maanantai 26. toukokuuta 2014

Ensimmäiset yhteiset kisat

Moi! Eilen kävin hyppäämässä Ollin kanssa KARSin seuraestekisoissa yhden luokan. Kisoihin lähdettiin lähinnä hakemaan kokemusta ja harjoittelemaan aluekisoja varten, joissa tulevaisuudessa tullaan kisailemaan. Kisat alkoivat vasta klo 15.00 ja hyppäsin vasta luokassa 4, joten aamulla ehti sopivasti puuhailla kaikkea muuta. Lähdettiin kuitenkin jo joskus puoli kolmen tienoilla ajelemaan kohti kisapaikkaa. Olli nimittäin tarvitsee aika pitkän lämmityksen sileällä, ennen kuin se rentoutuu.

Perillä kisapaikalla kävin ilmoittautumassa ja katselin käynnissä olevaa luokkaa hetken. Pian meninkin jo ottamaan Ollin ulos kävelemään. Sitten nakattiin vain satula selkään ja eikun menoksi! Kävelytin Ollia selästä käsin vielä jonkin aikaa, ennen kuin otin ohjat tuntumalle ja aloin työstää hevosta rennoksi. Olli oli yllättävän rauhallinen ja heti alusta alkaen hyvin kuuliainen. Ravailin ja laukkailin vähän, jonka jälkeen annoin hepan kävellä. Aloitin verkkaamisen ehkä hitusen liian aikaisin, koska Olli ei ollutkaan tällä kertaa se ylivirkeä hössöttäjä, jota pitää tasailla himokauan.

(c) Heidi Sjöblom
 Pian pääsin kävelemään rataa. Minua hirvitti aluksi se, miten saisin Ollin mahtumaan kaikkiin väleihin, kun kisakenttä oli kuitenkin aika pieni. Käveltyäni kiipesin hepan selkään ja sain mennä verkkaamaan esteille. Annoin Ollin laukata ensin aika paljon vain eteen. Olli teki ihan ok hyppyjä, aluksi sen piti hypätä tiilimuuria hieman liioiteltun korkealta ;) Hypyt paranivat loppua kohden, enkä edes ottanut montaa hyppyä lämpimän kelin takia. Verkka päättyi ja sain jäädä radalle, koska starttasin ensimmäisenä, ääks.





Ykköselle tultiin ihan hyvin, kakkoselle tultiin aika juureen ja hyppy suuntautui aika paljon vain ylöspäin ja oli lyhyt. Este hypättiin kohti sileän verkkaa ja linja oli kaareva, jolloin Olli ajautui hieman ulos eivätkä askeleet ihan sopineet. Kolmonen meni hyvin, samoin neljä, viisi, kuusi a,b ja seiska. Sitten oltiinkin selvitty jo uusintaan. Olin heti päättänyt, etten ratsasta aikaa, vaan haluan ehjän ja siistin nollaradan. Linja kasilta ysille meinasi jäädä hiukan lyhyeksi, kympille hyvin, sarjalle jouduin ottamaan aika paljon kiinni, muuten oltaisiin oltu b-osalla niin huonossa paikassa. Viimeinenkin este meni puhtaasti, tuloksena radalta tuplanolla ajassa 37,56. Olin hevoseen tyytyväinen, itse tein pari pikkumokaa, jotka eivät kuitenkaan maata kaataneet. Iloiseksi yllätyksekseni sijoituimme ensimmäisissä yhteisissä kisoissamme toisiksi! On se vain niin hieno hevonen



(c) Heidi Sjöblom

4 kommenttia:

  1. Miksi et startannutkaan nasserilla myös? Nimenne oli lähtölistassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nasser oli loukannut edellisenä päivänä jalkaansa vähän tarhassa, joten jätettiin heppa luonnollisesti parantelemaan kinttua kotiin kisojen sijasta. :)

      Poista
  2. Minkä luokan menitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mentiin pelkkä 80 cm, koska kyseessä oli ekat yhteiset kisat ja yhteistyötä hevosen kanssa on vielä kuitenkin aika vähän takana :)

      Poista