perjantai 3. toukokuuta 2013

Pietarsaaren hylsykierre poikki

Olimme Pietarsaaren perinteisissä vappukisoissa 1.5. Kisat ovat olleet aina ulkokisat, mutta nyt ne pidettiin huonon pohjan takia maneesissa. Lisäksi ulkokentälle tehtiin joitakin muitakin muutoksia. Aidat oli ainakin purettu, joten ei olisi ollut kovin turvallista kisata siinä. Yleensä noista kisoista on tullut aina pelkkiä hylsyjä ja sitä vastaan lähdettiin taistelemaan. Kisat alkoivat aamulla yhdeksältä, joten Neesa ehti olla hetken ulkona ennen lähtöä. Onneksi heppa ei ollut yöllä sotkenut itseään, joten sen siistimisessä ei mennyt kauan.

Perillä kisapaikalla oli ensimmäinen luokka vielä käynnissä, kun saavuimme sinne. Maneesin piha oli aika huonossa kunnossa, joka paikka rapakolla... Laiteltiin heppa valmiiksi ja menin kävelemään kaverini kanssa rataa. Kotiväki talutteli hevosta sillä välin. Rata sisälsi aika perusjuttuja: kaarevia linjoja, mutta ei juurikaan  tiukkoja käännöksiä. Verkkasin hepan ulkokentällä. Neesa tuntui ihan hyvältä, vaikka oli hiukan tahmea. Ajattelin, että kyllä se sitten radalla herää, niin kuin yleensä. No, tein maneesissa omaan vuoroa odotellessani vielä vähän siirtymisiä+herättelin hevosta. Rata sujui ihan ok, vaikka tyyli oli kamala, kun heppa kyttäsi joka ikistä nurkkaa... Tuloksena oli kuitenkin tuplanolla ja tyytyväinen ratsastaja. Ajattelin, että me ei varmaan sijoituta, koska Neesa oli aika hidas, mutta ei se mitään. Väliaikatuloksista kuitenkin kuulin, että olin sillä hetkellä kiinni sijassa kolme! Olin aivan, että MITÄH?! Luokassa oli kuitenkin vielä useampia ratsukoita jäljellä, joten jännittää sai loppuun asti. Muutama ratsukko menikin lujempaa ja lopullinen sija oli käsijarru päällä-tyylillä hypätty rata ja seitsemäs sija. Kunniakierroksella heppa tuntui vähän heräävänkin, joten ajattelin, että seuraava luokka menisi paremmalla tempolla.





epätoivoinen ratsastaja :D

Niin ei kuitenkaan käynyt. En tiedä, mitä verkassa tapahtui, mutta hevonen ei liikkunut enää kunnolla eteen. Radalla se oli herättelyistäni huolimatta laiska. Saimmekin kiellon ensimmäiselle esteelle, mutta sen jälkeen rata sujui hyvin. Kielto tuli kaiken lisäksi esteelle, joka oli jo ylitetty edellisellä radalla. Tuloksena siis turhaan hankitut 5vp. Aikaa siinä meni ihan sikana, joten tulos putosi johonkin listan häntäpäähän:( Kyllä otti päähän, mutta ei voi mitään. Pitäisi olla iloinen, kun saatiin ekasta luokasta sijoitus ja toisesta luokasta edes hyväksytty tulos.

Nyt onkin huomenna kisat Kauhajoella, joissa hyppään 80 ja 90 cm. Paikka on meille aivan uusi, joten toivottavasti heppa(ja kuski) selviävät hengissä. Luultavasti on kyttäilyä tiedossa...

3 kommenttia: