maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tampereen hevosmessuilla

Moikka! Eilen heräilin siinä seitsemän aikoihin, kävin suihkussa, laittelin itseni valmiiksi ja sitten lähdimmekin jo ajamaan kohti Tampereen messu-ja urheilukeskusta. Matka tuntui aluksi sujuvan jotenkin nihkeästi, mutta kun päästiin Orivedelle, niin se tuntuikin taittuvan jo ihan jouhevasti. Orivedellä pysähdyttiin jaloittelemaan ja syömään. Pian matkaa jatkettiin ja pienen koukkimisen jälkeen saavuimme perille messukeskukseen, jee! Nappasin vain kameran ja puhelimen mukaan ja eikun menoksi. Sisällä hallissa oli paljon tilavampaa kuin edellisenä vuonna, johtunee siitä, että hallia on laajennettu aika paljon. Menimme ensimmäiseksi näytösareenalle. Siellä oli juuri loppumassa suomenratsut ry:n jalostusorinäytös. Ehdimme nähdä hiukan viimeisen hevosen esiintymisestä, jonka jälkeen orit tulivatkin kaikki takaisin areenalle lopputervehdystä varten.







Kun orien osuus saatiin loppuun, alkoi Ypäjän Hevosopiston katrilli. Äiti ja Sauli lähtivät etsimään istumapaikkoja, minä taas linnoittauduin kuvaamaan hevosia areenan reunalle. Katrillissa ratsasti pari ratsastuksenopettajaa, ratsuttajiksi opiskelevia ja koulun vararehtori. Ratsujen sisääntulon veti Ypäjän Tarja, jolla sattui myös olemaan syntymäpäivä. Tamma täytti 10 vuotta. Hevosen ikähän lasketaan vaihtuvaksi toki jo vuoden alusta, mutta nyt oli kuitenkin sen virallinen merkkipäivä :D








Kartillin jälkeen oli luvassa ensin pikkuinen tauko ja sen jälkeen Agrimarket-Kerbl indoor valjakkoajokilpailu. Eli aikaa oli juuri sopivasti pikkuiselle shoppailulle... Heti ensimmäisestä vastaantulevasta kojusta löytyi kaikkea ihanaa, mukaan tarttuikin ensimmäisellä kierroksella Spooksin vaaleanlila kisapaita. Paita oli lisäksi sopivasti alennuksessa, joten pakkohan se oli ostaa...




Enempää emme ehtineetkään katsella, sillä valjakkoajokisa alkoi. Oletettavasti kaikki tietävät valjakkoajokilpailujen toimintasysteemit, mutta ne jotka eivät, niin googlettakaa, sillä en jaksa selittää...Menimme takaisin paikoillemme, minä kipitin taas aidan viereen kuvaamaan valjakoita. Ensimmäisenä areenalle saapuikin varsin vauhdikas parivaljakko, nimittäin Marko Särmänharju hevosellaan Coen D. Valjakko teki varsin vauhdikkaan suorituksen ja luonnollisesti pohja-ajan.



 Seuraavaksi areenalle saapuivat Talvikki Järvinen puoliveriruunansa Fast Freddy van Egenowen. Valjakko oli sonnustautunut söpösti liloihin kamoihin. Vaikka hevonen olikin melko iso, niin vauhtia siinä ainakin oli! Talvikki ja "Freddy" tekivät myös upeasti puhtaan suorituksen.



 Kolmantena radalle saapui Ben Simonsen tammansa Artemisin kanssa. Hevonen on saavuttanut jo 23 vuoden iän, mutta oli kyllä todella hienoa nähdä, miten hienossa kunnossa ja virkeällä mielellä tamma oli! Ben ja Artemis tekivät puhtaan suorituksen ja siirtyivät huikean nopealla ajallaan johtoon!



Neljäntenä kisa-areenalle saapui henkilökohtainen suosikkini: Heidi Sinda poniensa Hessin Myrskyn ja Hessin Idan kanssa.Valjakko teki todella nopean suorituksen, mutta virhepisteitä kertyi pudonneesta pallosta.



Toiseksi viimeinen valjakko oli todella upea ilmestys: Tove-Maria Holmasto mustan ja valkean lipizzaorinsa kanssa. Tämäkin valjakko suoriutui hienosti melko haasteellisen näköisestä radasta. Hevoset toimivat todella hienosti yhdessä, vaikka molemmat olivatkin oreja.



Viimeisestä valjakosta, eli Jarmo Tauriaisesta ja hänen hevosistaan en saanut kunnon kuvaa ollenkaan. Pian olikin palkintojenjaon aika. Kisan voitti 23-vuotias Artemis huikealla suorituksellaan. Toiseksi taisi tulla Talvikki Järvisen Freddy ja kolmanneksi Jarmo Tauriainen. Kun kaikki valjakot oli palkittu ja luotsattu ulos, alkoi lyhyt tauko. Minähän tietysti kahkaisin heti etsimään itselleni uusia ratsastushousuja. Löysin Reunoksen kojusta melkoisen määrän sovitettavia malleja, mm. Animot, Kings Landit ja Montarit, joka oli minulle täysin tuntematon merkki. Montarin housut istuivat parhaiten, joten kävin sitten ostamassa ne. Jatkoimme kierrosta E-halliin, jossa pyörimme hetken.



Pian siirryimme kuitenkin takaisin katsomon puolelle, sillä alkamassa oli Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu. Kisa käytiin 140 cm tasolla, mukana oli 11 ratsukkoa, joista vain Susanna Granroth selvitti perusradan virheettömästi.






Katsoimme vielä junnuluokan tuon edellisen estekisan perään, koska luokassa starttasi monta minulle tuttua ratsastajaa. Kun luokka saatiin loppuun, aloimme tehdä lähtöä. Pyörimme pihalla vielä hetken kojuissa ja sitten suuntasimme autolle. Oli aika lähteä kotiin ja todeta, että ensi vuonna uudestaan... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti