sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hankitreenejä

Ollaan nyt parina päivänä käyty kahlailemassa lumessa Neesan kanssa. Heppakin on tuntunut pitävän siitä:) Perjantaina oltiin ainakin tunti jumppaamassa hangessa ja kyllä näki, että hevonen oli tehnyt töitä. Se ei kuitenkaan tuntunut kauhean väsyneeltä, vaikka oli ravannut hangessa ristiin rastiin. Koska ulkona ei ollut kuin muutama pakkasaste, pesin koko hevosen. Se pääsi sitten talliin herkuttelemaa heinällä ja lämpimällä melassivedellä. Tarkoitus oli ratsastaa Nasserillakin, mutta kun minulla on hirveä nuha ja tuulikin voimistui, jätin sitten väliin.


Eilen ratsastin Nasserilla ensimmäisenä, jotta sekin pääsisi kahlaamaa lumessa. Menin tietenkin ilman satulaa, koska Nasserin masu ei kestä vielä satulavyötä. Siinä olikin sitten huumoria mennä toppahousuilla, kun hevosen selkä on kuin luistinrata. Ei siitä meinannut tulla mitään! Hevonen oli niin innoissaan ja olisi vain juossut lujaa... Ja minä sitten yritän pysyä kyydissä, kun hepo pomppii kuin kumipallo. Pysyin kuitenkin kyydissä ja sain Nasserin ratsasteltua jotenkin. Kävin riisumassa ja kuivattelemassa hevosta pesarissa. Kun rupesin loimittamaan sitä, huomasin jotain merkillistä. Loimi oli pieni! Ajattelin, että nyt on hepo kasvanut tai loimi kutistunut. No näinhän se oli, että loimi oli kutistunut. Se nimittäin pestiin viime viikolla ja nyt se oli vähän kärsinyt siitä... Loimi sattuu olemaan jotain villasekoitusta, joten on vähän pesukoneessa kissahtanut. Onneksi se oli vielä ihan siedettävän mittainen, joten kyllä sitä kotona käyttää.

Sitten vein Nasserin talliin ja hain Neesan. Kävin nopeasti laittamassa sen valmiiksi, koska hämärsi jo. Menin samalle pellolle kahlaamaan kuin Nasserilla. Nyt oli satulakin, joten kyydissä pysyttiin ihan hyvin. Ratsastelin noin 40 min ja tulin pois. Hoidin hepan talliin ja pian lähdettiinkin äidin kanssa kotiin. Tänään en ehdi ratsastamaan, koska lähdemme tuttujemme luo Tervakoskelle, joka sijaitsee lähellä Riihimäkeä. Tulemme tiistaina kotiin ja postailu jatkuu taas silloin.

Kysyisin teiltä lukijoilta tähän lopuksi, että minkälaisia toppaliivejä käytätte ratsastaessa? Minukin pitäisi sellainen ostaa, mutta en ole varma, millainen olisi hyvä. Laittakaa kommentteja, millainen liivi teistä on hyvä, mutta hinnaltaan kohtuullinen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti