torstai 17. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäinen valmennus

Melko kirpeästä pakkasesta huolimatta kävimme pyörähtämässä Maijan valvovan silmän alla. Täytyy kyllä sanoa heti näin alkuun, että oli kyllä ihan superkivaa! Saatiin aika paljon ahaa-elämyyksiä ja fiilikset oli aika lailla katossa. Valmennus oli tällä kertaa todella tehokasta, koska ratsukoita oli vain kaksi. Ainahan se on tietysti tehokasta ollut, mutta nyt oikein erityisessä määrin:)

Aloitettiin valmennus sillä, että saatiin ensin itse ravailla ja laukkailla molempiin suuntiin. Sitten siirryttiin ensimmäiseen tehtävään, jossa hevoselta vaadittiin paljon kuuliaisuutta. Tehtävä aloitettiin niin, että tultiin päätyyn ensin ravipuomeille, väleihin tuli kaksi askelta. Puomien jälkeen tehtiin pitkällä sivulla avoa oikeassa kierroksessa ja sitten käännyttiin maantien päädyssä oleville puomeille. Puomien jälkeen tehtiin R:än pysähdys suoraan ravista ja jatkettiin suorilta jaloilta ravilla. Sitten vain toistettiin tätä muutaman kerran. Vasempaan kierrokseen tehtiin samat jutut, mutta nyt pysähdys tuli S:än ja avo vastakkaiselle sivulle. Tässä tehtävässä tärkeintä oli pitää hevonen hyvin taipuneena ja saada se pysähtymään pelkällä istunnalla. Yllättävän hyvin me kyllä Neesan kanssa onnistuttiinkin. Neidissä oli vain niin paljon virtaa, että aina ei olisi huvittanut pysähtyä. Avot menivät tosi hyvin. Siihen nähden, kuinka vähän niitä on treenattu kotona.

Ilmajoella 6.1.
Pian tehtävää muutettiin niin, että tultiin L:än puomeille laukassa ja puomien jälkeen hevonen heti käyntiin. Sitten väistettiin uralta kohti keskustaa, jotta päästiin hyppäämään ristikko. Ristikon jälkeen heppa taas käyntiin ja väistö uralle ja vielä viimeiset puomit. Tätä ei toistettu hirveän montaa kertaa.

Vaihdettiinkin suuntaa ja tultiin muuten samoin, mutta jätettiin väistöt pois. Tarkoitus oli kääntyä maantien päädyn puomeilta heti ristikolle, säilyttää laukka vasempana ja tulla toiset puomit. Neesa vaihteli laukkaa miten sattuu, mutta muuten oli ihan jees. Sitten puomit nostettiin esteiksi. Tallin päädyssä oli kolme ristikkoa, toisessa päädyssä pysty. Tultiin ensin ristikot laukassa, taivutettiin hevosen kaulaa aika paljon uralla ja tehtiin pystyn ympäri voltti. Tämä tehtiin molempiin suuntiin. Lopuksi vain lisättiin vasemmassa kiekassa se pysty sinne mukaan ja tehtiin ristikon ympäri voltti.

Sitten iskettiinkin kiinni päivän viimeiseen tehtävään. Eli rata meni näin: oikeassa kierroksessa ristikot, jonka jälkeen käännyttiin e:stä okserille, laukan vaihto ja päätypysty ja viimeisenä käännyttiin h:sta okserille. Tämä rata tultiin pari kertaa ja lopuksi vimpan okserin jälkeen tultiin vielä ne kolme ristikkoa. Rata mentiin samalla kaavalla molempiin suuntiin. Radat menivät kokonaisuudessaan ihan hyvin ja Neesakin tuntui näin tauon jälkeen aika hyvältä.

Valkun jälkeen Maija kehui, että ollaan menty kaikissa taivutusjutuissa tosi paljon eteenpäin. Kyllä pienikin kehu saa treeni-innon kasvamaan 100 kertaa suuremmaksi, vaikka se onkin suuri jo valmiiksi. Nyt sitten tämän kisakauden tavoitteita vähän pohdiskeltiin ja ainakin pikkucupiin otetaan osaa, muusta ei vielä tiedetä. Mutta siinähän sitä tavoitetta jo onkin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti