sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kauhajoki 4.5.

Kello pirisi eilen aamulla 5.30. Olo oli sellainen, että ei pysty eikä kykene. Hetken silmiteltyäni pääsinkin ylös, laiton kamat kasaan ja lähdimme äidin kanssa ruokkimaan hevosia. Kun hevoset oli ruokittu, niin kävin itse syömässä nopeasti ja menin laittamaan tavaroita autoon. Olin pakannut kaiken valmiiksi ja edellisenä iltana, joten sain vain nostaa tavarat autoon. Sen jälkeen hainkin hevosen. Onneksi se oli jälleen aika puhdas. joten harjasin sen normaalisti läpi ja selvittelin hännän. Seitsemän aikoihin oltiin valmiita lähtemään, joten lastattiin hepo kyytiin ja matka kohti Kauhajokea alkoi.

Matkassa meni noin 1,5 h. Yleensä olemme pyörineet tässä noin tunnin ajomatkan säteellä. Pääsimme kuitenkin perille noin 8.45. ja sain mennä heti kävelemään rataa. Valmentajani oli myös paikalla, joten hän neuvoi minua kävellessä, että mistä kannattaisi oikaista yms. Starttasin vasta numerolla 30, joten sain katsoa ensin muutaman radan, ennen kuin otimme Neesan pois trailerista. Kävelyttelin sitä hetken selästä käsin ja sitten ravasin ja laukkasin molempiin suuntiin vähän. Taivuttelin Neesaa paljon ja varmistin, että se on kuulolla. Neiti oli aluksi aika tahmea, mutta heräili vähän hypätessä verkkaesteitä. Maija kävi katsomassa, että verkassa kaikki sujuisi ja antoi ennen radalle lähtöä vielä viimeiset ohjeet.


päivän häntä
 Radalla Neesa tuntuikin vähän heränneen ja suoritus saattoi alkaa. Rata meni muuten hyvin, mutta kuski meinasi unohtaa uusinnan toisen esteen, onneksi joku huusi katsomosta, että '' se on se keltainen!'' ja sain suorituksen loppuun. Estettä etsiessäni meni kuitenkin aikaa jonkin verran ja ajattelin, että nyt ei kyllä sijoituta... Iloiseksi yllätyksekseni olin kuitenkin viimeinen, joka sijoittui eli kahdeksas. Hevonen olisi kyllä pystynyt nappaamaan paremmankin sijan, mutta kuski oli tällä kertaa se, joka töpeksi. En ole koskaan aikaisemmin unohtanut esteiden järjestystä, mutta nyt pääsi blackout yllättämään. En kuitenkaan tehnyt ylimääräisiä kiemuroita radalla, joten säästyin virhepisteittä. Vahingosta viisastuneena kävelin 90 cm radan kahteen kertaan.




Söpöläinen <3

Ennen 90 cm rataa ratsastettiin luokka 2a, jossa kilpailtiin ponien hallimestaruudesta, joten hevonen laitettiin kävelytyksen jälkeen traikkuun. Katsoin koko poniluokan ja söin välissä vähän jotain. Kävelin radan samaan aikaan kuin 2a luokan ratsastajat. Kävin kuitenkin kävelemässä sen ennen luokkaa vielä kerran läpi, etten tekisi samaa virhettä kuin edellisessä luokassa. Verkkasin hevosen vain kevyesti ja sain mennä radalle. Kaikki sujui hyvin, lukuunottamatta sitä, että hevonen ei liikkunut oma-aloitteisesti askeltakaan. Harmillisesti uusinnan toiseksi viimeinen este putosi, koska hevonen tuli niin lähelle. Harmitti kyllä tosi paljon, koska minulla oli luokan nopein aika ja olisin voittanut! Pudotus toi kuitenkin vain sijan 14 ja minua ketutti kyllä tosissani.

kahdeksas sija luokasta 80 cm. Kuvaa ei ehditty ottaa, koska ruusuke ei ole käynytkään hepan suitsissa:)
Mutta seuraavissa kisoissa yritetään sitten mennä paremmin:) Kisat olivat kyllä hienosti järjestetyt ja puitteet olivat upeat ja ratsukkoystävälliset. Ehkä eksymme tuonne joskus uudestaankin kisoihin. Kisapaikalla oli myös paikalla Hevospuoti Riimunnaru, ostoksiakin tuli tehtyä. Tarvitsin uudet hanskat, ne löytyivätkin heti. Neesa sai Euro-Starin turkoosin huovan ja korvahupun. Pudotuksesta huolimatta jäi kisoista hyvä fiilis.


Equipagen hanskat
Seuraavat kisat ovatkin 18.5. Ylistarossa, jonne ei ole kuin 30 minuutin ajomatka. Ennen niitä käymme kuitenkin varmaan pomppaamassa Ylistaron perinteisissä harjoituskisoissa, jotka pidetään luultavasti viikkoa ennen aluekisoja. Harjoituskisoissa menen varmaan 90 ja 100 cm. Siihen asti kirjoittelemisiin.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti