sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Back in business!

Moikka kaikille! Viime viikolla en ehtinyt juuri koneen edessä istuskella, koska meillä oli koulussa koeviikko. Viikon kokeet koostuivat aina niin ihanista aineista kuin matikasta, kemiasta ja fysiikasta, plääh. Matikka ja fyke oli vielä ihan siedettäviä, mutta kemia meni kyllä niin rajusti yli hilseen, että olin ihan varma siitä, että saan kurssista viitosen. Toisin kuitenkin kävi ja sain kurssiarvosanaksi kasin. Perjantaina alkoi heti uusi jakso, siis muilla alkoi. Minä olen joutunut makaamaan kotona sängyssä kamalan flunssan takia perjantaista asti! Ei ollut kyllä yhtään hauskaa, lauantainakin oli niin upea sää, että olisin voinut ratsastaa silloin vaikka miten monta hevosta, jos olisin siihen kyennyt. Pää painoi ainakin tonnin ja koko ajan yskitti. Muut nousivat eilen aikaisin ylös ja kuurasivat tallin lattiasta kattoon. Minua otti oikeasti päähän, kun en saanut osallistua, vaikka olisin halunnutkin. No, tulipa se talli puhtaaksi ilman minuakin.


Hevosen selkäänkään ei tietenkään ollut mitään asiaa sairaana. Torstaina olin kyllä kouluvalmennuksessa, mutta sen jälkeen en ole ratsastanut ennen tätä päivää. Nuha ja yskä hellittivät tänään sen verran, että sain kammettua itseni tallille. Aika rauhallisesti pitää kyllä ottaa vieläkin. Heti, kun teki jotain raskaampaa,  alkoi yskittää hirveästi. Hain Ollin kuitenkin laitumen perimmäisestä nurkasta ja kokeilin juoksuttaa sitä hetken liinassa. Ollilla oli nimittäin perjantaina ollut lievä kolhu polven yläpuolella. Minähän makasin kotona flunssassa enkä ollut nähnyt hevosta edellisen päivän jälkeen, jolloin se oli ihan kunnossa. Äiti oli laittanut jalan kylmäykseen ja kävin vielä itse illalla katsomassa jalkaa. Ei se onneksi ollut pahan näköinen, eikä Olli aristanut sitä yhtään. Nyt parin päivän levon jälkeen Olli juoksi liinassa puhtaasti. Kävin sitten kiertämässä ihan kevyen lenkin, lähinnä oman puolikuntoisuuteni tähden. Ollilla oli kyllä virtaa ihan sikana ja se liikkui kaikin puolin hyvin.

Huomenna olisi ollut valmennus, mutta en nyt lähtenyt oman nuhaisuuteni takia mukaan hyppäämään. Onneksi Maija tulee ainakin vielä ensi viikolla Kauhavalle pitämään tunteja. Sitten saadaankin varmaan ruveta siirtymään kohta maneesiin, paitsi jos ilmat pysyvät yhtä hyvinä kuin nyt ovat.

Kuva viime torstain valmennuksesta, missä on kuskin kyynärkulma...

8 kommenttia:

  1. Onko tuo teidän talli omasaa pihassa vai missä? Ja mikset puhu ikinä isästäsi pelkästään äidistä ja saulista? Vai onko tämä sauli isäsi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan minulla veli, isovanhemmat yms., mutta blogiin valikoituvat ihmiset, jotka liittyvät hevosharrastukseeni. Koteja on kaksi ja talli on toisen pihassa.

      Poista
  2. Vielä vaan rohkeammin pidennä jalustinta ;) Pääset paremmin istumaan istuinluiden päälle ja lantiosi aukeaa myös paremmin, jolloin pääset vaikuttamaan jaloilla hevoseen kunnolla. :) Tsemppiä treeniin!

    VastaaPoista
  3. Hei! Mikä sielä pietarsaaren kisoissa meni pieleen? Tuloksia katselin, et ole kommentoinu niistä mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa'a. Hevonen oli jo verkassa hieman tuittupäinen, ysikympin kielto siis pelkkää kuttuilua. Metrissä heppa hyppäsi tosi kivasti ja hyvällä rytmillä. Ryssin kuitenkin itse ponnistuspaikan ihan totaalisesti, minkä seurauksena Olli otti puomin lujaa kintuilleen, eikä uskaltanut olla enää täysillä mukana menossa. Treeniä vain paljon lisää ja ensi kaudella uudella innoilla radoille :)

      Poista
  4. Kivan näköinen talli teillä =)

    VastaaPoista