tiistai 20. toukokuuta 2014

Treeniä treenin perään

Moikka! Minun oli tarkoitus tulla kirjoittamaan tämä postaus teille jo eilen illalla, mutta tänne iski hirveä ukkosmyrsky... Viikonloppu meni aika tiiviisti valmentautuessa ja kotona treenaillessa. Lauantaina ratsastin Ollin ja Nasserin kentällä, hyppäsin molemmilla pikkuisen kavaletteja. Olli oli tuttuun tapaan yli-innokas ja Nasseri oli vähän tasaisempi kuin yleensä. Molemmat hyppäsivät ihan kivasti. Nasseri pääsi lauantaina myös haukkaamaan vähän vihreää, jotta se tottuisi siihen vähitellen, eikä muutos ruokintaan tulisi niin äkkiä.



Sunnuntaina minun oli tarkoitus mennä Ollilla koulutunnille. Mennessäni hakemaan hevosta laitumelta, huomasin että toinen etukenkä puuttui. Ja tietenkään tallilla ei ollut silloin ketään muita kuin minä... Minua harmitti ihan hirveästi, mutta silloin keksin, että voisin mennä valkkaan Nasserilla! Laittelin sen sitten valmiiksi ja menin kävelemään kentällä. Sunnuntainahan oli ihan sika kuuma, kentällekään ei tuullut yhtään ja varjossa mittari näytti +25C. Tiesin, että valmennuksesta tulisi ehkä jopa hieman tuskainen ja raskas ainakin Nasserille juuri tuon kuuman ilman takia. Pian valkku tulikin paikalle ja päästiin aloittamaan. Ratsastin ensin vain ihan koko kenttää ympäri ja lähdin työstämään hevosta pyöreämmäksi. Nasserista se ei ollut yhtään hauskaa, joten se yritti vain juosta aluksi pää pilvissä. Pian hevonen kuitenkin rentoutui jo hiukan. Uralta siirryttiin keskiympyrälle ja jatkettiin muodon työstämistä ja harjoiteltiin vähän vasta-asetuksia. Sain työstää Nasseria aika kauan ravissa ennen kuin se alkoi edes ajatella selkänsä käyttämistä. Välillä saatiin kuitenkin ihan kivoja pätkiä.





Lopuksi laukattiin vielä koko kenttää ympäri ja tavoitteena oli saada hevonen kulkemaan rehellisesti koko kehoaan käyttäen. Laukassa Nassen oli huomattavasti helpompi työskennellä kuin muissa askellajeissa. Lopputunnista hevonen alkoi kuitenkin olla jo aika väsynyt, koska oli niin kuuma ja tuntikin oli aika rankka. Oikeastaan tunnilla ei keskitytty muuhun kuin Nasserin muodon työstämiseen erilaisilla ympyröillä yms. Lopuksi hevonen pääsi vielä virkistävään suihkuun.

Valkun jälkeen Ollille laitettiin uusi kenkä pudonneen tilalle. Kävin itse syömässä, jonka jälkeen ratsastin sen. Ollilla ei ollut mikään maailman paras päivä ratsastusta ajatellen. Hepo kun omaa vielä vähän kakaramaisen luonteen niin se osaa olla välillä aika lapsellinen. Pienoisesta kiukuttelusta huolimatta se antoi ratsastaa itseään kuitenkin ihan siedettävästi. Syynä kiukutteluun saattoi olla kuuma ilma, mikä ei tehnyt työskentelystä kummallekaan mieluisaa.

Eilen tallille mennessäni huomasin, että Ollin toisen takajalan kenkä oli löysällä, kiva... Laitoin hevosen vain liinan päähän ja juoksutin sitä hetken. Pian jostakin nousi kuitenkin kova tuuli, joka nostatti mukanaan järkyttävän hiekkapilven. Jouduin sitten lopettamaan liinauksen siihen ja viemään hevosen sisälle suojaan. Hiekkapilven jälkeen alkoikin sataa ja ukkostaa. Ratsastamisesta oli edes turha haaveilla. No, saipa Ollikin vapaapäivän ja sen takakengät vaihdettua. Tänään onkin pitkästä aikaa Maijan estevalkku, toivottavasti ei ala sataa ainakaan kovin rankasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti