sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sijoituksen kirkastus

Keskiviikkona ajoimme Kurikkaan iltakisoihin. Ne menivät niin persiilleen, että ei ole huvittanut kirjoittaa niistä mitään. 80 cm korkeus päästiin peräti hyväksytysti läpi, vain yhdellä kieltäytymisellä, mutta 90 cm rata meni hylkyyn, koska Neesa teki tenän. Tiesin kyllä, että hyvin sujunut aluekisaputki katkeaa jossakin vaiheessa, mutta en odottanut tälläistä romahdusta. Oma motivaationi on kyllä aika lähellä nollaa. Olen käynyt niin pitkän ja vaikean tien Neesan kanssa eikä kyllä huvittaisi kulkea sitä juntua uudestaan. Eipä niistä kisoista enää muuta kuin yksi kuva.


Onneksi viikkoon mahtuu iloisempiakin hetkiä. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, tänään ravattiin Kauhavalla juhannusravit. Parenski oli lähdössä viisi lähtönumerolla 1. Hevonen ei ole aikaisemmin startannut volttilähdössä ykkösradalta ja olikin arvoitus, miten se siitä lähtee. Alleajossa Parenski ei tuntunut kovin kaksiselta, vaan pikemmin vetelältä. Startti onnistui kuitenkin hyvin ja Parenski pääsi kärkeen. Siellä se sitten pysyikin koko matkan ja tuli ykkösenä maaliin. Lopussa takamatkalta lähtenyt tamma nousi hätyyttämään Parenskia, mutta ei päässyt ohitse. Saaliiksi tuli ykkösrahojen lisäksi loimi ja pokaali. Näin Härmän hopea vaihtui Kauhavan kultaan.

Mukaan mahtui taas myös ylimääräistä hässäkkää. Vajaan kierroksen ajamisen jälkeen takana tullut hevonen osui etukaviollaan kärryn renkaan ulkoreunaan sillä seurauksella, että se meni puhki. Ei siinä muuta vaihtoehtoa ollut kuin ajaa loppuun toinen rengas lintassa. Voiton jälkeen varikolle tuli monta miestä meidän perässä, koska hevosesta otettiin satunnainen doping-testi. Parenskista otettiin useampi putkilo verta, mutta pissipurkki jäi tyhjäksi, koska hevonen tyhjensi itsensä vähän ennen starttia. Odottelun jälkeen pääsimme kuitenkin lähtemään kotiin.

Lähtönumero oli enne.




Palkintoja noutamassa
Iltasella ehdin ratsastaa vielä kaksi hevosta. Toinen hevosista oli Millan omistama Merlin. Kävin hyppäämässä Merlinillä vähän ja voi pojat, kyllä hevonen oli innossaan! Näki heti, että hevosellakin oli kyllä kivaa, kun se paineli korvat hörössä esteiden yli:) Neesalla ratsastin ihan normaalisti kentällä. Taivuttelin hevosta aika paljon ja tein siirtymisiä. Neesa oli koko ajan tosi laiska, mutta välillä saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Kello oli jo lähemmäs yhtätoista, kun päivän hevostelut olivat takanapäin.

8 kommenttia:

  1. Jos hevonen muuttuu käytökseltään noin raakasti, kannattaa miettiä, onko se jostain kipeä? Hyvin hyppäävä hevonen ei romahda noin totaalisesti, ilman syytä. Joten ell tarkistus voisi olla paikallaan?

    VastaaPoista
  2. Minun poni alkoi kieltämään esteille aina kisoissa. Taivutuskokeissa tuli ilmi, että etujaloissa oli pahat niveltulehdukset, jotka hoidettiin piikityksellä ja 3kk levolla. Nyt poni on taas kunnossa ja hyppää iloisena esteitä, ilman kieltoja.

    VastaaPoista
  3. Onnea kisavoitosta! :D

    VastaaPoista
  4. Onnea voitosta! :) voisitko tehdä mydayn ja/tai tallin esittely- postauksen? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) mydayn voin yrittää väsätä joku päivä ja tallistakin on tulossa jossakin vaiheessa esittely, kun siellä on tehty kaikenmoisia uudistuksia, mutta tallin esittely postauksessa kestää varmaan hetki, koska remppa on vielä vähän kesken :)

      Poista
    2. Ok, kiva juttu! :)

      Poista