lauantai 29. kesäkuuta 2013

Katrillista kulkueeseen

Tänään olin vaihteeksi huoltojoukoissa. Auto piti suunnata kahdeksan maissa kohti Alavusta ja Patriin valmiina kyydissä. Hevoset olivat ensin aika kaukana, mutta kun niille vähän vihelsi, ne tulivatkin kotiin ihan itsestään. Patriin oli onneksi aika puhdas, mutta toki harjattiin se ja siistittiin harjaa ja häntää. Sitten vain tamma traileriin ja nokka kohti Alavuden keskustaa. Siellä, yhdessä Alavuden ratsastajien kanssa, Etelä-Pohjanmaan Eskadroona järjesti tämänkesäisen ratsastustapahtuman. Yhdistyksen tarkoitushan on rakuunaperinteen vaaliminen.

Perillä olimme joskus vähän yli yhdeksän. Hevosen sai ottaa heti pois ja ruveta satuloimaan. Siinähän tulikin vastaan ensimmäinen ongelma. Satulavyö ei meinannut ylettyä kiinni! Siinä ähkimme vähän vyön kanssa, mutta eipä siinä auttanut muuta kuin nostaa minut istumaan satulaan ja yrittää uudestaan. Isossa armeijan satulassa olo tuntui aika kiikkerältä, mutta vyö saatiin kiinni. Armeijan vyöthän ovat aika lyhyitä, joten siinä saakin hevonen olla sutjakassa kunnossa, että sen saa ongelmitta kiinni. Sitten vaihdettiin vain kuskia. Minä tulin alas ja Sauli kiipesi selkään. Katrilli esitettiin urheilukentällä, jossa ratsukot kävivät ensin vähän kävelemässä ennen näytöksen alkua. Pian paikalle alkoi saapua yleisöä ja oli aika aloittaa. Katrillin ohjasi ja sen oli suunnitellut Reijo Hietamäki, joka myös ratsasti ekana ja antoi ohjeet.


Katrilliin osallistuneet ratsukot
Katrillissa esiintyi kahdeksan ratsukkoa. Osa hevosista oli Alavuden ratsastuskoulun hevosia ja osa ratsastajien omia. Katrilli sujui hyvin ja sateeltakin vältyttiin. Esityksen jälkeen Patriin oli aivan märkä, kun se jännitti niin paljon. Muut hevosethan olivat toisilleen tuttuja ja Patriin joukon ainut muukalainen:D Hyvin hevonen ja ratsastaja kuitenkin suoriutuivat tehtävästä.

Sh-ori Eeli johti kulkuetta.




Katrillin jälkeen oli lyhyt tauko. Sen jälkeen porukkaan liittyi neljä muuta ratsukkoa. Ratsukot järjestyivät pareittain jonoon ja lähtivät kohti keskustaa pitkin Kirkkokatua järjestyksenvalvojien ympäröimänä. Edellä tuli kuvankaunis suomenhevosori Eeli ja sen perässä ratsastivat Sauli ja kaksi muuta. Keskimmäinen ratsastaja kantoi Suomen lippua hevosen selässä istuen. Kulkue eteni pääkatua pitkin sankarihaudalle ja siellä laskettiin seppele. Sitten ratsukot palasivat toista reittiä takaisin alueelle, jossa traikut odottivat.

Lippukulkue
Patriin oli aika hikinen ja siksi riisuimmekin sen heti ja valelimme vedellä. Kävelytin sitä vielä vähän ja sitten lastattiin tamma kyytiin. Hevonen sai heinät eteensä ja se oli hyvin tyytyväinen. Yritimme juottaakin sitä, mutta ei se oikein innostunut. Päivä oli kuitenkin hyvin onnistunut ja koko ajan pysyttiin kuivinakin:)

Koko porukka yhdessä kuvassa

Päivän paras hetki

2 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä hevosia, vaikka Patriin on kyllä hienoin:) Joo oli kiva postaus:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivathan ne kaikki hienoja:) Ja kiitos, mukavaa jos tykkäsit:)!

      Poista