maanantai 14. huhtikuuta 2014

Viikkokatsaus

Moikka! Blogi on nyt jäänyt hieman jalkoihin kaikkien koulu-ja tallihommien keskellä. Ajattelin nyt kuitenkin tulla päivittelemään lyhyesti meidän kuulumisiamme. Olli on kotiutunut uuteen talliin tosi hyvin. Olen ratsastellut sillä enimmäkseen kentällä, mutta viikonloppuna kävimme yhdessä äidin ja Patriinan kanssa lyhyellä tutustumismaastoilulla. Aluksi mietin hieman, että mitähän hepo oikein tuumaa uusista maastoista, kun se oli edellisenä päivänä osoittanut kiihtyvänsä nollasta sataan nanosekunnissa... Olli kuitenkin yllätti erittäin positiivisesti selväpäisellä käytöksellään. Kovastihan se oli utelias ja ravasikin niin lennokkain askelin, mutta hyvin pojalla pysyivät hermot kurissa. Työstin sitä maastoilun jälkeen vielä hieman kentällä. Yhteistä säveltä on haettu nyt kuusi päivää, ja alkaahan se sieltä pikkuhiljaa löytyäkin. Enimmäkseen olen mennyt koulusatulalla, koska estesatulaa ei ole päästy vielä sovittamaan. 25.4. Alahärmään on kuitenkin tulossa satula-auto, josko uusi penkki löytyisi sieltä. Lähetin myyjälle juuri eilen kuvia säpöllä Ollin selästä, jotta saisivat hieman osviittaa siitä, millainen satula sille mahdollisesti sopisi.



Mamin söpöläinen ♥

Ollia on tarhattu näin aluksi vain yksin, sillä osalla hevosista on vielä hokkikengät. Vaikka ne ovatkin normaalisti kilttejä, uuden hevosen laumaan tuleminen voisi aiheuttaa ei-toivottuja asioita, jolloin saattaisi tapahtua isompikin haaveri. Siksi hevosten välissä on pidetty sähkölankoja. Näin ne pääsevät kuitenkin tutustumaan toisiinsa pienen hajuraon päästä. Eipä tarvitse Ollinkaan olla yksin, kun se näkee muut hevoset aidan toiselta puolen.

Eilen menin sillä vähän puomeja ja kavaletteja. Ollihan oli ihan järkyttävän innoissaan ja otti n. 20 cm korkeat aivan tosissaan. Tänään kentällä mennessäni palaset alkoivat vain loksahdella kohdalleen ja tadaa: Olli kulki laukassa tosi kivasti pyöreänä. Pääasiassa olen keskittynyt siihen, että saisin sen rennoksi, mutta nyt se oli aivan super! Ollinhan oli meille tullessaan aluksi hieman vaikea keskittyä, kun oli niin paljon uusia ääniä ja hajuja tarkasteltavana. Nyt se on kuitenkin jo selvästi rauhoittunut.

Ollin perään ratsastin Nasserin kentällä. Olen nyt pyrkinyt menemään koulupäivinä vähintään kaksi hevosta läpi. Nasserilla on enimmäkseen vain maastoiltu, mutta nyt oli senkin aika vääntää koulukiemuroita. Pienen kiukuttelun jälkeen Nasse alkoi liikkua tosi kivasti ja pyöreänä. Huomenna taitaakin olla Neesan vuoro päästä maastoilemaan. Neesasta puheenollen, posti toi muutama päivä sitten palkintopokaalin Suomen Arabihevosyhdistyksen Käyttöarabi-kilpailun III-sijasta. Neesahan hyppäsi viime kaudella muutamat aluekisat aika hyvillä tuloksilla, joilla se ansaitsi tämän pytyn.


8 kommenttia:

  1. Onnea Sini upeasta ostoksestasi kuten myös häikäisevän komeasta pokaalista!
    Älä ole milläskään kadehtijoista, niitä aina riittää komean hevosen ostajalle.
    Kiva kun uurastuksesi nyt palkitaan sahystäkin.

    VastaaPoista
  2. voi kun se on niin suloinen!!<3 ihanan värinen

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi kun se onkin komia! :) Onko se kuinka tsäpäkkä mitä kuvis näyttää?

    VastaaPoista
  4. Siis aivan ylisöötti hevonen. Onnea paljon ja toivottavasti teidät nähdään pian kisakentillä :)

    VastaaPoista