sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Neesa iski kultakantaan, Nasser ei ihan siskolle pärjännyt

Eilen olimme Kurikan seuraestekisoissa ja ajattelin nyt pikkuisen kertoa, miten meillä meni.
Kisat alkoivat yhdeltätoista, joten sain nukkua kahdeksaan asti. Sitten vain reippaana tyttönä talliin hevosia hakemaan ja puunaamaan. Nasser oli ihan puhdas, mutta Neesa oli kaikkea muuta... Sen toinen lapa oli ihan keltainen, samoin takaosa. Onneksi sain sen putsattua pelkällä harjalla ettei tarvinnut kastella hepoa. Pääsimmme matkaan joskus vartin yli kymmenen. Perillä olimme vartin yli yksitoista eli ihan liian aikaisin, koska ensimmäinen luokka oli vasta saatu loppuun ja minä hyppäsin luokan 4 korkeudella 80 cm. Menin vain yhden luokan, koska halusin saada tuntumaa siihen, millaisessa kunnossa hevoset ovat. Kisat etenivät jostain syystä tavallista hitaammin. Luokat etenivät, mutta niiden välissä oli pitkiä taukoja.

Katselin matalampia luokkia ja lähdin verkkaamaan Neesaa. Kasikymppiä hyppäsi vain kaksitoista ratsukkoa. Nasser kuudentena ja Neesa viimeisenä. Lämmityksessä olisi tullut kiire, jos en olisi verkannut Neesaa vähän alle. Neesa tuntui vähän laiskalta kuten aina, mutta heräsi hypätessä. Olin oikeasti aika yllättynyt siitä, että Neesa tuntui heti aluksi noin hyvältä. Sain Neesan lämmiteltyä ja vaihdoin Nasseriin. Äiti kävelytti Neesa vielä hetken ratsastuksen jälkeen ja heitti sille loimen niskaan.
Neesa seuraa mestaruusluokan ratsukoita tarkasti.

Nasserkin tuntui hyvältä verkassa. Polle taipui kivasti, hyppäsi pyöreitä hyppyjä ja oli muutenkin kiva kuskin käteen. Hyppäsin molempiin suuntiin muutaman kerran ja menin parkkipaikalle Neesan luo. Kävelytimme hevosia vielä hetken ja sitten pitikin mennä kävelemään rataa. Nasser oli vuorossa kuudentena, joten sain kavuta takaisin sen selkään. Radalla heppa muka pelkäsi kaikkea, mutta kun ratsastin sitä pohkeella eteen niin alkoi Nasser toimia. Perusrata oli Nasserin perussuoritus: kaikkea piti katsella ja vähän jarrutellakin, mutta mentiin kuitenkin yli... Ennen kuin huomasinkaan, oli rata ohi ja heppa puhtaasti maalissa! Siis aivan mahtava fiilis! Piiiiiiitkän tauon jälkeen saatiin tuplanolla. Osasin odottaa vain hyväksyttyä rataa, mutta saatiinkin nollat!


Pääsin alas Nasserin selästä ja sain kiivetä nopeasti Neesan kyytiin ja mennä vielä pikaiseen verkkaan. Hyppäsin molempiin suuntiin kerran ja minut kuulutettiin radalle. Täytyy myöntää, että minua jännitti aivan sairaasti, vaikka yleensä en ole jännittäjätyyppiä. Neesan tuli perusradan pienen patistelun jälkeen nollilla ja sitten lykättiin iso vaihde silmään. Jestas, kun tuo hevonen kääntyy nopeasti! Neesa oli uusinnassa kuin rasvattu salama ja saimme nollat! Jo toinen tuplanolla, vaikka pelkäsin tulevani kotiin kahden hylätyn radan kanssa. Neesa pisteli uusinnassa niin lujaa, että sillä ajalla voitimme luokan! Olin aivan onnessani, mutta kuulutuksessa sanottiin vielä, että Nasser oli sijoittunut kolmanneksi! Siis aivan uskomatonta, miten nuo osaavat välillä yllättää! Kävin hakemassa rusetit ja Neesa alkoi kaahailla kunniakierroksella hieman liikaa...

Näin saatiin ensimmäiset kisat päätökseen ja jäi itselle oikein hyvä fiilis. Ensi sunnuntaina mennään luultavasti uudestaan Kurikkaan kisoihin. Silloin taidetaan hypätä kaksi luokkaa, mutta siitä sitten myöhemmin lisää. Hyppykuvia laitan , jos satun löytämään niitä jonkun kuvaajan sivuilta. Tässä nyt kuitenkin muutama otos, ettei tule kuvatonta postausta.

Akut latautuu...
''PIM, täynnä. Irrota akku pistokkeesta.

Söpöläinen:)
''Älä koske mun korviin!''

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti