sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nyt se alkoi!

Nimittäin kauan odotettu kesäloma! Kasiluokka on vihdoinkin lusittu loppuun, kylläpä se hujahtikin nopeasti ohi. On kyllä aika vaikeaa tajuta, että kesän lopulla menen jo ysille. Hevosillakin on jo kova kesäfiilis päällä, ainakin Neesalla:D Hevoset ovat olleet jo ainakin kaksi viikkoa yötkin ulkona, kun ilmat ovat pysyneet hyvinä eikä paarmoja vielä ole. Olen ratsastellut lähinnä maastossa ja kentällä. Hypätty ei ole yhtään Vaasan kisojen jälkeen. Neesa saa nyt hetken huilia kisarumbasta, tosin ilmoittauduin jo valmennukseen...

Sieltä se kesä tulee!
Hevoset ovat päässet maastossakin vähän kahlailemaan, kun vedet ovat lämmenneet sopivasti. Nasser oli ensimmäisellä kerralla sen näköinen, että hyi hitto, pitääkö mun siis mennä tonne!? Heppa kuitenkin käveli montun läpi ihan kiltisti ja innostui jopa roiskuttamaan vettä etujalallaan minun päälleni... Neesakin on mennyt ihan kiltisti veteen ja se innostui leikkimään Nasserinkin edestä. Saappaanvarret ja housut olivat aika märät sen jälkeen, kun nousimme sieltä montusta. Lisäksi Nasserin peruskuntoa ollaan kohotettu ahkerasti laukkaamalla melko pitkiä pätkiä. Hevonen on aina niin innoissaan, että se ei meinaa kerta kaikkiaan pysyä nahoissaan. Käsiparkani ovat jokaisen laukkapätkän jälkeen aivan hyytelöä, kun hevosta saa välillä pidättää tosissaan.

Neesan kanssa olen harjoitellut aika paljon pohkeenväistöjä ym. Neesa kun tapaa jäädä vähän laiskaksi väistössä, eikä pysy tarpeeksi terävänä. Nyt sekin ongelma on vähän parantunut, vaikka hiomista onkin vielä paljon. Olemme myös harjoitelleet puomeilla erilaisia linjoja, neiti kun ei aina halua asetella jalkojaan oikein tai lyhentää laukkaa kunnolla. Nyt nekin ovat kuitenkin sujuneet jo ihan ok, vaikka hevonen yksinkertaisesti joskus HYPPÄÄ kahden puomin yli... Sillä on aina kotona hieman liikaa menohaluja.

Kauimmainen väli on ihan liian lyhyt, koska puomi siirtyi hiukan hevosen kolauttaessa kavionsa siihen.



Tiistainakin harjoittelimme neljän askeleen kaarevaa linjaa, joka sujui lopuksi ihan hyvin. Neesa oli ainakin energinen, eikä sitä tarvinnut paljon pyydellä eteenpäin. Hepo kävi myös ihmettelemässä kentän päädyssä olevaa pystyestettä, jolla on korkeutta vaatimattomat 140 cm:D Sitä ei tietenkään ole hypätty, mutta kannattimet sattuivat vain olemaan niissä korkeuksissa, joten laitoin puomin vain siihen päälle, etteivät ne makaisi maassa. Neesa oli kyllä sen näköinen, että tuosta ei kyllä mennä ikinä yli ja siinä se on kyllä ihan oikeassa:) Hyppääminen on tauolla senkin vuoksi, että estesatula lähetettiin Tampereelle paikattavaksi. Siitä on toisen pohjetuen päällä oleva nahka kulunut ja sitä pitää hiukan vahvistaa. Satula on luultavasti kuitenkin keskiviikkona valmis, jolloin sen voi hakea. Toivottavasti ehdittäisiin käydä muutamassa hevostarvikeliikkeessä, olisi kiva päästä hypistelemään kaikkia ihania tavaroita :D
Neesa ja 140 cm:n pysty: ''Menen korkeintaan tuosta välistä.''
Nyt on ollut loppuviikosta vain niin kuuma, että ratsastelut on ollut pakko jättää illaksi. Neesakin oli eilen aivan unella, kun hain sitä laitumelta. Vihreä ruoho oli mennyt niin jäseniin.

Loppuun vielä söpöilykuva meidän pojista, jonka otin eilen.

"Oot aina mun paras kaveri."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti