lauantai 25. tammikuuta 2014

Ratatreenit

Keskiviikkona oli pakkasesta huolimatta valmennus. Minun piti ensin mennä yhden kaverini hevosella, mutta tiistai-iltana sain tekstiviestin, että hänen traileristaan oli jäätynyt käsijarru, joten hän ei pääsisi tuomaankaan hevostaan valkkuun. No, eihän siinä muu auttanut kuin ilmoittaa Nasseri ihan viime tipassa toisen hevosen tilalle. Jännitin itsekin vähän sitä, että kuinkahan meidän traikun kanssa on, kun sekin oli seissyt aika pitkään pihalla... Traikku oli kuitenkin liikkunut päivällä ihan ok, kun se oli siirretty lämpöiseen vähän sulamaan.

Pääsin koulusta joskus kolmen jälkeen ja ehdin kuitenkin syömään ihan rauhassa, ennen kuin piti lähteä laittamaan hevosta kuntoon. Ajelimme tallille ja menin ensimmäiseksi kasailemaan tavaroita autoon. Sitten kävin hakemassa hevosen ja laiton sen kutoon. Matkaan lähdettiin jo hyvissä ajoin sen takia, että ryhmät olivat tällä kertaa pieniä ja valmennus voisi alkaa hieman aikaisemminkin. Perille päästyämme meillä oli ihan hyvin aikaa laittaa Nasser kuntoon. Kävin laittamassa sille suitset päähän ja rupesimme ottamaan sitä normaalisti pois traikusta. Osasin etukäteen pelätä sitä, että traikun lastaussilta pitäisi hieman karmivaa ääntä, niin kuin monesti pakkasilla. No niinhän se oli: lastaussilta piti hirveää narinaa ja kitinää, joka sai Nasserissa aikaan paniikkireaktion. Raukka hyppi kopissa paikallaan ja olin ihan varma, että kohta se menee seinästä läpi. Silta saatiin kuitenkin alas ja hevonenkin rauhoittui sen verran, että se uskalsi peruuttaa ulos. Nasser katseli siltaa kyllä tosi pitkään epäluuloisesti ja oli muutenkin tosi pörheä satuloinnin ajan. Sain sen kuitenkin kohtuu nopeasti valmiiksi ja lähdin maneesiin.

Nasser ulkoilee talvisäässä

Kävelyttelin Nasseria ensin jonkin aikaa, verkkasin sen ravilla ja laukalla. Valmennus alkoi hieman etuajassa. Verkkasimme ihan lyhyesti vain, koska pakkasta oli aika paljon ja tiedossa olisi muutenkin ratapainotteisempi treeni. Aloitimme verkan ristikolla, joka hypättiin pitkällä lähestymisellä. Parin toiston jälkeen ristikon jälkeen kaarrettiin päädystä pitkällä lähestymisellä pystylle. Nasser suoriutui tästä aika hyvin, vaikka kerran piti pysähtyä kurkistamaan pystyn alle laitettua vesimattoa... Sitten verkattiin linjaa. Nasser tuli linjan ekalle pystylle aina tosi lähelle, joten oli aika hankalaa päästä ratsastamaan linjaa sujuvasti loppuun. Parin toiston jälkeen tämäkin sujui ihan ok. Verkkailun loputtua ruvettiin tulemaan rataa: Vasemmassa kierroksessa hypättiin lävistäjällä okseri, kaarrettiin maneesin päädystä hyvin tilaa käyttäen vesimatto-pysty linjalle,  pystyn jälkeen jatkettiin hyvin päätyyn, taas lävistäjällä okseri ja sitten vielä viimeinen pysty-okseri linja. Hypättiin ensin kuuden esteen rata, sitten kahdentoista esteen rata, eli jatkettiin viimeisen okserin jälkeen ekalle lävistäjälle ym. Lopuksi tultiin rata vielä lyhyenä, kuuden esteen ratana pikkuisen isompana. Minä taisin tulla sen korkeudella 95-100 cm. Nasseri suoriutui kaikista, etenkin viimeisestä radasta superhyvin ja se saikin paljon kehuja valmentajalta hyvin menneistä treeneistä. Nyt hypätään enintään kerran ennen kisakauden alkua, ettei mene ylikunnon puolelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti