lauantai 25. tammikuuta 2014

Paukkupakkaset eivät ole kivoja...

Kirjoitin tämän tekstin jo muutamia päiviä sitten, mutta julkaisen vähän jälkijunassa... Säät ovat olleet tosi kylmiä tällä viikolla, jopa -23 astetta. Pakkaset ovat torpeedoineet valmennuksissa käymisen totaalisesti. Eipä tässä auta muu kuin odottaa, että säät lauhtuvat hieman. Tärkeintä on kuitenkin huolehtia hevosten hyvinvoinnista. Kenttä on aika kammottavassa kunnossa, koska se jäätyi rapakelien aikana aivan koppuraksi, eikä siihen ole satanut pehmikkeeksi tarpeeksi lunta. Ratsastelin siis alkuviikon yhdellä heinäpellolla, jossa pohja on aika hyväkuntoinen. Pystyin menemään vain noin 30 min kerrallaan, koska pakkaset ovat olleet niin kovia, että sen jälkeen olen ollut  jo aivan jäässä.

Veljekset ulkoilevat :D
Päivät ovat jo selvästi valoisampia ja pidempiä kuin kuukausi sitten. Neljän aikanakin näkee vielä ihan hyvin ratsastella. Nasserikin sai viettää viime viikolla muutaman päivän loman, koska pakkasten lisäksi täällä oli tosi kova tuuli, joka lisäsi kylmyyttä entisestään. Nyt hevonen onkin tuntunut tosi hyvältä ja virkeältä pienen ratsastustauon jälkeen. Huomaa kyllä heti, jos sillä ei ole ratsastettu, koska se kerää energiaa aika paljon. Koko hevonen muistuttaa enemmän villakoiraa kuin arabia. Onneksi karvan laatu on pysynyt silkkisenä ja kiiltävänä. Nasser ja muutama muukin hevosista saivat tiistaina uudet kengät jalkaansa, eipä tarvitse enää pelätä vanhojen putoamista kesken ratsastuksen. Tänään pakkasta oli kuitenkin ''vain'' -16 astetta. Nakkasin pollelle enkkuviltin selkään, jonka kanssa on vielä pikkuisen lämpöisempää, joten pystyin sinnittelemään pidempään kuin normaalisti :D Nasser oli kuluneen viikon aikana tosi kivan tuntuinen. Pellolla mennessäni näin taivaalla tuollaisen tosi hienon värisen valopilarin, pakkohan siitä oli käydä nappaamassa jälkikäteen vielä kuva. Minun piti käydä viime keskiviikkona hyppäämässä Aksulla, mutta emme sitten raaskinneet hyppyyttää sitä niin kylmällä. Suunnitteilla oli ainakin alustavasti käydä keskiviikkona pyörähtämässä Aksun kanssa Maijan valmennuksessa, mutta traikun kanssa oli tullut jotain pikku ongelmia, joten valmennus jäi Aksun osalta väliin.



Muillekin hevosille kuuluu ihan hyvää. Parenski on jo kovalla karvanajolla, Rustinki ei taida pahemmin vielä olla. Sinileelle kuuluu myös hyvää. Pikkuinen, tai no, eihän se enää ole mikään pieni, kun on jo melkein yhtä suuri kuin Heli. Pihattohevoset ovat onneksi tarjenneet olla pihatossa, vaikka onkin ollut superkylmä. Niitä on siellä useampi, jolloin sisätilakin pysyy lämpimänä. Kenttää aurailtiin viime viikolla vähän, joten nyt siinä voi taas ratsastaa, vaikka Seija-myrsky käänsikin kentän parhaan lampun valottamaan kohti taivasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti