maanantai 4. elokuuta 2014

Ylistaron harkkakisat

Eilen kävin hyppäämässä Ollin kanssa Ylistarossa pari luokkaa. Kyseessä olivat siis Mäki-Pohdon yksityisratsastajien perinteiset ennen aluekisoja järjestettävät harjoituskisat. Harjoituskisojen radat sisältävät aina tosi paljon erikoisesteitä, ihan niin kuin aluekisoissa. Menin 90 ja 100 cm. Lähdettiin kisoihin joskus 12.15 ja oltiin perillä ihan hyvissä ajoin. Ehdin katsoa matalampien luokkien ratsukoita ja opetella siinä sivussa vähän rataa, joka oli kaikissa luokissa sama. Esteiden korottamisen aikana kävin vielä kävelemässä sen läpi. Radalla oli paljon kivoja tehtäviä, jotka eivät kuitenkaan olleet mitään mahdottoman vaikeita.

Kävelytin Ollia ensin raviradalla ja otin vähän ravia ja laukkaa. Päivä oli tosi kuuma, joten en viitsinyt väsyttää hevosta heti kättelyssä. Esteverkassa otin pari hyppyä pystylle ja okserille. Olli oli koko verkan ajan tosi paljon kiinni vasemmassa ohjassa. Johtuneeko siitä, että se olisi vain halunnut kyyläillä raviradalla hiittaavia lämminverisiä. Sain hevosen kuitenkin jollain lailla kuosiin ennen radalle menoa. Radan ensimmäiset kolme estettä menivät molempien osalta mielestäni tosi kivasti. Sitten vastaan tulivatkin radan ekat erikoisesteet, siniset laatat. Olli vähän kyyläsi niitä, koska aurinko sai niiden pinnan kiiltämään. Mentiin kuitenkin puhtaasti yli. Ukkonen ja salama sekä tiilimuurit eivät aiheuttaneet suurempia kyyläämisiä. Radalta tuloksena puhdas nolla ja rusetti. En ollut omaan ratsastukseeni tyytyväinen, mutta ajattelin, että metrissä skarpataan molemmat.



Annoin Ollin kävellä hetken luokkien välissä. Metriä hyppäsi vain kahdeksan ratsukkoa, joten oman ysikympin ja metrin välissä oli alle kymmenen suoritusta. Kävelyn jälkeen ravailin ja pehmittelin hevosta, joka oli huomattavasti mukavampi ratsastaa kuin ysikympin verkassa. Otin vain pari hyppyä ja tein parit käynti-laukka siirtymiset. Sitten olikin minun vuoroni mennä radalle. Taas kolme ekaa estettä meni hyvin, neloselle Olli kyyläsi suomenlippuja ja otti ennen estettä sen kuuluisan miniaskeleen. Neloselta viitoselle oli nätti neljän laukan väli ja jouduin ratsastamaan pieneen sisäänhypyn takia aika paljon eteen. Olin ihan varma, että nyt okserilta tulee puomi, kun jouduin muuttamaan suunnitelmiani sen pikkuaskeleen takia, mutta puomi pysyi paikoillaan. Loppurata menikin sitten ihan hyvin. Mielestäni Olli toimi metrissä paljon paremmin ja hyppäsi muutenkin tosi innokkaasti. Tuntui myös, että pystyin itse ratsastamaan metrin paremmin kuin ekan radan. Valkkukin oli rataan tyytyväinen. Samassa paikassa ja samoilla esteillä järjestetään ensi lauantaina aluekisat. Sinne siis.


"Kato, mä osaan hypätä näin korkealle!" :D

Missäs kuskin jalat heiluu?? Olisko paino kantapäille niinku mitään...

4 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää teidän meno!☺ onnea tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista
  2. Teillä oli kyllä hieno rata olin nimittäin paikan päällä! Onnea seuraaviin kisoihin!! :)

    VastaaPoista