2013

Kauden ensimmäiset seurakisat

Kisat olivat jo sunnuntaina, mutta saan postattua niistä nyt vasta, kun on ollut kaikkea muuta hommaa. Kisat alkoivat kymmenen aikoihin, mutta me lähdimme matkaan vasta puoli yhdeltätoista, koska hyppäsin kahta viimeistä luokkaa. Sain laittaa kamoja rauhassa kasaan ja laitella hepankin oikein siistiksi (Neesan kyljessä oli keltaisia läikkiä, kiva...)


 Kun pääsimme kisapaikalle, luokan 2 viimeinen verkkaryhmä oli maneesissa. Aikaa oli siis ihan riittävästi, tai niinhän minä luulin. Menimme ottamaan heppaa pois trailerista ja satuloimme sen. Sormeni ehtivät jäätyä jo ihan totaalisesti, vaikka laitoin vain suojat paljain käsin. Kiipesin selkään ja ehdin kävellä vain hetken, kun rataan tutustuminen kuulutettiin. Kipaisin radan äkkiä läpi ja menin takaisin verkkaamaan ulos. Radalla oli vain 7 estettä ja arvosteluna toimi A.0.0, eli puhtaat suorituksen tehneet olisivat kaikki ykkösiä. Aika pian sainkin mennä maneesiin verkkaamaan. Neesa oli vähän ihmeissään ja ekalle verkkaesteelle tuli töksö, kun neitiä ei olisi huvittanut hypätä... Uudella yrityksellä mentiinkin jo yli. Verkka oli muutenkin vähän sähläystä, kun en ehtinyt saada Neesaa pihalla kuulolle. Toisaalta Neesalla ei ole hypätty yhtään, ainakaan puoleentoista kuukauteen, joten sekin saattoi aiheuttaa pientä vastarintaa. Päätin vain, että yritän saada sen maaliin asti, halusi Neesa sitä tai ei.






Rata meni paremmin kuin uskalsin odottaa. Vähän se oli aluksi sellaista kyttäilyä, mutta kun päästiin kolmosen yli, niin homma alkoi luistaa. Heppa alkoi kuuntelemaan, että mitä se kuski oikein haluaa ja totteli paremmin. Tuloksena 70-80 cm radalta oli lopulta 0vp. Kävelin Neesan kanssa hetken ja sitten laitoimme sen traikkuun.


Hetken päästä sainkin käydä kävelemässä jo luokan 4 rataa. Luokassa sai hypätä 90 cm tai korkeampaa. Menin itse sen ysikympin. Verkassa Neesa oli jo ihan erilainen. Se oli paljon paremmin kuulolla ja peräti teki, mitä haluttiinkin. Olin jo pelkkään verkkaan todella tyytyväinen. Ja sitten se rata... Koko perusrata oli ihan super! Hevonen toimi ja hyppäsi hyvällä fiiliksellä. Harmillisesti perusradan viimeisellä esteellä puomi putosi. Äiti sanoi, että takanen oli ottanut sen alas. Kelasin, että en kai mä vain taas ole kääntänyt esteen päällä, mutta en ollut. En kuitenkaan syytä heppaa pudotuksesta. Sillä on vähän hyppytaukoa takana ja se meni kuitenkin tuon matalamman luokan puhtaasti. En siis jaksanut kauaa märehtiä pudotusta ja olin Neesaan todella tyytyväinen, koska se hyppäsi 90 cm radan niin paljon paremmin kuin edellisen. Luokassa starttasi 10 ratsukkoa ja ajattelin, että olen varmaan 9. Illalla kuitenkin sain lukea tuloksista, että olinkin 6! Eli olin ensimmäinen niistä, jotka saivat perusradalla virheitä. Eli ihan kohtalaisesti meillä kuitenkin meni kauden ekat seurakisat:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti