sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Vetistä menoa

Kuka hullu herää sunnuntaina kaksikymmentä yli seitsemän?:D No minä ainakin. Lähdimme nimittäin äidin kanssa ajelemaan heti aamulla kohti Uusikaarlepyyn alue/kansallisia kenttäkisoja. Menimme tietenkin vain yleisöksi, vaikka olisihan se aika siistiä päästä itsekin kisaamaan tuollaista lajia.

Kisat alkoivat yhdeksältä ja olimme perillä jo vähän ennen sitä. Kisapaikalla piskotteli, mutta eipä se haitannut. Maastorata oli 1,8 km pitkä ja se sisälsi 17 estettä. Ensin ratsastettiin luokat 6a ja 6b, jossa kisattiin myös joukkueiden SM-tittelistä. Ensimmäisen päivän jälkeen kisaa taisivat johtaa Jokelan ratsastajat. Yleisöä ei ollut alussa paikalla kuin kourallinen, mutta tilanne varmasti muuttui päivän vanhetessa. Kuvatakin yritin, mutta se oli hieman hankalaa, kun ilma oli umea ja hevoset etenivät niin lujaa. Eipä siinä meinannut pysyä meidän pikku PowerShot mukana vauhdissa... Siksi osa kuvista voi olla hiukan sumeita.

Paavo Huttunen ja Ebony Angel hyppäämässä heinäkärryä.



Aki Karhapää ja Dublin
Luokissa tuli aika paljon hylkäyksiä joko kolmen kiellon tai selästä suistumisen takia. Esimerkiksi ratsukko numero 19 kaatui veteen ja vielä aika pahan näköisesti. Ratsastaja räpiköi ylös ja hevosen korviin meni tietysti vettäkin, ainakin se oli sen verran yrmeän näköinen. Hevonen yritti ensin lähteä omille teilleen, mutta se saatiin aika pian ja siististi kiinni. Hevonen ja ratsastaja kävivät vielä tarkistuttamassa itsensä lääkintätaitoisten luona. Ei mennyt kauan, kun sama kaava toistui: ratsukko numero 20 meni myös ympäri vesiesteellä! Kisa  keskeytettiin hetkeksi ja tuomarit kävivät ronkkimassa veden pohjaa, mutta kaikki tuntui kuitenkin olevan kunnossa.  Sade oli ilmeisesti osasyyllinen useisiin kolhuihin, koska rata muuttui pehmeäksi ja liukkaaksi. Yhdessä mutkassakin oli kaatunut hevonen, kun rata oli niin pehmeä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut pahemmin ja kaikki satulasta pudonneet ratsastajat ja kaatuneet hevoset kävelivät omin jaloin pois radalta.

Numero 19, Henrietta Helmi ja Liuksas katosivat kokonaan veden alle, ainakin hetkeksi.
Tuija Rosenqvist ja Narvik sukelsivat oikein kunnolla!
Molemmat nousivat kuitenkin omin jaloin ylös.
Molemmissa kuvissa numerolla 22 Paavo Huttunen ja Dimarko

Vaihdoimme yhdessä välissä kuvauspaikkaa hetkeksi portaille ja sen jälkeen tukkisarjalle. Ehdin näpätä kuvan myös esteeltä numero kolme, joka oli nimeltään Sakari Topeliuksen koti. Yksi hevonen jäi kiinni siihen esteeseen, koska ilmeisesti hyppykaari jäi vähän lyhyeksi. Hevonen pääsi kuitenkin irti omin avuin ja näytti olevan kunnossa. Luokka loppui ja sitten alkoi sataa runsaammin. Katsoimme vielä seuraavasta luokasta noin 10 ratsukkoa ja lähdimme ajelemaan kotiin, koska sade yltyi niin kovaksi.

Elina Luikku ja Zandor III tekivät kirjaimeillisesti mahalaskun Topeliuksen katolle.
Zandor III ei selvästi aikonut jäädä toistamiseen kiinni.
Sari Haijanen ja Mirakel

5 kommenttia:

  1. Jälleen kerran tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. Olis aika kamalaa kaatua hevosen kanssa tonne veteen :/ Onneks hevosille ja ratsastajille ei käyny kuinkaan :) Kivaa muuten kun tulee näin kesäsi enemmän postauksia :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja kuvia! :) Toivottavasti päivittelet nyt kesällä useammin blogia, sun blogi on tosi kiva =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Nytkin on yksi postaus tulossa, mutta siitä puuttuu vielä pari kuvaa:) Postauksia on luvassa nyt luultavasti enemmän, koska minulla on enemmän aikaa päivitellä:)

      Poista