perjantai 7. elokuuta 2015

Pientä pintaremonttia

Kuten otsikostakin käy jo ilmi, tänäkin kesänä tallissa on tehty jos jonkinlaisia muutoksia. Oltiin puhuttu jo jonkin aikaa, että karsinoiden lankut pitäisi vaihtaa uusiin, koska olivathan edelliset jo 15 vuotta vanhat ja täynnä hevosten jättämiä jälkiä. Entiset karsinat näyttivät siis tältä:


Suunnilleen kaksi ja puoli viikkoa sitten päästiin aloittamaan vanhojen lankkujen irroittaminen. Karsinoiden perälle asennettiin kattoon isot palkit, jotka tukevat entisestään melko painavaa yläkertaa. Ne tuettiin galvanoiduilla metallijaloilla. Palkkien laittaminen taisi olla kaikkein hitainta ja vaivalloisinta puuhaa. Kun palkit olivat paikoillaan, olivat vuorossa karsinoiden väliin kiskot, joiden päälle tulivat karsinoiden väliseinät. Vähitellen vanhat lankut alkoivat vaihtua uusiin, ensimmäisen viikon jälkeen tallissa näytti tältä:


Toisella viikolla päästiin jo käsiksi käytävän toiseenkin puoleen. Se sai kokea saman käsittelyn kuin ensimmäinenkin. Viikon loppupuoliskolla saatiin jo uudet lankut kiinni, jonka jälkeen vuorossa oli pieni viimeistely. Toisin sanoen koukkujen sekä vesi-ja ruokakuppien laitto. Entisten vaaleiden puulankkujen tilalle ilmestyivät siis hyvinkin nopeasti harmaat muovilankut. Lisäksi karsinoiden ovien paikat hieman muuttuivat, kuten voitte huomata kuvista. Ai miksi päätettiin siirtyä puisista muovisiin? Koska noiden muovisten pitäisi olla paremmin iskukestäviä ja lisäksi hevoset eivät järsi niitä samalla tavalla kuin puisia. En tiedä, luulenko vain, mutta minusta tallin käytävä näyttää nyt entistä leveämmältä:) Ai niin, mainittakoon vielä sekin, että lankkujen vaihdon jälkeen ollaan siirrytty olkikuivituksesta puruun. Lähinnä siksi, että puru pitää karsinoiden lattiat paremmin kuivina, mikä helpottaa elämää varsinkin talviaikaan.


Jotta ei remppaaminen vain loppuisi ja aika kävisi pitkäksi, Sauli ryhtyi vielä kaivamaan uutta tunkion pohjaa... Siinäkin on monenlaista vääntöä, ennen kuin se on valmis.





2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää =) Kyllä tuo muovilankku näyttää avartavan tilaa!

    VastaaPoista