sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Nasser the nato-ohjus

Keskiviikkona olimme viikon tauon jälkeen valmennuksessa Nassen kanssa. Viimeiset kaksi päivää ennen valkkua satoi kuin Esterin per***tä. Ratsastamisesta ei siis tullut mitään. Siksi jännitinkin hieman, että mitähän valmennuksesta oikein tulee, kun hepo on vain vähän tarhaillut, eikä sillä ollut ratsastettu.

Minulla oli koulua kolmeen, jonka jälkeen ajelin kotiin, tein läksyt, söin ja sitten lähdimmekin  tallille. Perille päästyämme alkoikin sataa vettä... Kantelin kamoja autoon sillä välin, kun muut ruokkivat hevosia. Itse hain Nasserin kuivattelemaan ja vein vielä loput tavarat autoon. Putsasin hevosen, laitoin kuljetuskuntoon ja lastasin. Nasser oli varsin virtaisella päällä jo kotipihassa: Se tuijotteli nurkkiin pää korkealla ja silmänvalkuaiset vilkkuivat. Trailerin lastaussiltakin oli muka niin pelottava, että sitä piti säikkyä, kun laskin sen alas. Kaikesta huolimatta hevonen käveli tyynen rauhallisesti sisälle traileriin ja matka alkoi.

Nasser pörheänä viime talvena :)
Perille päästyämme veimme hevosen maneesiin satuloitavaksi, koska ulkona satoi vieläkin. Nasser oli täynnä energiaa, eikä olisi halunnut seistä millään paikallaan satuloinnin ajan. Selkään päästyäni kävelin hevosen kanssa hetken, jonka jälkeen ravailin ja laukkailin. Pyrin saamaan hevosen rennoksi ja mahdollisimman hyvin taipuvaksi. Pian aloitettiinkin päivän ensimmäinen tehtävä. Tultiin aika pitkä puomisuora ravissa ja meidän ratsastajien piti olla koko suoran ajan kevyessä istunnassa. Puomit nostettiin kavaleteiksi, kun homma alkoi sujua. Laukkailimme kavaleteista yli pitäen käden samalla rentona ja alapohkeen hiljaa paikallaan. Pian kavaletit nousivat jumppasarjan ristikoiksi, joiden jälkeen hypättiin ympyrän kaarella oleva ristikko, jonka päällä Nasseria piti johtaa aika  paljon sisäohjalla, jotta se ei olisi törmännyt toiseen tehtävään kuuluvaan pystyyn. Pysty ei siis ollut mitenkään liian lähellä ristikkoa, mutta koska Nasser lähti hypyssä punkeamaan ulospäin, niin siksi se tarvitsi tavallista enemmän johtavaa ohjaa :D Ristikon jälkeen kasailtiin hevonen takaisin ja väistettiin uralta maassa oleville puomeille. Väistöissä meinasi olla ongelmia, kun hevonen kuumui niin paljon. Minun oli pakko tulla väistöt aluksi käynnissä, jotta hevonen teki sen, mitä pitikin. 

Tehtävä pysyi muuten samana, mutta puomit nostettiin pystyiksi. Nasser oli ensin sitä mieltä, että jäänpäs tähän maneesin nurkkaan vain pukittelemaan enkä liiku mihinkään. Hevosessa oli niin törkeästi energiaa, että se olisi vain pyörinyt paikallaan. Pienen ja siistin neuvottelun jälkeen hevonen kuitenkin lopetti ja pääsimme ratsastamaan väistön kautta pystylle. Kohta siirryttinkin ratsastamaan pelkkää linjaa. Esteiden väliin ratsastettiin neljä laukka-askelta. Paikkojen kanssa oli ensin vähän hakemista, mutta parin toiston jälkeen nekin alkoivat osua ihan kohtuullisesti.

Sitten siirryttin rataan: Ensin jumppasarja, ristikko, linja ja lävistäjällä oleva vesimatto, jonka jälkeen korjailtiin laukat ja jatkettiin vasemmalta sisälle jumppasarjalle, linja, ristikko ja okseri lävistäjällä. Rata meni ihan ok, vaikka sainkin olla linjalla tosi tarkka, että sain sinne haluamani askelmäärän. Valkku oli sitä mieltä, että nyt voidaan sanoa, että Nasser on palannut saikun jälkeen samalle tasolle, millä se oli jäädessään vuosi sitten pois treeneistä. Hevoseen olin kyllä hirveän tyytyväinen onnistuneiden treenien johdosta. Valmennuksesta jäi kaikin puolin ihan hyvä fiilis, vaikka Nasser olikin ensin vähän vahudikkaalla päällä ja vaikeasti ratsastettava.

Maneesin valaistus ei ole kovin kummoinen valokuvausta ajatellen, joten täytyy vain kaivella vanhoja otoksia koneen kätköistä.

9 kommenttia:

  1. Siis EKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Niin mitäs uuden hevosen suhteen ootte päättäneet? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai uuden estehevosen suhteen, vai?:) Jos sitä tarkoitat, niin sen etsintä on nyt hieman tauolla, koska en ole oikein löytänyt kivan oloisia hepoja ja ensi vuonna lukion alkaessa aikakin alkaa olla kortilla, enkä ole varma pystynkö treenaamaan kahta hevosta silloin, vaikka kovasti haluaisinkin :/

      Poista
  2. Mitäs neesan jaloille kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neesan parantelee jalkojaan edelleen, parhaansa mukaan tietenkin :)

      Poista
  3. Niin kuinka monta valmennusta teillä on Nasserin kanssa nyt ollut syksyllä?

    VastaaPoista
  4. Joo keskity vaan kouluun. Talli eikä hevoset ole sinun, vaan talon isännän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt oikein jaksa käsittää, miksi tämä seikka tuntuu olevan joidenkin anonyymien ongelma...

      Poista