sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Rankka valmennus

Ainakin fyysisesti. Lämpömittari hipoi 18 astetta ja sen kyllä huomasi. Ensimmäisen tunnin menin Neesalla ja sitten Nasserilla. Melkein kaikki valmennukseen tulleet ovat menossa lauantaina Karsin seuramestaruuksiin niin kuin minäkin. Heidi  piti meille sen vuoksi pienet rataharjoitukset normaalin tunnin sijaan. Radalla oli kaarevaa ja suoraa linjaa + paljon käännöksiä. Saimme verkata sillä tavalla kuin olisimme kisoissa eli itsenäisesti.

Kattokaa nyt, kuinka hieno hevonen
Nasser oli oma ihana itsensä. Verkassa heppa oli aluksi laiska, mutta heräsi kivasti hypätessä. Yhdelle 30 cm korkealle ristikolle piti pysähtyä, kun se oli niin pieni... Tämä hevonen halveksii pieniä esteitä:) Kun puomeja nostettiin kasikympin kieppeille, alkoi kaikki sujua. Välillä  toinen hevonen hyppäsi ja Nasser sai huilata. Esteet nousivat pikkuisen lisää ja tulin radan korkeudella 90 cm, koska menen kisoissa luokan 90 cm. Se on samalla a-mestaruusluokka, jonka Nasser voitti viime vuonna. Nasser oli sen näköinen, että tämä nyt on ihan helppoa ja meni vain yli. Tulin pienen uusintaradankin ja sekin meni puhtaasti:) Lopuksi tulin pelkän perusradan korkeuksilla 90-100 cm. Nasser meni todella hienosti ja olin niin iloinen, kun se vain tekee kaikkensa eikä temppuile. Nyt voimmekin hyvillä mielin lähteä mestaruuksiin kahden hevosen voimin. Tämä onkin harvinaista, sillä yleensä toinen on ollut kipeä näiden kisojen aikana. Nasser kuitenkin käy vielä keskiviikkona Maijan tunnilla.
Nasserin mielestä pienet esteet ovat nynnyjä...

Neesa oli viime kertaan verrattuna ihan eri hevonen. Neiti ei kiukutellut yhtään ja teki, mitä pyydettiin. Vauhtia oli välillä liikaakin, kun heppa innostui hieman. Hypyt olivat tasaisia ja pyöreitä. Paikatkin osuivat yllättävän hyvin kohdilleen. Tulin radan ensin pienempänä ja sitten Heidi nosti esteitä niin, että ne olivat korkeudeltaan 70-80 cm. Tämä korkeus siksi, että menen lauantaina Neesalla luokan 70-80 cm, joka on samalla b-mestaruusluokka Karsin jäsenille. Toivottavasti menisi hyvin, kun Neesa on pari vuotta takaperin voittanut tuon mestaruuden:)



Häntää myöden hypyssä mukana:)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti