tiistai 4. syyskuuta 2012

Pitkästä aikaa kisoissa

C Johanna Karkaus
Päivittely on taas pikkuisen jäänyt, kun on ollut paljon muuta tekemistä. Ajattelin nyt kuitenkin vähän kertoa eilisistä estekisoista, jossa kävimme Millan ja Merlinin kanssa.

Kisat alkoivat vasta yhdeltä, joten aamulla sai nukkua ihan kunnolla. Lähdimme äidin kanssa ajelemaan Alahärmään joskus yhdentoista aikoihin. Perillä oltiin puoli kahdeltatoista ja äiti vain toi minut tallille. Parenskihan oli Vaasassa raveissa samana päivänä, mutta siellä ei mennyt kovin hyvin, kun heppa oli laukannut. Milla tuli isänsä kanssa aika pian sen jälkeen, kun äiti lähti. Kävimme hakemassa Merlinin tarhasta, aloimme harjailla ja puunata sitä kuntoon. Kun heppa oli hoidettu, ruvettiin lastaamaan sitä traileriin. Merlin pikkuisen temppuili, eikä heti tullut autoon, mutta sitkeän yrittämisen ja maanittelun jälkeen Milla sai hepon koppiin. Matkassa meni noin 20 min ja saavuimme kisapaikalle ajoissa. Katselimme sitten vähän aikaa muita luokkia ennen kuin lähdimme laittamaan Merliniä valmiiksi. Millan äiti ja täti tulivat myös kisoja katsomaan, joten he saivat pitää hevosta sillä välin, kun kävelimme rataa.

Rata oli teknisesti aika helppo, kaarevia linjoja ja muuta perustavaraa. Millan vuoro oli ensin. Yhtään ei huomannut, että estekisoista on ollut vuoden tauko, kun Milla ratsasti niin hyviä teitä ja oli hyvin hypyissä mukana. Tulos 60cm radalta oli tuplanolla, mutta harmittavasti kolmanneksi tullut ratsastaja meni pikkuisen lujempaa (luokassa palkittiin kolme). Sijoitus oli neljäs yhdeksästä ratsukosta eli todella hyvä rata kaikin puolin.

Pian olikin minun vuoroni kiivetä selkään ja mennä verkkaamaan kasikymppiä varten. Oma vuoroni tulikin nopeasti ja minua jännitti tavallista enemmän. Masentavinta radassani oli se, että ensimmäinen este putosi... Merlin innostui hyppäämisestä niin paljon ja kenttä oli aika kapea, joten käännös tuli ehkä pikkuisen myöhässä ja hevonen kiinni esteeseen. Siinä vaiheessa ei voinut kuin lisätä kaasua, koska kukaan muukaan ei ollut siinä luokassa tehnyt puhdasta perusrataa. Merlin teki hienosti oman osansa ja loppurata sujui puhtaasti. Eniten pudotuksessa ketuttaa, kun se oli minun vikani. Nämä olivat kuitenkin ensimmäiset yhteiset kisat Merlinin kanssa, joten annan itselleni tämän kerran anteeksi. Minulla oli kuitenkin radan nopein aika, joten saimme käydä Merlinin kanssa vetämässä kunniakierroksen jonon ensimmäisinä:) Hieno Merlin!

Kävelytin hevosta jonkin aikaa ja riisuimme varusteet. Kisapaikalle Merlin tuli kyselemättä traikkuun, se melkein juoksi sisälle:) Ajoimme tallille ja hoidimme hevosen+Milla laittoi sille kylmäsavea jalkoihin, kun tyhjäsin autoa. Päivä oli oikein onnistunut ja mukava. Kiitos vielä Millalle hevosen lainasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti