keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kahdet kisat samana päivänä

Postaustauko on venähyänyt luvattoman pitkäksi, vaikka nyt on tapahtunut kaikenlaista. Koulussa on kuitenkin ollut aika kiire, joten koneelle ei aina ehdi. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa hieman viime viikonlopusta.

Lauantaina oli tarkoitus mennä Ylistaron harjoituskisoihin hyppäämään, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan varrella. Ylistaro vaihtuikin Ilmajoeksi, jossa oli samana päivänä seurakisat. Siellä oli vain kourallinen osallistujia, lähinnä varmaan päällekkäisten tapahtumien takia. Suurin osa alueen ratsastajista taisi olla Kauhavalla aluekoulukisoissa, osa Niinisalon kenttäkisoissa ja loput odottelivat illan Ylistaron hyppelyjä.

Olin ilmoittautunut 80-90cm ja 100 cm luokkiin. Vähäisen osallistujamäärän takia luokat oli kuitenkin yhdistetty siten, että 60 cm ylöspäin kaikki hyppäsivät samassa porukassa.  Arvosteluna oli ihanneaika, lähimmäksi 50 sekuntia päässyt puhdas rata voittaisi.

Verkassa Neesa tuntui ihan hyvältä. Hevonen liikkui hyvin eteenpäin ja oli muutenkin aika kuuliainen. Jostakin syystä tämä kuuliainen hevonen katosi, kun meille vihellettiin lähtömerkki. Neesa kyttäsi ja katseli kaikkea olematonta eikä liikkunut enää niin hyvin eteen. Kolme ensimmäistä hyppyä olivat aika kamalia, mutta loppua kohti meno parani jonkin verran. 80-90 cm radalta tulos oli 0vp ja aika oli liian kova... 47.32 ja sillä ajalla olin seitsemäs. Tempo oli ihan hyvä, mutta kuski teki vanhasta muistista vähän liian tiukat kurvit. No, mitäpä tuosta.

Päivän kauneimmat silmät.
Sain käveleskellä hetken ennen 100 cm rataa. Kun olin omasta mielestäni valmis, sain lähteä. Neesa tuntui paljon paremmalta ja hyppäsi ihan hyvin. Kolmosesteelle sattui kuitenkin pieni moka: hevonen pääsi tulemaan hieman pohjaan ja siitä oli sitten vaikea lähteä jyrkässä kulmassa ylös. Radalta kertyi yhteensä 4vp, mutta olin silti ihan tyytyväinen, koska tämä oli meidän ensimmäinen yhteinen metrin rata. Lisäksi tuo metri mentiin vähän niinkuin harjoitusmielessä. Sijoituksia ei tältä reissulta irronnut, mutta eipä se paljon haitannut. Kokemusta ainakin saatiin, jos ei muuta.

Kun pääsimme kotiin, ehdimme puuhailla siellä vain pari tuntia ja lähdimme uudestaan matkaan. Traileriin lastattiin vuorostaan Parenski ja suuntana Vaasan kauden avausravit. Hevosella ei ole ajettu koko talvena kilpaa. Edellinen startti meni vähän niin ja näin, mutta nyt lähdettiin uudestaan kokeilemaan. Parenski olikin tällä kertaa toista maata. Sillä on pahana tapana hätäillä lähdössä ja sotkea laukalle, mutta nyt askellaji pysyi koko ajan oikeana ja tuloksessa se tietysti näkyi. Maalilinjan se ylitti kolmantena ja ennätyskin parani parilla sekunnilla.

Lämmittelyringillä
Illalla olo oli kyllä aika väsynyt, mutta päivä oli kuitenkin onnistuneesti pulkassa. Ruokimme hevoset ja sitten vain kirjaimellisesti kaaduin sänkyyn... Ei tarvinnut kyllä odotella kauaa, että tuleeko se uni vai ei.

Rustingilla on bileet: Jee isoveli voitti!! Eikun hups, se olikin kolmas...

Seuraavat kisat ovatkin lauantaina Ylistarossa, joissa hyppään 80 ja 90 cm. Toivottavasti hevonen liikkuisi kunnolla eteen, eikä kyttäilisi turhia. Yleensä se on kyllä toiminut Ylistaron mammuttikokoisella ulkokentällä ihan reippaasti, toivottavasti nytkin:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti