maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kohti parempaa(ko)

Moikka! Sunnuntaina oltiin Koivusalon tallilla aluekisoissa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönähän siirrettiin kellot kesäaikaan, itsekin otin puhelimesta automaattipäivityksen pois ja päivitin kellon. Ei olisi kuitenkaan kannattanut... Heräsin aamulla kellon soittoon ja luulin sen olevan 6.30. Menin pukemaan ja vessaan, jollon huomasin, että digiboksin kello näytti 5.30. Menin hetkeksi vähän hämilleni ja aukaisin koneen tarkistaakseni, kumpi kello on väärässä. No, puhelimen kellohan oli ihan liikaa edellä, koska se oli kuitenkin päivittänyt kellon itse yöllä, mur... Nousin siis tuntia liian aikaisin. Menin takaisin sänkyyn ja yritin nukkua, mutta eihän siitä mitään tullut. Kellon ollessa oikeasti 6.40, nousin ja menin tekemään aamutallin. Sain hevoset ruokittua ja päästin ne ulos, jonka jälkeen menin sisälle laittamaan itseni valmiiksi ja syömään. 7.30 lähdin pakkailemaan kamoja autoon ja laittamaan muita tavaroita valmiiksi. Kahdeksan aikoihin hainkin sitten hevosen, laitoin sen kuntoon ja matka kohti kisapaikkaa alkoi.

Perillä olimme joskus puoli kymmenen jälkeen. Kävin ilmoittautumassa ja menin yhden tuttuni kanssa kävelemään rataa. Rata oli aika selkeä ja hyvin hahmotettavissa. Lähdin itse numerolla 33, joten ehdin hyvin katsoa muutaman ratsukon suorituksen, ennen kuin lähdin satuloimaan omaa hevostani. Nasser oli yllättävän rauhallinen vielä varustaessakin, samoin sileällä verkatessa. Kun tuli aika mennä pikkumaneesiin hyppäämään, hepo meni ihan sekaisin: hypyt olivat tosi lyhyitä ja kulmikkaita, hevonen oli muutenkin jännittynyt. Olin ihan varma, että tästä ei tule taaskaan mitään. Pian sainkin siirtyä surkean verkkaamisen jälkeen isoon maneesiin valmistautumaan suoritukseeni. Päätin ennen sisälle menoa, että nyt pidän itse vain pään kylmänä, enkä hermoile YHTÄÄN. Nasser olikin yllättävän rauhallinen ja rento isossa maneesissa. Rata alkoi ihan hyvin ja hevonen hyppäsi aika hyvällä ilmeellä, vaikka sitä saikin koko ajan vahtia melkoisesti, ettei se taas keksisi jotain typerää. Sarjalle mentäessä hevonen takkusi kaarteessa ristilaukalla, enkä saanut sitä enää vaihtamaan. Kaiken lisäksi lähdimme a-osalle liian kaukaa, mikä kostautui b-osalle puomin muodossa. Minua harmitti ja ärsytti oma virheeni ihan hirveästi, kun en saanut sitä vaihtamaan ja laukka kuoli täysin kaarteessa. No, yhtä kaikki, saimme kuitenkin kiellottoman perusradan surkeasta verkasta huolimatta, eli ihan ok suoritus siihen nähden, kuinka hankala alkukausi meillä on aluekisoissa ollut.

Nasserista löytyy hyppykuva täältä

Kävelytin hevosta hetken, riisuin ja loimitin, jonka jälkeen heppa pääsi traikkuun huilimaan ja syömään. Menin hetkeksi katsomaan luokan viimeisiä hyppääjiä, ennen kuin päästiin kävelemään ysikympin rataa. Hyppäsin siis ysikymppiä pelkästään Caltsulla, jonka selässä olen istunut vain kerran aikaisemmin. Ensimmäisestä yhteisestä hyppykerrasta voitte lukea täältä. Radan kävelyn jälkeen lähdin etsimään Caltsun omistajia ja hevosta, jotta pääsisin selkään ja verkkaamaan. Pian oikea auto löytyikin ja hevonen otettiin ulos. Säädin vielä jalustinten kanssa ja lopulta pääsin selkään. Caltsu kävi vähän kierroksilla, joten ratsastin aika paljon voltteja ja taivuttelin hevosta. Esteverkassa Caltsu oli tosi kiva, joten en hypännyt kuin muutaman hypyn. Menin aika pian kisamaneesin eteen odottelemaan sisälle pääsyä. Maneesissa Caltsu tuntui kasvavan ainakin 10cm isommaksi, kun se oli niin innoissaan! Otin verkkaesteelle hypyn, tervehdin ja suoritus pääsi alkuun. Rata meni omasta mielestäni ihan hyvin siihen nähden, että olin vasta toista kertaa tuon hevosen kyydissä. Tuloksena oli tuplanolla ja ihan ok aika. Aikaa en lähtenyt ratsastamaan ollenkaan, koska halusin vain ehjän ja siistin radan, ja sen me taisimme saadakin!:) Fiilikset radan jälkeen olivat ihan hyvät ja tästä onkin hyvä jatkaa mahdollisesti Caltsun kanssa seuraaviin kisoihin.

Caltsusta löydät hyppykuvan täältä

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti löydät pian uuden oman kisahevosen, ettei sinun tarvitse kisata muiden omilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin, vaikka muidenkin hevosilla on kyllä mukava kisata vaihteeksi.

      Poista
    2. Kyllä moni kisaisi toistenkin hevosilla jos saisivat mahdollisuuden.
      Katsopa monia hyviä kilpailijoita huomaat senkin asian.
      Olet ilmeisesti hyvä kun sinulle annetaan kilpailuun ratsu!

      Poista
    3. Taidat olla ikuinen epäonnistuja kun jaksat siniä kadehtia!

      Itse et ilmeisesti ole saanut kilpailla toisten hevosilla?

      MISTÄKÖHÄN johtunee???

      Poista