sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Pelokas hevonen ja katkennut otsapanta

Heräsin eilen aamulla joskus kymmenen aikaan. Herätys oli aika kummallinen, koska äiti ja Sauli kertoivat, että yksi tuttumme oli soittanut ja kysynyt, olemmeko nähneet karannutta ponia. Hän oli myös kertonut, että poni oli karannut ja juoksennellut ympäri Ylihärmää... Äiti ja Sauli sanoivat etteivät ole nähneet yhtäkään karannutta hevosta. Siitä ei sitten puhuttu enempää, toivoimme vain, että poni saataisiin kiinni ennen kuin sattuu mitään kamalaa. Lähdin ratsastamaan Nasserilla kentälle ja hevonen oli ihan mahdoton! Kyttäili metsää ja säikkyi Parenskia, joka tuli aamulenkiltä. Nasser oli jo harjatessa mahdoton. Olin ratsastanut ehkä noin puoli tuntia, kun Sauli pyysi minua tarkistamaan aidat ratsain, koska paaluja oli ollut poikki pieneltä matkaa.

Lähdin kiertämään ratsain aitoja, jotka olivat onneksi ehjiä. Hevonen oli aivan villi tuulen takia ja säikkyi kaikkea. Selässä oli aika vaikea pysyä ilman satulaa... Paalut olivat muualta pystyssä niin kuin pitikin, joten lähdin takaisin kotia päin. Nasser saikin lisää vettä myllyynsä mönkijästä, jonka Sauli oli ajanut rikkinäisen aidan luo. Heppa vain hyppi ja korskui ihan vauhkona, vaikka ei ole ennen mönkijää pelännytkään. Vein pienen ja villin hevosen kotiin ja päästin tarhaan. Sitten Nasser oli jo rauhallinen ja oma ihana itsensä. Pelkäsiköhän se jotain metsässä liikkuvaa eläintä, vai? Onneksi hevoset eivät olleet karanneet aidoista, koska se oli rikki.

Löysin Haaramon nettikaupasta Hansbon timanttiotsapannan
Illalla ratsastimme läpi viljeltyjä peltoja ja tarkistimme, että pelloilla ei ole hukkakauraa. Asiat olivat peltojen osalta kunnossa ja lähdimme kotiin. Yhtäkkiä huomasin Neesan suitsissa jotain outoa. Otsapanta oli katkennut! Hyppäsin äkkiä alas ja kietaisin pannan suitsiin kiinni. Nyt se on kuitenkin niin rikki, että täytyy ostaa uusi. Voi rähmä. No onneksi ei sattunut mitään vahinkoa. Vaihdoin vanhan otsapannan suitsiin. Se toimittaa virkaansa, kunnes saan ostettua uuden. Katselinkin netistä jo uusia ja löysin tälläisen. Huomenna lähdenkin Helsinkiin muutamaksi päiväksi, joten postauksiin tulee pieni tauko. Teen kysymyspostauksen, kun tulen takaisin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti