sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Taivas varjele, mikä sieltä tuli!

Eilen kello herätti minut 7.30. Kuka hullu herää tuollaiseen aikaan lauantaiaamuna?:D No minäpä tietenkin, koska lähdimme Neesan kanssa Ilmajoelle kisoihin. Kisat alkoivat kymmeneltä, mutta minä hyppäsin luokissa 2 ja 3, joten ihan hyvin ehdin laittaa kamat kasaan ja tuunata hepan. Neesaa rupesi kiukuttamaan, kun laitoin sille takasiinkin kuljetussuojat, koska sillä on hokit. Neesa kokeili nostaa molempia takajalkoja vuorotellen ylös, josko ne suojat putoaisivat pois, kun aikansa ravistelisi... Pian se jo huomasikin ''mörkösuojat'' harmittomiksi ja rupesi kävelemään normaalisti. Minun oli pakko mennä kisoihin tummilla housuilla, koska valkoiset ovat jääneet pieniksi... No eipä tuo haitannut menoa.

Pääsimme matkaan yhdeksän korvilla, joten olimme hyvin aikataulussa. Perille päästyämme ensimmäinen luokka oli vielä käynnissä. Kävimme ilmoittautumassa ja otimme pollen ulos traikusta. Ratsastelin pihalla kaverini kanssa hetken, mutta pian saatiinkin mennä tutustumaan 70 cm rataan. Rata oli aika selkeä ja hyvin hahmotettava, mutta ainahan sitä saa mennä kieli keskellä suuta.

Luokka oli samalla tyyliarvosteluluokka, mutta otimme sen vain lämmittelyluokaksi. Muuta en taida tuosta radasta kertoakaan kuin sen, että Neesa ei liikkunut kunnolla eteen pohkeesta ja oli vähän laiska... Saimme ''huimat'' 28,5 pistettä ja se toi seitsemännen sijan kymmenen ratsukon joukosta. No, tyyliluokat eivät ole ikinä olleet Neesan vahvuuksia. Ja ensimmäinen suoritus pakkaa mennä kyttäilyksi, kun pieni hevonen ei tiedä, mikä kummitus siellä esteen takana vaanii...

Söpöt ilmeet sitä vastoin ovat Neesan vahvuuksia.
Nyt oli kuitenkin hyvä lähteä menemään 80 cm luokkaa, joka oli alueluokka. Luokassa lähti 14 ratsukkoa ja minä starttasin nrolla 13. Maija sattui myös tulemaan paikalle ja menimme muutaman valmennuskaverini ja Maijan kanssa kävelemään rataa. Maija neuvoi kaikille, mistä uusinnassa kannattaa oikaista, jos mielii voittaa. Maija auttoi myös kaikkia verkassa, mistä oli kyllä tosi paljon apua. Oli se kyllä kivaa, kun oma valmentaja jeesasi. Neesakin liikkui jo paremmin eteen ja hyppäsi ihan hyvin. Rata oli paljon sokkeloisempi kuin edellinen, mutta sekin ihan peruskamaa. Jännitin aluksi vähän, kun kaikki saivat radalta niin hyviä aikoja ja tuloksia. Kun itse pääsin maneesiin, tunsin, että kyllä me selvitään tästä.




Olo oli kuin Michelinukolla, minulla oli takin alla vielä turvaliivi.

Ilme on kaikkea muuta kuin söpö...
 Rata sujui siis seuraavasti: perusrata mentiin rauhassa ja tarkemmin, mutta kun uusinta tuli lisättiin hanaa. Tehtiin todella pienet tiet ihan niin kuin Maija neuvoi ja arvatkaa mitä. Me voitimme luokan! En tiennyt, itkisinkö vai nauraisinko, olin niin tavattoman onnellinen. Ensimmäinen voitto aluetason kilpailuissa ja vielä Neesalla! Neesa hoiti kyllä radan niin hienosti, että ei mitään rajaa. Tuntuu, että se oli ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin täysillä mukana:) Saimme palkinnoksi vielä kivan värisen loimen, jolle tulee kyllä olemaan käyttöä. Olen siitä niin ylpeä ja tietysti Maijakin oli. Päivää täydensi vielä Tarjan (samasta seurasta) ja Kyllin Manen hieno kolmossija samassa luokassa:)

Neesa on selvästi ruusukkeen väristä ylpeäXD

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, paljon onnea! Laitahan vielä kuva palkintoloimesta ;)

    P.S. Ota kommentoinnista sanavahvistus pois, niin on helpompaa laittaa kommentteja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Joo täytyy näpätä kuva siitä kun ehdin:)

      Poista