perjantai 23. toukokuuta 2014

Lentsikka

Postaus tiistain estevalmennuksesta tulee pienellä viiveellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Valmennus meni kokonaisuudessaan aika hyvin, vaikka heppa kävikin kierroksilla. Verkkasin Ollin kaikissa askellajeissa ja sitten valmennus alkoikin. Toiselle pitkälle sivulle oli laitettu neljä ravipuomia, joista aloitettiin. Eli ravattiin puomeista yli, nostettiin niiden jälkeen laukka, tehtiin kulmaan voltti ja siirrettiin hevonen raviin, pitkän sivun lopussa nostettiin laukka ja tehtiin uusi voltti, jonka jälkeen aloitettiin uusi kierros. Olli oli aluksi hieman malttamaton, se olisi vain halunnut laukata. Sain hevosen kuitenkin tasoittumaan ja puomit menivät ihan kivasti. Pian puomit nostettiin ristikoksi, jonka edessä ja takana oli ponnistuspuomi. Olli hyppäsi ihan hyvin, mutta se lähti aina tykittelemään esteen jälkeen aika lujaa, hassu heppa...




Ristikon jälkeen siirryttiin kolmen askeleen linjalle. Liitettiin linjaan sellainen tehtävä, että ekan hypyn jälkeen tehtiin voltti vasemmalle, hypättiin sama ristikko uudestaan, hypättiin linjan toinen este, tehtiin voltti oikealle ja hypättiin sama ristikko vielä uudelleen. Olli rauhoittui hieman ja tehtävä sujuikin aika hyvin. Jotenkin vain tuntuu niin oudolta, kun on tottunut ratsastamaan linjoilla niin paljon eteen ja nyt saa vain istua ja pidättää hevosta! Linjan jälkeen hypättiin vielä kolmen esteen jumppasarjaa. Jumppiksellakin sain pääasiassa keskittyä pidättämään hevosta.



Sitten siirryttiinkin rataan. Tultiin se ensin lyhyempänä kerran, jonka jälkeen lisättiin rataan muutama hyppy. Vipalla kerralla tultiin vähän isompana. Eli aloitettiin oikeasta kierroksesta jumppasarjalta, siitä ratsastettiin lävistäjällä okserille, kolmen askeleen linja, yksittäinen okseri toisella pitkällä sivulla. Olli hyppäsi ihan ok. Välillä sillä meinasi olla hieman kiire, mutta hypyt olivat kuitenkin hyviä ja paikatkin osuivat kohdilleen. Toisella kierroksella jatkettiin okserin jälkeen lävistäjälle okserille, jonka jälkeen hypättiin jumppasarja, yksittäinen okseri vastakkaisella pitkällä sivulla ja lopuksi vielä vasemmassa kierroksessa kolmen askeleen linja. Tämä rata meni ihan nappiin! Tultiin sama rata vielä kerran isompana. Muuten meni ihan jees, mutta kuski mokasi linjalla pikkuisen, joten tultiin se vielä uudestaan :)






2 kommenttia: