maanantai 22. syyskuuta 2014

Sinne se kesä taas meni

Moikka! Kesä alkaa väkisinkin olla lopuillaan ja ilmat kylmenevät. Tänään oli ihan hirveän kylmä päivä! Sain tuntea sen nahoissani heti aamusta, kun ajoin skopolla kouluun. Paksusta vaatekerroksesta huolimatta olo oli kuin pakastevihanneksella... Tallillekin vedin suosiolla kevyttoppiksen niskaan. Tarkoituksena oli ratsastaa ensin Neesalla ja sitten Ollilla. Käpsyttelin tarhaan, hain Neesan ja aloin harjata sitä. Huomasin kuitenkin, että Neesalla oli pieni haava selässä, mikä oli vähän arka. En sitten raaskinut raahata sitä kentälle kipeän haavan kanssa, harjailin sitä muuten vain.
Kuvasta voisi luulla, että ilma on ihana lämpöinen...

Päästin Neesan tarhaan ja lähdin hakemaan Ollia kuntoon laitettavaksi. Haassa minua käveli vastaan oikea savihirviö... Olli oli päättänyt viettää oikein kunnolla hevosen elämää ja järjestää minulle tekemistä. Siinä vaiheessa kieltämättä tuli vähän ikävä ulkoloimea, joka sillä on yleensä päällä kylmemmillä keleillä. Nyt kuitenkin paistoi aurinko, eikä sillä ollut loimea. Sain siis tehdä melkoisen työn, ennen kuin Olli alkoi muistuttaa edes vähän hevosta. Siistin samalla sen harjan ja vuohiskarvat.





Ratsastaessa työskentelin aika paljon ravissa. Varmistin, että hevonen liikkui kunnolla pohkeesta eteen ja tukeutui hyvin kuolaimeen. Nyt on ruvennut tuntumaan, että sileällä puolella kaikki palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Hevonen on heti ratsastuksen alussa rento, se liikkuu kunnolla eteen eikä vain sipsuttele eteenpäin. Laukassa annoin Ollin edetä paljon, minkä jälkeen kokosin sitä ja istuin itse alas satulaan. Lopuksi työskentelin vielä käynnissä. Ollillehan on aina ollut tuo käynti kaikista vaikein askellaji. Sitä kiukuttaa, kun sen pitäisi kävellä rentona tahdissa, mutta se haluaisi vain kiemurrella oman mielensä mukaan. Suurin ongelma käynnissä onkin ollut töksähtelevä askellus, mikä johtuu hevosen jännittyneisyydestä. Olen kuitenkin oppinut ratsastamaan hevosta niin, ettei se jännity kaikissa tilanteissa yhtä herkästi. Tällaisen huomaaminen antaa kummasti lisää puhtia treenaamiseen!

5 kommenttia:

  1. Ei pahalla mutta tää sun blogi on viimeaikoina muuttunut tosi laaduttomaksi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, jos olet sitä mieltä. Niin siinä vain helposti käy, kun kirjoittaa samoista hevosista melkein kolme vuotta. Ideat alkavat loppua ja aika on kortilla, kyllä siinä postauksien laatu väkisinkin heikkenee :(

      Poista
    2. Hyvä blogi tämä on ja vielä mielenkiintoisia aiheita kuten rakuunatkin ym.
      Luen kyllä mielelläni sinunkin laatukirjoituksia, kun vain sanot blogisi nimen?

      Poista
    3. Tosi kiva tämä blogi on! Ihania kuvia ja hyviä tekstejä. :) Jatka samaan malliin!

      Poista
    4. Kiitos ja kiva, jos tykkäätte! :)

      Poista