lauantai 10. toukokuuta 2014

Tuupparireenit

Moikka! Kirjoittelusta on ollut hieman taukoa, koska minulla on pitänyt koulussa tosi kiirettä, samoin tallilla. Nyt kuitenkin ajattelin kertoa lyhyesti eilisestä kouluvalmennuksesta. Olin valmennuksessa siis Ollilla. Ajattelin näin alkuun, että ottaisin muutaman kerran yksärinä tunteja, jotta saisin mahdollisimman tehokasta opetusta. Minua ei oikeastaan jännittänyt yksärille meno ollenkaan, koska tiesin, että Olli kyllä osaa, jos haluaa. Päivällä satoi aika paljon, mutta valmennus saatiin kuitenkin pidettyä onneksi kuivassa säässä.

Valmentaja kyseli tunnin alussa hieman ratsastustaustoistani ja Ollista. Aloitimme tunnin ihan yksinkertaisella tehtävällä. Ratsastin pääty-ympyrällä ja tunnin päätavoitteena oli saada Olli käyttämään kunnolla selkäänsä ja liikkumaan rehellisesti avuilla. Aluksi Olli oli tosi vaikea, sillä se ei olisi halunnut keskittyä yhtään. Se yritti vain rynnätä alta, kun sitä pyydettiin kulkemaan rehellisesti pyöreänä. Lisäksi se vain kyyläsi muita hevosia. Meno alkoi kuitenkin parantua, kunhan uskalsin itse vain ratsastaa tarpeeksi jämäkästi ja määrätietoisesti. Pääty-ympyrän lisäksi työstimme Ollia volttikahdeksikolla, jolla keskityttiin siihen, että suunnanvaihdot tapahtuisivat rennosti ilman tahdin rikkomista.

Pian siirryttiinkin keskiympyrälle. Olli liikkui koko ajan paremmin ja paremmin. Se rentoutui huomattavasti alkutunnista ja alkoi käyttää selkäänsä. Keskityttiin ympyrällä pääasiassa muotoon, jota työstettiin eniten laukassa. Laukka on nimittäin Ollille askellajeista helpoin ja se rentoutuu helpommin laukassa kuin esimerkikisi käynnissä. Kun hevonen alkoi olla rento, tehtiin muutama ympyrän suurennus-ja pienennysharjoitus. Olli kulki lopputunnista jo aika hyvin pätkiä ylämäkeen, vaikka kuskin kädet alkoivat olla jo aika poikki. Lopuksi ratsastettiinkin sitten reilusti eteen-alas ja wou, Olli oli ihan superhyvä! Rento, tahdikas ja ennen kaikkea se oli avuilla superhyvin. Valkusta jäi oikein onnistunut fiilis ja valmentaja kehui Ollia paljon. Seuraava tunti onkin jo tiistaina.






1 kommentti: