sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kuvapainotteinen valmennuspostaus

Moikka! Tänään oli taas aika käydä leikkimässä tuuppariratsukkoa, edellisestä kerrastahan on vain viikko. Mentiin ihan yksärille, kun ei saatu minulle ketään kaveriksi tunnille. Verkkailin Ollin läpi kaikissa askellajeissa. Taivuttelin ja tein väistöjä. Olli oli aluksi liikkeellä meiningillä: ''Mami, mä en jaksais nyt'', mutta reipastui pian kuitenkin. Valmennukseni alkamisaika hieman venyi, joten sain tehdä kentällä aika pitkään omia juttujani. Vihdoin tunti päästiin kuitenkin aloittamaan. Tehtiin suurin osa tunnista puomityöskentelyä. Muuteltiin askelmääriä 17 m linjalla, tehtiin paljon voltteja puomeja hyödyntäen yms. Tultiin linjaa ensin viidellä, sitten kuudella ja lopuksi lyhennettiin vielä seitsemään askeleeseen. Olli innostui puomeista, joten sain kyllä pidellä sitä aika paljon, että sain sen seitsemän askelta sinne väliin. Kuvista näkee, että nuo kädet tahtovat olla meikäläisellä se heikko kohta. Ne tahtovat hakeutua kiinni satulan etukaareen tai nousta liian ylös. Istunta on kuulemma parantunut ihan kiitettävästi, vielä kun saadaan nuo kädet kuntoon niin eiköhän se tästä.






Toinen puolisko tunnista tehtiin sulkuja. Yleensä ne sujuvat Ollilta ihan hyvin, mutta pitkäksi venynyt tunti taisi tehdä hevosen jo hieman kärsimättömäksi ja se alkoi kiukutella. Pienen neuvottelun jälkeen saatiin kumminkin molempiin suuntiin hyvät pätkät, joten lopetettiin tunti siihen. Olli oli sen oloinen, että sillä oli virtaa vielä vaikka millä mitalla, sen pitikin saada pällistellä tallipihaa niin maan perusteellisesti. Huomenna Ollilla onkin pääntyhjäysmaasto luvassa, saa sekin joskus vähän irrotella.


6 kommenttia:

  1. Miksi pidät martingaalia tuuppauksessakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska sen avulla hevonen saadaan huomattavasti vähemmällä väännöllä rennoksi. Eikä se saa päätään ihan pilviin, vaikka se nokka hetkellisesti nousisikin.

      Poista
  2. Onko sitä oikein valkku suositellu vai itsekö keksit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todettu hyväksi silloin, kun kouluvalmentajani ratsasti kerran Ollilla. Olli on kuitenkin herkkyytensä takia ajoittain todella haastava ratsastaa. Parempi se on minusta käyttää tuota remmiä, kuin alkaa tappelemaan hevosta vastaan. Tarkoituksena on kuitenkin saada hevonen kulkemaan oikeinpäin, eikä missään minun tietääkseni ole kielletty martingaalin käyttö kouluvalmennuksissa.

      Poista
  3. Pidennä jalustimia 1 tai 2 reiällä, niin alat istua itse "oikeinpäin". Vaatii hieman totuttelua, mutta esteistunta ja estejalustimet ei palvele kouluratsastuksessa. Kun pidennät jalustinta, se vaikuttaa koko kehoon, myös niihin käsiin. Kivannäköinen tämä sinun hevonen.

    VastaaPoista
  4. Juu, tiedän niiden olevan liian lyhyet tuuppaukseen. Silloin oli kyllä puomitunti, mutta ehkä ne olisivat saaneet olla silti pidemmät :D Täytyy muistaa ensi kerralla pidentää niitä, tottuisipa sitten itsekin istumaan pidempien jalkkarien kanssa pikku hiljaa :)

    VastaaPoista