perjantai 18. huhtikuuta 2014

Reenailua

Moi! En jaksanut enää illalla ruveta kirjoittamaan postausta meidän päivän tapahtumista, mutta nyt kirjoitusintoa on taas. Eilen laitettiin Olli ja Heli heti aamusta samaan tarhaan ja vähän seurailtiin, mitä ne toisistaan tuumaisivat. Aluksi Heli tuntui olevan hieman näreissään uudesta kaverista, mutta molemmat käyttäytyivät kuitenkin ihan fiksusti ja siirtyivät pian syömään samalle heinäkasalle. Helin kanssa on hyvä harjoitella yhteistarhausta, koska sille kelpaa kaveriksi kuka tahansa.

Lähdin joskus kahden jälkeen ratsastamaan Ollia ennen Nasserin valmennusta. Siirsin Helin ensin muiden hevosten luo ja hain Ollin vasta sitten satuloitavaksi. Se oli aluksi selvästí hieman hämmentynyt, kun kaverit katosivat jonnekin. Kentälle päästyään se kuitenkin rauhoittui. Eilen oli aika tuulinen sää, mikä aiheutti ainakin Ollissa aika suuria paineita. Pienen työstämisen jälkeen hevonen alkoi kuitenkin rentoutua. Olen ratsasteassa mennyt sillä nyt aika paljon ympyröitä, jotta se jaksaisi keskittyä paremmin ja rauhoittua hieman. Tämä onkin alkanut tuottaa ihan hyvin tulosta, sillä hevonen on huomattavasti rennompi kuin muutama päivä takaperin. Ratsastuksen jälkeen hoidin Ollin ja rupesin pakkailemaan Nasserin kamoja autoon. Kun sain tavarat kasaan, lähdin hakemaan hevosta.
Kuskin asento menossa vaarallisen lähelle könöttämistä...
Nasserin kiinniottaminen osoittautui hieman haasteelliseksi, sillä hevonen halusi hieman juoksuttaa minua aluksi... Pienen pelleilyn jälkeen sain sen kuitenkin kiinni. Laitoin Nassen kuljetuskuntoon ja lähdimme ajelemaan kohti valmennuspaikkaa. Perillä olimme ihan hyvissä ajoin. Paikan päällä tuuli todella kovaa ja mietin, että mitähän Nasse oikein tuumaisi kovasta tuulesta. Pian valkkukin tuli paikalle. Muut menivät kantamaan esteitä ja minä jäin laittamaan hevosta kuntoon. Onneksi Nasse tuntui aika rauhalliselta kovasta tuulesta huolimatta. Kentällä sen piti saada ensin hieman säikkyä kaikkea uutta. Aloin pian ravata ja työstää hevosta rennommaksi. Yllättävän nopeasti se rentoutuikin. Ravissa se oli aluksi jopa hieman laiska, mutta virkistyi kyllä pian.


 Aloitettiin valmennus ihan yksinkertaisella tehtävällä. Tultiin ravissa neljän puomin suoraa, välit olivat kolme metriä. Joka toisella kerralla väleihin piti saada ratsastettua kolme askelta ja joka toisella kaksi askelta. Nasserille tuo tehtävä oli tosi hyvä, sillä se ei aina jaksa keskittyä kunnolla ja rupeaa häsläämään laukalle. Nyt sen oli kuitenkin pakko kuunnella, mitä se kuski siellä selässä oikein pyytää. Puomien jälkeen nostettiin suoralla tiellä laukka, tehtiin kulmaan iso voltti ja ratsastettiin voltin jälkeen eteen. Pian vaihdettiin suuntaa. Puomit tultiin laukassa, jonka jälkeen siirryttiin raviin ja ratsastettiin uralla pohkeenväistöä. Nasse protestoi aluksi hieman väistöissä, mutta loppua kohden tehtävä sujui ihan ok. Tämän jälkeen ruvettiin ratsastamaan suoristamistehtävää. Eli hypättiin toisella pitkällä sivulla olevaa pientä pystyä, siirrettiin hevonen ravin kautta käyntiin, käännettiin voltti oikealle, suoristettiin hevonen, nostettiin ravin kautta laukka ja hypättiin pitkällä lähestymisellä pieni pysty ja käännyttiin vasemmalle. Tämäkin tehtävä oli Nasserille tosi hyvä, koska se tahtoo olla aina hieman vino toiseen kierrokseen.


Lopuksi tultiin vielä rataa noin 90 cm korkeudella. Aloitettiin päätypystyltä, kaarrettiin pitkällä tiellä pystylle, jumppasarja, kaarrettiin lävistäjälle ja hypättiin okseri. Sitten jatkettiin vielä uudelleen päätypystylle, lävistäjällä pysty, okseri ja vielä jumppasarja. Nasser suoriutui radasta ihan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa maanantaina Ilmajoelle seuraestekisoihin :)

1 kommentti:

  1. Ensimmäistä kertaa "eksyin" tänne sun blogiin, ihan noiden arabien perässä ;O)
    Kiva blogi, jään lukijaksi =)

    VastaaPoista