lauantai 26. huhtikuuta 2014

Uuden estepenkin metsästys

Moikka! Eilen saatiin monen viikon odotuksen jälkeen satuloita sovitettavaksi Ollille. Sovittajan oli puhe tulla aluksi kahdeksan aikoihin illalla, mutta koska aikataulu venyikin hieman, niin hän tulikin vasta lähempänä klo 21.00. Harjailin Ollin ensin kaikessa rauhassa puhtaaksi ja sitten päästiinkin sovittelemaan. Hakusessa oli siis ruskea estesatula. Selässä kävi jos jonkinmoista satulaa. Parhaiten istuivat Pessoan ja Prestigen penkit, joten kiipesin selkään ja kokeilin ratsastaa molemmilla. Olli oli tosi levoton. Johtuneeko siitä, että muut olivat jo sisällä ja sen piti lähteä yksin vielä sellaiseen kellonaikaan ulos. Menin ensin Prestigellä. Se oli aiva taivaallisen ihana! Hyppäsin sillä myös pari pikku hyppyä ja satula tuntui sopivan kuin nakutettu Ollin selkään. Vertailun vuoksi kokeilin mennä vielä sillä Pessoan penkillä, josta en kyllä tykännyt sitten yhtään Prestigen jälkeen... Sovitimme vielä myös yhtä kolmatta satulaa, mutta se oli lavoilta ihan liian ahdas, joten en edes yrittänyt ratsastaa sillä.

Niinhän siinä kävi, että meille jäi nyt sitten Prestigen Versailles satula. Toivoin ja uskoin jo alusta alkaen, että Prestige olisi varmaan paras istuvuudeltaan Ollin selkään. Ostettiin mukaan Sprengerin turvajalkkarit, romaani ja prestigen jalustinhihnat. Myyjällä ei ollut sopivan mittaista panssaria mukana, mutta hän lupasi laittaa sen postiin maanantaina, mukana tulee vielä Prestigen rintaremmi-martingaali. Onneksi löydettiin kaikki tarpeellinen samalla kerralla ja vieläpä näin kivuttomasti!
Tänään kokeilin ratsastaa uudella penkillä ja huh, Olli ei ole varmaan ikinä liikkunut noin hyvin minulla ollessaan! Tästä on nyt hyvä jatkaa treenailua, perjantaina päästäänkin jo hyppäämään Maijan valmennukseen Ollin kanssa.

nams..

2 kommenttia:

  1. Hei, täytyy kysyä miksi uuden satulan kanssa heti romaani? Tarkoitus ei ole ilkeillä, vaan puhtaasti mielenkiinnosta kyselen miksi satulansovittaja oli heti sitä mieltä, että satulan alle tarvitsee romaanin?

    VastaaPoista
  2. Romaania suositellaan käytettäväksi, koska satula ei ole villatopattu vaan siinä on latekslevyt, jotka voisivat ilman romaania kipeyttää hevosen selän. :-)

    VastaaPoista