sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ensimmäinen sijoitus ysikympistä!

Eilen suuntasimme heti aamusta kohti Ylistaron aluekisoja. Keli oli mitä mahtavin ja pysyi samanlaisena koko kisapäivän, onneksi. Säätiedotuksen lupaama vesisade olisi latistanut tunnelmaa aika tavalla. Mutta nyt itse asiaan. Kisat alkoivat klo 9.00 ja starttasin melko alkupäässä luokkaa. Kävelin ensin 80 cm radan ja kävin sitten ilmoittautumassa. Rata oli kisoissa toimineelle ratamestarille hyvin tavanomainen: selkeät tiet ja muutenkin rata oli hyvin looginen. Oikaisumahdollisuuksia ei uusintaa ajatellen ollut, esteiden välissä sai painaa tosissaan hanaa.

Menimme äidin kanssa laittamaan Neesaa valmiiksi heti, kun luokka alkoi. Lähdin numerolla 18. Kävelin ensin hetken aikaa, taivuttelin hevosta ja varmistin, että neiti kuuntelee apuja. Kuuma ilma taisi hieman väsyttää hevosta, koska se oli aluksi aika vetelä. Neesa kuitenkin virkistyi huomattavasti, kun menin hyppäämään. Hevonen peräti eteni kunnolla. Maijakin tuli paikalle jossain vaiheessa ja antoi verkassa muutamia vinkkejä.






C Kira Pellinen
 Radalle mentäessä omat fiilikset oli ihan hyvät, koska hevonen tuntui kuuntelevan hyvin ym. Rata sujuikin hyvässä tempossa ilman suurempia kommelluksia esteelle numero kuusi asti. Neesa tuli linjan toiselle esteelle liian lähelle ja pudotti. Radan jälkeen olin vähän järkyttynyt, koska en edes muista, milloin Neesa olisi viimeksi pudottanut kasikympissä. Maija sattui seisoskelemaan kentän reunalla, joten kysyin tietysti heti, että mitä minä olen taas sählännyt. Maija totesi saman kuin minäkin, että hevonen tuli liian lähelle ja jäi jaloistaan hieman laiskaksi. Pudotus harmitti minua aivan hirveästi. Sijoitukseen ei tietenkään ollut mitään saumaa enää tuossa vaiheessa ja sekin sapetti. Kävelin Neesan kanssa hetken ja riisuimme siltä varusteet, koska seuraavaan luokkaan olisi vielä aikaa. Yritin juottaakin Neesaa, mutta eihän se paljon juonut.

Pian olikin aika mennä kävelemään 90 cm rataa. Rata oli selkeä ja hyvin hahmotettavissa. Uusinnassa ei ollut mahdollisuuksia tehdä kovin pieniä teitä. Verkkasin Neesan aika lyhyesti, koska sillä oli hypätty jo yksi rata. Neesa liikkui ihan hyvin ja hypytkin alkoivat olla teknisesti parempia. Radalla hevonen kävi jopa hieman kierroksilla. Tempo oli hyvä ja perusrata meni nollilla. Uusintaan lähdettiin tietenkin tosissaan ja muutama este hypättiin niin sisäreunasta, että saappaankärki aivan hipoi tolppaa. Tuloksena oli tuplanolla ihan hyvällä ajallakin. Olin aivan innoissani, sillä tämä oli ensimmäinen täysin puhdas 90 cm alueratamme. Ajattelin, että sijoitusta ei varmaan tule, mutta ei haittaa. Väliaikatuloksista kuitenkin selvisi, että olin viidentenä! Laitoimme hevosen traileriin, juotimme ja laitoin sille heinät eteen. Menimme katsomaan luokan loppuun ja jännittämään lopullista sijoitustani. Muutama ratsukko meni ohi, mutta lopullinen sijoitus oli kuitenkin kahdeksas 55 lähtijästä. Olin hevoseen todella tyytyväinen. Vihreä rusettiputki sai kuin saikin jatkoa.






'' Mami, pelottaa!'' Laitan silmät kiinni...

C Kira Pellinen
Näistä kisoista onkin hyvä jatkaa Vaasan aluekisoihin. Siellä hyppään luultavasti normikorkeudet, eli 80 ja 90 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti