lauantai 17. marraskuuta 2012

Valmennus

Keskiviikkona käytiin kahden viikon tauon jälkeen hyppäämässä Maijan valvovan silmän alla. Valmennus alkoi onneksi vasta seitsemältä, koska kävin ottamassa hiuksiini osion. Muuten olisi voinut tulla kiire... Valmennus meni kuitenkin odotettua paremmin ja fiilikset oli ihan katossa tunnin jälkeen!

Aloitimme verkkailun jälkeen puomityöskentelyn pääty-ympyrällä. Ensin aloitettiin keventämään niin, että oltiin kaksi askelta ylhäällä ja yksi alhaalla. Sain rytmistä heti aika hyvin kiinni ja Neesakin liikkui ihan kivasti. Hetken ravailtuamme ruvettiin laukkaamaan ympyrällä kevyessä istunnassa. Se tuntui aika helpolta, koska olen laukannut maastossa tuolla lailla aika paljon:) Sitten siirryttiinkin pois ympyrältä ja ruvettiin laukkaamaan maneesin ympäri niin, että lyhyet sivut tultiin kontrollissa ja pitkät sivut niin lujaa kuin hevosesta saatiin irti. Jestas, kun Neesakin meni lujaa:D.

Pian vaihdettiin suuntaa ja toistettiin samat jutut, paitsi ympyrällä ravissa oltiin kolme askelta ylhäällä ja kaksi alhaalla. Nuo tehtävät sujuivat yllättävän hyvin ja Neesa oli pienen spurttailun jälkeen todella hyvä tuntuinen.

Sitten aloitettiin radan harjoitteleminen. Aluksi tultiin neljän askeleen kaarevaa linjaa, jonka jälkeen pitkälle sivulle pysähdys. Linja sujui aina tosi hyvin, mutta pysähdyksessä meinasi tulla ongelmia... Neesa olisi vain mennyt lujaa. Linjan jälkeen harjoiteltiin kahdeksikolla tiilipressua ja ruotsalaista okseria.

Enempää ei sitten harjoiteltukaan, vaan aloitettiin radan hyppääminen. En osaa selittää radan kulkua, joten katsokaa piirrustuksesta.


Eli ykkönen vasemmassa kierroksessa, samoin kakkonen. Laukanvaihto ja oikealle kohti kolmosta ja nelosta. Sieltä vasemmassa kierroksessa viitoselle. Taas laukanvaihto ja kuutoselle. Kuutosen jälkeen kierrettiin kolmonen ja tultiin seiska. Seiskalta tultiin kasille oikeassa kierroksessa ja lopuksi ysi vasemmalta.

Neesa kentällä selässään aluekisoista saaliiksi saatu palkintoloimi
Rata oli aika onnistunut ja sain tulla sen vielä lyhennetyssä versiossa toisesta suunnasta. Kaiken lisäksi Maija nosti ruotsalaisen okserin kannattimet 120 cm ja pressu nousi 110 cm. Neesa tuli uuden kierroksen aivan mielettömän rohkeasti ja olin siihen todella tyytyväinen. Neesalle voidaan jatkossakin ruveta hinaamaan esteitä ylöspäin. Kaikin puolin jäi onnistunut ja iloinen fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti